• Άρθρα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τον Λαφαζάνη στην Ασφάλεια και τώρα διαμαρτύρεται για δίωξη Πολάκη

    Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Στον ΣΥΡΙΖΑ παρά το εναγώνιο κάλεσμα «των προοδευτικών δυνάμεων» για την δημιουργία της «μεγάλης κεντροαριστεράς», δεν μπορούν να ξεφύγουν από  τις ιδεολογικές τους αναλύσεις που αντιλαμβάνονται την μεταπολίτευση ως συνέχεια της χούντας.

    Διατηρούν από το 2012 τον πολιτικό σχεδιασμό που βασίζεται στον καταγγελτικό λόγο. Δεν επιδιώκουν καμιά συναίνεση παρά μόνο την τυφλή σύγκρουση με την κατ’ εξακολούθηση παραποίηση της πραγματικότητας.

    Η καταγγελία τους κατά της κυβέρνησης κι η κωμική απορία τους «σε ποια εποχή βρισκόμαστε» επειδή κλήθηκε ο Πολάκης για εξέταση στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αττικής» (μετά από μήνυση του Φουρθιώτη) μαρτυρά, αν μη τι άλλο, ανενδοίαστο πολιτικό θράσος. 

    Γελοιοποιούν και τους εαυτούς τους! Το 2018, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αρχηγός κόμματος και πρώην υπουργός των Τσίπρα-Καμμένου, γνωστό στέλεχος της αριστεράς, κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

    Πιο συγκεκριμένα, ο Λαφαζάνης κλήθηκε να δώσει εγγραφές εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, οι οποίες συνδέθηκαν τότε, με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.

    Εκείνη την …δημοκρατική εποχή, ο Λαφαζάνης κατήγγειλε μέσω του δικηγόρου του ότι αστυνομικοί υποδυόμενοι τους καμεραμάν τον παρακολουθούσαν και χαρακτήρισε την …δημοκρατική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ … «καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας και Λατινοαμερικάνικης καθεστωτικής μπανανίας, που χρησιμοποιεί μεθόδους οι οποίες παραπέμπουν στο σκοτεινό μετεμφυλιακό παρελθόν της χώρας».

    Αυτά για να θυμηθούμε κάποια, πρόσφατα σχετικά, γεγονότα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα κατηγορεί τον Μητσοτάκη για σχέσεις με το Μαδούρο! Στο όνομα δε της … «προγραμματικής αντιπολίτευσης».

    Διαβάστε ακόμη:

    Τασούλας: Δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά Πολάκη – Εισαγγελία: Εκ παραδρομής η κλήση για ανωμοτι κατάθεση



    ΣΧΟΛΙΑ