• Πολιτική

    Δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    εκλογικο κεντρο


    Oι κάλπες για τον  δεύτερο γύρος των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγουν το πρωί της Κυριακής σε όσους δήμους ή περιφέρειες της χώρας κάποιος υποψήφιος δεν κατάφερε την προηγούμενη Κυριακή να συγκεντρώσει άνω του 50% των ψήφων. Μεταξύ άλλων κρίνονται οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης  και η περιφέρεια Αττικής.

    Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Οι εκλογείς θα ψηφίσουν στα ίδια τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή.

    Στον β’ γύρο λαμβάνουν μέρος μόνον οι δύο συνδυασμοί, αυτοί που την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσαν τα δύο υψηλότερα ποσοστά.

    Αυτήν την φορά οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να  σημειώσουν με σταυρό τους δημοτικούς συμβούλους της προτίμησής τους.  Ωστόσο, τα  ψηφοδέλτια που θα φέρουν σταυρούς δεν θα θεωρηθούν άκυρα, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

    Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής.

    Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Οι υπηρεσίες έκδοσης ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα ανά την επικράτεια θα είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 19:00. Με το ίδιο ωράριο θα λειτουργήσουν τα τμήματα διαβατηρίων για παραλαβή εγγράφων.



    ΣΧΟΛΙΑ