• Άρθρα

    Μικρόψυχα, άστοχα, ανιστόρητα, επιφανειακά πράγματα

    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Τέσσερα θέματα που εξηγούν γιατί η αντιπολίτευση δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κυβερνήσει.

    Θέμα πρώτο, οι εξοπλισμοί. Οι, για μία ακόμη φορά εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και μάλιστα αμέσως μόλις οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως στα αιτήματα του για τα f-16, αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμβαθύνει την σχέση με τις ΗΠΑ και να προχωρήσει στην πιο εκτεταμένη αναβάθμιση της άμυνας της χώρας μας εδώ και μισό αιώνα Οι υποσχέσεις, εξάλλου, της Τουρκίας και ειδικά του προέδρου της, δεν έχουν την αξία ούτε του χαρτιού πάνω στο οποίο γράφτηκαν.

    Θέμα δεύτερο: μόνο ως μικρόψυχη χαρακτηρίζεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ανεκδιήγητου πρώην αρχηγού Ναυτικού που αμφισβήτησε την αξία και το κόστος του δωρεάν αμυντικού εξοπλισμού. Ακόμη κι αν έχει δίκαιο και θα χρειαστεί κάποια δαπάνη για να γίνουν ετοιμοπόλεμα (άσε που δεν τα έχει δει για να γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται) στην περίπτωση του ισχύει η λαϊκή θυμοσοφία «του χάριζαν γάιδαρο κι αυτός τον κοιτούσε στα δόντια». Ας μας απαντήσει ο πρώην αρχηγός και νυν βαρκάρης του Στέφανου Κασσελάκη, τι ακριβώς έκανε ο ίδιος για να βελτιώσει την αμυντική ισχύ της χώρας μας;  Μάλλον τίποτα, καθώς, φρόντιζε για την μελλοντική θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Θέμα τρίτο: βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και άκοπα ψέγει την κυβέρνηση, λέγοντας περίπου «καλά τα προγράμματα απόκτηση αλλά τι κάνετε χωρίς εγχώρια παραγωγή?» Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν διάβασαν, δεν άκουσαν, δεν είδαν τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια που αναφέρθηκε σ’ αυτό ακριβώς το θέμα: τα μαύρα χάλια της συνδικαλισμένης υποβαθμισμένης  ελληνικής αμυντικής παραγωγικής βάσης. Είναι ιστορία με διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες, αλλά η μερίδα του λέοντος για τα υπάρχοντα χάλια ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στα συνδικάτα. Μήπως η αναφορά στους Αδελφούς Αρσένη ξυπνά κάποιες μνήμες; Η Ν.Δ., τουλάχιστον, είχε την έμπνευση του Ι. Στράτου και την πολιτική βούληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να ιδρύσει την ΕΑΒ. Όσοι ακολούθησαν—με ελάχιστες εξαιρέσεις —  την έκαναν άντρο κομματισμού και διαφθοράς, σήμερα ανίκανη για οποιαδήποτε σύνθετη εργασία. Για τα ΕΑΣ καλύτερα να μην μιλήσουμε.

    Θέμα τέταρτο: καταδίκη των εξοπλισμών από το ΚΚΕ. Αναμενόμενο, θα πείτε. Αλλά, όταν το ΚΚΕ είναι Ρωσόφιλο (για να μην πούμε καθοδηγούμενο από την Ρωσία), όταν η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε αναθεωρητική δύναμη, όταν ο Πούτιν φέρνει τον πόλεμο στο κατώφλι της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο, κάπου κάντε κράτη σύντροφοι.

    Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στο Πεντάγωνο να ενημερωθεί! Αναρωτιέμαι αν θα τον συνοδεύει ο… αρχηγός-βαρκάρης; Αναρωτιέμαι, επίσης, το γνωρίζει και μάλιστα καλύτερα από τον Δένδια ο Κασσελάκης για την άμυνα της χώρας. Φαντάζομαι, αν είχε την δυνατότητα θα την…ιδιωτικοποιούσε. Συγνώμη, λάθος. Η εποχή της JPMorgan έληξε. Σήμερα μιλάμε για εθνικοποιήσεις/κρατικοποιήσεις. Γιατί δεν πάει καλύτερα στην ΕΑΒ μήπως και αντιληφθεί το έγκλημα που έχει διαπραχτεί στην χώρα μας και ειδικά σε σύγκριση με τον δικό μας εχθρό;

    Διαβάστε επίσης

    Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Κασσελάκης – Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα της επιστολής Μπλίνκεν

    ΚΚΕ: Το νέο εξοπλιστικό πακέτο υπηρετεί τη συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

    ΚΚΕ: Το νέο εξοπλιστικό πακέτο υπηρετεί τη συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς



    ΣΧΟΛΙΑ