
Πόσο κακός εραστής πρέπει να είναι ένας άντρας που βλέπει το ζευγάρωμα με γυναίκα ως τιμωρία, ως προσβολή, ως πράξη ταπείνωσης;
Το γήπεδο που σείεται από σεξιστικά συνθήματα, τα σχόλια για την κόρη του Γιαννακόπουλου, τα υπονοούμενα του Γιαννακόπουλου για την κόρη του Αγγελόπουλου, οι χειρονομίες με το μεσαίο δάχτυλο, οι απειλές τύπου «θα το κάνω και θα βλέπεις», οι μηνύσεις για τη χαμένη τιμή και οι ανταπαντήσεις, συνιστούν όλα μαζί μια θλιβερή παράσταση άρρωστου ερωτισμού.
Ένας άντρας που έχει αγαπήσει και έχει αγαπηθεί σωματικά, δεν διανοείται να εκφραστεί έτσι. Μόνο εκείνος που γνώρισε τις γυναίκες ως μηχανισμό γρήγορης εκτόνωσης μπορεί να ταυτίζει το σεξ με την ταπείνωση. Όπως οι πολεμιστές όλων των εποχών, που βιάζουν για να αποδείξουν ότι μαζί με τη γη, κυρίευσαν και τους ανθρώπους.
Σε πόλεμο μοιάζουν οι δύο ομάδες και φέρονται σαν κατακτητές. Από τις εξέδρες μέχρι το θρόνο των παραγόντων, οι συμπεριφορές είναι πράξεις απελπισίας ανθρώπων που δεν ένιωσαν ποτέ καλά με το σώμα τους ή με ένα συντροφικό σώμα. Οδύρονται όταν η προσβολή αφορά τη δική τους κόρη, σιωπούν όταν πρόκειται για την κόρη του άλλου. Κοινός παρονομαστής: όλες οι γυναίκες είναι κόρες, σύζυγοι, αρραβωνιαστικές. Όλες ορίζονται σε σχέση με έναν άντρα, από γεννησιμιού ή από στεφάνι.
Θέλετε να δείτε αν το υβρεολόγιο έχει σχέση με την κακή σεξουαλική ζωή; Το διαδίκτυο είναι γεμάτο μελέτες για καλλιτέχνες που βρίζουν στα τραγούδια τους, για οπαδούς που λυσσάνε στις εξέδρες, για σεξιστικές προσβολές στα κοινωνικά δίκτυα. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο άντρας που είναι εριστικός, προσβλητικός, επιθετικός, το κάνει από ανασφάλεια και βαθιά προβληματική προσωπικότητα. Από ανικανότητα να σχετιστεί, όχι μόνο σωματικά αλλά και συναισθηματικά.
Ακόμα και η «περήφανη» απάντηση του πατέρα που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλήσει για την κόρη του και το σεξ, ακόμα και αυτή είναι σεξισμός. Γιατί εδράζεται στην πεποίθηση ότι η κόρη, όταν συνευρεθεί, θα ταπεινωθεί. Παριστάνουν τους προστάτες, ακόμη κι όταν οι κόρες είναι ενήλικες γυναίκες. Προσβάλλονται επειδή θεωρούν το σεξ κάτι προσβλητικό, επειδή επιτρέπουν στην εξέδρα να τους πείσει ότι ειπώθηκε κάτι ντροπιαστικό. Προσβάλλονται επειδή βλέπουν τη διείσδυση ως ύστατη ταπείνωση.
Πάντα διπλός ο κώδικας τέτοιων αρσενικών: προσβάλλονται όταν θίγεται η δική τους κόρη και ταυτόχρονα απειλούν με βιασμό τις κόρες των άλλων. Κάποιος να τους εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για τιμωρία. Ότι οι γυναίκες δεν ταπεινώνονται. Αντίθετα, χαίρονται το σώμα τους, όταν έχουν μεγαλώσει χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό. Χαίρονται και επιδιώκουν το σεξ, έχουν απαιτήσεις και παίρνουν χαρά χωρίς ενοχές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
