• Πολιτική

    Reuters: Επικράτηση της ΝΔ και στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών


    Νέα νίκη της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με βάση τα αποτελέσματα του α΄ γύρου, προβλέπει το διεθνές πρακτορείο Reuters, κάτι που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές του Ιουλίου.

    Σύμφωνα με το  το ειδησεογραφικό πρακτορείο η διαδικασία θα παγιώσει το κέρδος της ΝΔ ενόψει των πρόωρων Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μάλιστα το Reuters υπενθυμίζει ότι στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου τον κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μία πρώτη μεγάλη ήττα μετά από χρόνια, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προαναγγείλει την πρόωρη προσφυγή σε βουλευτικές κάλπες.

    Το Reuters αναφέρεται στη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 2019, η οποία άγγιξε τις 10 μονάδες διαφορά επί του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως και το αποτέλεσμα της κάλπης στον α’ γύρο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές είχε γαλάζιο χρώμα, αφού το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε τις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

    Πάντως ο συντάκτης του άρθρου αναφερόμενος στις προεκλογικές παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από τις κάλπες σημειώνει ότι ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι παροχές μπορεί να απέτρεψαν μια ακόμα μεγαλύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Παράλληλα αναφέρεται και στο πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση φόρων και προσέλκυση επενδύσεων σε μία προσπάθεια η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.



    ΣΧΟΛΙΑ