array(0) {
}
        
    
Menu
1.7%
Τζίρος: 187.13 εκατ.

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Comments

Σε συζητήσεις δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η βία κάθε μορφής –από τον οπαδική μέχρι την οικογενειακή και την σχολική–  πάντα υπήρχε, αυτά που δεν υπήρχαν ήταν τα πολλά και ποικίλα μέσα που σήμερα την καθιστούν ευρέως γνωστή.

Πρόκειται για μία επιπόλαια θέση άρνησης της πραγματικότητας. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία μπορούν να βεβαιώσουν ότι έζησαν σε εποχές που η εξώπορτα δεν κλειδωνόταν. Σήμερα, χωρίς σκέψη η εξώπορτα και κλειδώνεται και μπαίνει συναγερμός.

1

Ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τόλμησε να πει στην πικρή αλήθεια: η νομοθεσία και το σύστημα ευνοούν τον δράστη. Τόσο απλά. Και τόσο αληθινά.

Υπάρχει και πρόσθετη διάσταση, όμως.

Στο κράτος έχει επικρατήσει  ο φόβος πως αν η αστυνομία αφεθεί να κάνει την δουλειά της και υπάρξουν συγκρούσεις, η αριστερά που διακατέχεται ακόμη από τη νοοτροπία του «μπάτσοι- γουρούνια-δολοφόνοι» θα ξεσηκωθεί, θα υπάρξουν νέα επεισόδια, νέες συγκρούσεις.

Στον πολιτικό κόσμο οι συγκρούσεις της αστυνομίας με δράστες (ιδιαίτερα δήθεν φοιτητές)  θεωρείται πως έχουν κομματικό κόστος και ότι θα οδηγήσουν την δεξιά και την κεντροδεξιά να κατηγορηθούν για φασισμό.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής αυτοπεποίθησης, της ιδεολογικής σύγχυσης και της επικράτησης ιστορικών συμπλεγμάτων ενοχής έχουν οδηγήσει  διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις να επιδεικνύουν μία εκπληκτική ανικανότητα στον έλεγχο της βίας – η οποία όλο και κλιμακώνεται.

Απλά βήματα όπως οι κάμερες κυκλοφορίας και οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών , ο έλεγχος στις εισόδους μαζικών συγκεντρώσεων και η απαγόρευση εισόδου γνωστών ταραξιών στα γήπεδα αντιμετωπίζονται ως… κατάλυση της δημοκρατίας.

Δεν θα αναφερθώ στην δικαιοσύνη που έμμεσα υποθάλπει την κατάσταση με άκαιρες απελευθερώσεις ενόχων και με τεράστιες καθυστερήσεις στην απόδοση ποινών.

Η βία δεν αντιμετωπίζεται χωρίς μέτρα. Και τα μέτρα δεν εξαντλούνται στην αυστηρότητα των ποινών. Το κράτος οφείλει να λειτουργήσει αποτελεσματικά – διαφορετικά δίνει το παράδειγμα της «εξαίρεσης». Και η κάθε κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει χωρίς ενοχές – εφόσον γνωρίζει πως έχει δίκαιο.

Γιατί δεν ρωτάμε τον κόσμο – τόσες και τόσες δημοσκοπήσεις γίνονται – τι θέλει?

Ως πότε οι ελάχιστες μειοψηφίες θα επιβάλλουν την –έτσι κι αλλιώς—έωλη θέση τους;

Διαβάστε επίσης

Οι ανεξάρτητοι θεσμοί φτιάχτηκαν για να λειτουργούν όχι για να υποσκάπτονται

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης, Φάμελλος, Κανέλλη, Κωνσταντοπούλου – όλος ο θίασος ρεζίλι επί σκηνής
Η πώληση του ΟΛΘ η γεωπολιτική και η πραγματικότητα της ιδιωτικοποίησης
ΦΠΑ και γραφειοκρατία δύο θηλειές στον λαιμό της κυβέρνησης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Το αδιέξοδο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία
Πώς ο Σάμι Φάις «ανέστησε» την Καλογήρου
Alpha Bank: Ιστορικό ρεκόρ κερδών και αναβαθμίσεις ενόψει από τους διεθνείς οίκους
ΒΟΑΚ: Πώς θα υλοποιηθεί το εμβληματικό έργο που θα συνδέσει όλη την Κρήτη – Το χρονοδιάγραμμα
Τι είδε ο Παπασταύρου στο Τέξας: Τι σημαίνει η συνεργασία με τους κολοσσούς Cheniere, Chevron, Exxon
Τα 30 εκατ. του Ιβάν, η αγωνία του Ζούλα, το δράμα της Δανάης, τι αλλάζει στην ΕΡΤ και μια ηχηρή μεταγραφή από τον Μαρινάκη
Forbes: Πώς επηρέασε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ο ταραγμένος Απρίλης – Πού βρίσκονται Mασκ, Μπέζος και Αρνό
Μενούνος: Πώς Κούβελος και Χανδακάς έφεραν στην Ελλάδα την πανέμορφη ηθοποιό – Η Μαρία της Διασποράς, από τα Dunkin’ Donuts στα Emmy
Ενα καλό νέο από ΗΠΑ, τι φοβάται η ΕΥΠ, «επεισόδιο» Ζωής – Σοφίας, το… Challenge για τον Πίνατ και ο… έρως πολιτικού με νεαρά