• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Στις 10 Μαΐου το debate των πολιτικών αρχηγών (upd)

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης


    Στη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

    Η διάρκεια του debate θα είναι τρεις ώρες, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

    Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε:

    Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς  οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός.
    Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα.
    Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενός δεύτερου debate απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα.

    Οι θεματικές ενότητες

    Τα κόμματα συμφώνησαν να περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

    1. Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
    2. Εξωτερική πολιτική και άμυνα
    3. Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
    4. Υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος
    5. Περιβάλλον – ενέργεια
    6. Ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

    Συντονιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν έξι δημοσιογράφοι από κανάλια εθνικής εμβέλειας, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

    Η ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα έως 45 δευτερόλεπτα με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

    Διαβάστε επίσης

    Τι απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μηνύματα της επιλογής Αγαπηδάκη, ο ρόλος της Μαρίας Χούκλη, τα ραντεβού των βουλευτών με τον Αρχιεπίσκοπο, οι αιχμές στην Κεραμέως και τα πράσινα άλογα της Κεφαλογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ