• Άρθρα

    Ο Τσίπρας πήρε τ’ όπλο του κι ο Φίλης θέλει ειρήνη

    Ο Τσίπρας πήρε τ’ όπλο του κι ο Φίλης θέλει ειρήνη

    Νίκος Φίλης – Αλέξης Τσίπρας


    Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία θανατηφόρα, ύπουλη, δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Έχουμε να παλέψουμε με το χρόνο, την σοβαρότητα, και τους εαυτούς μας. Για παράδειγμα, πόσο χρόνο (που αντιστοιχεί σε εξάπλωση της νόσου) χρειάζεται ένας αρνητής- αντιεμβολιαστής για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και να κατανοήσει τις ατομικές του ευθύνες, για να πειθαρχήσει.

    Ταυτόχρονα, ως χώρα έχουμε δυστυχώς ακόμα πολλά χρωστούμενα να εξοφλήσουμε από το προηγούμενο διάστημα της κρίσης και της ακρισίας της περιόδου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι κι εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, ο πρωθυπουργός έχει ευθύνες, οφείλει να τις αναλάβει, οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αν δεν μπορεί, ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς», δήλωσε εκ νέου την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

    Δεν μπορούμε να ξέρουμε από ποια εσωκομματική ομάδα παίρνει επικοινωνιακές ιδέες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κάνει δήθεν αντιπολίτευση και να πουλήσει αντίσταση, και μας προξενεί εντύπωση το εξής: Την ώρα που ο ίδιος έλεγε σε ραδιόφωνο της Κομοτηνής ότι «για κάθε πολίτη που από εδώ και στο εξής θα χάνει τη ζωή του, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο», εννοώντας τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Φίλης ένωνε τις δυνάμεις του με τη Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να πείσουν πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

    Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρα τραγική κατάσταση, κι ενώ θερίζει ο θάνατος στις περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων, παρακολουθούμε τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να στηρίζει έστω την πρωτοβουλία του βουλευτή και πρώην υπουργού του κόμματος, να μετρά με αγωνία τους νεκρούς για να ξεπεράσει η ίδια το ψυχολογικό όριο των 110 της Δούρου, ταυτίζοντας μια παγκόσμια πρωτοφανή πανδημία με μιαν εγχώρια διοικητική και κυβερνητική ανικανότητα.

    Μετρά νεκρούς, εξευτελίζει την κοινωνική αλληλεγγύη η οποία, εν προκειμένω, της χαλά το αφήγημα της καταστροφής, παίζει τα ρέστα της στα πτώματα κατασκηνώνοντας στις ΜΕΘ, μην της ξεφύγει η απογραφή κανενός νεκρού. Τι θέλει; Να διασπαρεί ο θάνατος, μπας και ξαναπάρει το … κεντρικό μαγαζί της χώρας;

    Από πλευράς κυβέρνησης, προφανώς υπήρξαν και θα υπάρξουν αστοχίες, αυτοσχεδιασμοί, παλινωδίες. Η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη και η κοινωνική σωρευμένη κόπωση τεράστια, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί μαζί με τα τεράστια προβλήματα κάθε επαγγελματικού κλάδου ξεχωριστά. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να επενδύει στην ολική καταστροφή μπας κι επωφεληθεί από κανέναν … αντιεμβολιαστή αγανακτισμένο. Δεν γίνεται να επενδύεις πολιτικά στην αγανάκτηση, στα λάθη του άλλου, αλλά συνεισφέροντας στο γενικό καλό κι όχι στην γενική καταστροφή.

    Δυστυχώς δεν έχουμε εξοφλήσει ακόμα τα χρωστούμενα, καθώς, όπως μας απείλησε στην αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διακεκριμένων προσωπικοτήτων του, «θα λογαριαστούμε αργότερα»! Προς το παρόν μας κάνουν την χάρη και αφήνουν την «ανάλγητη ακροδεξιά» (δίχως Καμμένο) του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλωνίζει με …πρόσχημα τον κορονοϊό.

    Μπορεί η ψυχολογία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζεται από το 3% αλλά τα λάθη που θα μας ακολουθούν πολλά χρόνια ακόμα, τον έφεραν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ας ελπίσουμε αυτό το νέο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας να μην το βιώσουμε με ένα ακόμη, εξίσου δραματικό, πολιτικού κυνικού υπολογισμού και παραφροσύνης…

    Διαβάστε επίσης

    Όταν ο Τσίπρας διορθώνει: «Όχι επιστήμονες κοινής αποδοχής, θα τους ορίσουμε από κοινού»…



    ΣΧΟΛΙΑ