• Άρθρα

    Να γιατί ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας δεν θα αγοράσουν έτοιμα κανάλια


    **Θα με υβρίσετε αλλά θα το πω. Η ταραχή με τα κανάλια εμένα με ευνόησε. Επέστρεψε στη ζωή μου μια κυρία την οποία συναντούσα που και που προ δεκαετίας. Ήταν και είναι σύζυγος στελέχους σε κανάλι, από αυτά το έκλεισαν. Το στέλεχος δούλευε 12, 15 ώρες τη μέρα, από τα ξημερώματα ως τη μαύρη νύχτα και συνήθως επέστρεφε έχοντας πιεί τα ουισκάκια του για να χαλαρώσει. Αυτό το πρόγραμμα ξέρετε που καταλήγει… Κούραση, ανικανότητα και παραμέληση της συζύγου η οποία αναζητεί εργένη με καλούς τρόπους και μεγάλη εμπειρία. Την είχα ξεχάσει αλλά συναντηθήκαμε τυχαία στο δρόμο και μου ζήτησε, ναι, μου ζήτησε εκείνη, να περάσει από το σπίτι μου για ένα νερό.

    *Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες της συνάντησης αλλά θα σας παρακαλέσω να μην μας υποτιμάτε εμάς που έχουμε κάποια ηλικία. Έμαθα λοιπόν μιλώντας με την εν λόγω κυρία ότι ο σύζυγός της αίφνης ασχολείται με τον συνδικαλισμό και σκοπεύει να πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις. Οι συνάδελφοί του υποψιάζονται πως κάποιος νέος καναλάρχης θα αγοράσει τις εγκαταστάσεις ως έχουν, ώστε να έχει έτοιμο τον μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες εικασίες, ο καναλάρχης θα επιλέξει ορισμένους εργαζόμενους, τους βασικούς. Κατόπιν θα φτιάξει έναν στρατό από δικούς του ανθρώπους. Στόχος των συνδικαλιστών είναι να παρεμποδίσουν την είσοδο στους νέους εργαζόμενους εάν τελικά πωληθούν τα στούντια.

     *Μεταξύ μας τώρα, υπάρχει περίπτωση να πάει ένας επιχειρηματίας να μπλέξει με τα προβλήματα ενός άλλου; Να δώσει δηλαδή τα λεφτάκια του και να μην μπορεί να μπει στο κανάλι; Αποκλείεται. Βεβαίως χρειάζονται περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό και περί τα 30 εκατομμύρια για τα τρέχοντα έξοδα, μισθοδοσίας και τα λοιπά. Δεν είναι λίγα…

     *Καζίνο η διαδικασία με τις άδειες πάντως, ειδικά σε ό,τι αφορά τις προσφορές. Πού να το πούμε, ότι ο δυο υποψήφιοι πρόσφεραν 20 εκατομμύρια παραπάνω αλλά τη άδεια πήρε άλλος; Τρελά πράγματα. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον τώρα αρχίζει. Με ενστάσεις και νομικές ντρίπλες, με τις περιφερειακές άδειες υπό διαπραγμάτευση και με τις άδειες για θεματικά κανάλια να παραμένουν στο τοπίο. Ακολουθούν 90 υπέροχες μέρες, γεμάτες ενδιαφέρον και νομίζω γεμάτες ανατροπές. Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να προστατεύσει τους πλειοδότες αλλά θα χρειαστεί να στηρίξει και τους άλλους και θα τους στηρίξει, θα το δείτε.

     *Κάτι τελευταίο που μου είπε η φίλη μου, η σύζυγος του στελέχους. Τα κανάλια δεν έδωσαν ακόμη τα χρήματα, δεν τα εκταμίευσαν. Θα έχει ενδιαφέρον αν αρχίσουν τα παζάρια εκ των υστέρων. Είναι κάτι που συζητείται, ότι δηλαδή οι 4 νέοι καναλάρχες έπαιξαν με χρήμα του αέρα και προτίθενται μέσα στη διετία να κάνουν νέα διαπραγμάτευση. Δε θα βαρεθούμε ποτέ, το σίριαλ έχει θέμα την τιβί την ίδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/kiriakos-o-megalos-apon-apo-tin-pedia-ke-tin-igia/71596

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/sto-sfiri-vgazoun-trapezes-5000-akriva-akinita-ti-diloni-trapeziko-stelechos-sto-mononewsgr/71541



    ΣΧΟΛΙΑ