• Πολιτική

    Στην Ελλάδα ο Τραμπ το Σαββατοκύριακο


    Πυρετώδεις προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες για την άφιξη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική βάση της Σούδας, στην περίπτωση που το προεδρικό αεροσκάφος χρειασθεί ανεφοδιασμό. Ο κ. Τραμπ θα μεταβεί στην Σιγκαπούρη, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρωί της Τρίτης.

    Οι λεπτομέρειες για την στάση Τραμπ στη Σούδα, είναι ακόμη πολύ περιορισμένες, και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας, όπως πολύ συχνά γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως, όπως σημειώνουν πηγές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το τελικό πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Δεν είναι καν γνωστό αν ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί για λίγη ώρα τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Σούδα ή αν το αεροπλάνο απλά θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για την Σιγκαπούρη, δίχως καν να ανοίξουν οι πόρτες.

    Σε κάθε περίπτωση για τις επόμενες τρεις ημέρες οι δυνάμεις στη Σούδα θα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και μια πιο εκτεταμένη παραμονή του Αμερικανού προέδρου στη βάση.

    Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Σούδας είναι πολύ σημαντική για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού. Ο ρόλος που έχει διαδραματίσει και εξακολουθεί να παίζει η Σούδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διαρκώς αυξανόμενος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ξενοδοχείο στη Σιγκαπούρη όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Τραμπ-Κιμ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να αποφασίσει αν διάβασε την επιστολή του Κιμ ή όχι (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τραμπ μιλά ανοιχτά για «εμπορικό πόλεμο», που οι ΗΠΑ δεν πρέπει να χάσουν



    ΣΧΟΛΙΑ