• Top Stories

    Ρέουν και εισρέουν στη Νουδού


    **Τι μαθαίνει κανείς εκ των υστέρων… Τις γιορτές έγινε ένα μεγάλο πάρτι. Καλά, αυτό δεν είναι είδηση. Έγινε ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους στελέχη της Δράσης και πρόσωπα του Ποταμιού. Βουλευτής λοιπόν, ο οποίος θα μπορούσε να διεκδικήσει την αρχηγία στο Ποτάμι, δήλωσε με ύφος που αρμόζει σε gathering, ότι εάν εκλεγεί ο Κυριάκος, θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία. Θυμώνω με τους φίλους μου που δεν κάνουν τη σωστή ερώτηση, τη σωστή στιγμή. Η σωστή ερώτηση είναι από τη γραμματική βγαλμένη. «Ποιο το υποκείμενο;» δηλαδή ποιοι θα πάτε στο κυριακάτικο;

    Θα μπορούσε να είναι πληθυντικός μεγαλοπρεπείας για τον ίδιο του τον εαυτό. Το παθαίνουν αυτό οι πολιτικοί, να ομιλούν για το σαρκίο τους ωσάν να πρόκειται για πλήθος. Θα μπορούσε να είναι «εμείς το παρεάκι που ήλθαμε από άλλα κόμματα_ των δημαριτών εξαιρουμένων». Θα μπορούσε να είναι όλο το Ποτάμι, εάν ο συγκεκριμένος βουλευτής διεκδικήσει στο συνέδριο τη θέση του αρχηγού και εάν την κερδίσει.

    ** Ο Κυριάκος χτίζει γέφυρες. Και χρειάζεται χρόνο τόσο για τη ολική ανασυγκρότηση όσο και για την ολική καταστροφή. Ανασυγκρότηση της παράταξης, με νέους επιτελείς, ανακατανομή ρόλων, διάλυση ανεπιθύμητων ομάδων. Καταστροφή της χώρας, με έκρηξη στο ασφαλιστικό, ξεπούλημα δημοσίων εταιρειών και ακινήτων. Κατόπιν θα ακουστεί από τα μεγάφωνα κάτι επικό, κάτι σε Μπετόβεν και ο Κυριάκος θα περπατήσει πάνω στη στάχτη του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ό,τι και να κάνει, θα φανεί καλό και δημιουργικό. Τότε ακόμη κι ένα πράσινο φυλλαράκι να πεταχτεί, θα φανεί ως επίτευγμα. Θα περιμένει λοιπόν, δηλαδή μην περιμένετε άμεσα εκλογές.

    ** Ακούω λοιπόν πολλά και διάφορα, ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναζητήσει συνεργάτες από άλλους χώρους. Βεβαίως καθένας λέει ό,τι θέλει και ύστερα επικαλείται τη θεία Φρόσω, εξαδέλφη εργαζόμενου στη Συγγρού_ εντός του κτηρίου ουχί επί του πεζοδρομίου. Μου είπαν λοιπόν οι αναξιόπιστες πηγές μου ότι είναι πιθανή συν τω χρόνω η προσέγγιση πολιτικών «τύπου Ραγκούση». Προσοχή, λέω «τύπου», όπως για το τυρί λέμε «τύπου Ροκφόρ» εννοώντας το υποδεέστερο της Δανίας.

    ** Ακούω επίσης ότι θα γίνουν συμβολικές κινήσεις, κάτι σαν επιθέσεις φιλίας, σε συμβολικά πρόσωπα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρετε της γνωστής οικογενείας των Σερρών που έχει καινούργιο εκλεγμένο φυντανάκι, τρίτο στην αρίθμηση του ιδίου ονοματεπώνυμου. Νομίζω ότι ο Κυριάκος θα τους πάρει όλους με το μέρος του: η πλειοψηφία ακολουθεί τον νικητή.



    ΣΧΟΛΙΑ