• Άρθρα

    Λαζαράκου-Κουτσολιούτσος: H μεγάλη σύγκρουση

    Βασιλική Λαζαράκου

    Βασιλική Λαζαράκου, δικηγόρος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Τελικά από ολόκληρη την ελληνική πολιτεία μόνο 2 θεσμοί αποφάσισαν να συγκρουστούν με τα πανίσχυρα συμφέροντα που λέγεται οτι βρίσκονται πίσω απο τη Folli Follie και τον ιδρυτή της “αμαρτωλής” εταιρίας.

    Οι εισαγγελείς, που άσκησαν σε δύο χρονικές φάσεις ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Νοέμβριος 2018 και Νοέμβριος 2019) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την κ. Βασιλική Λαζαράκου. Φυσικά η κ. Λαζαράκου είναι επιλογή της παρούσας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η έμπειρη δικηγόρος έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να σπάσει, σύμφωνα με  τους επιχειρηματίες, το απόστημα που ταλαιπωρεί την επιχειρηματικότητα που συζητά για αυτό ολόκληρη η  Ελλάδα και πολλοί τραπεζίτες του  εξωτερικού.

    Ετοιμάζει με μεθοδικότητα τις επόμενες κινήσεις της απέναντι στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και στην απαίτηση του να διοικήσει εκ νέου την εταιρία που έγινε διάσημη στην παγκόσμια κοινότητα ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο “μαγειρέματος” οικονομικών στοιχείων με ευθύνη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ολόκληρης της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Καίτη, Τζώρτζης). 

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει τα όπλα αλλά πάνω απο όλα έχει την θέληση να πολεμήσει τα συμφέροντα που απειλούν να γυρίσουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. 

    Το mononews.gr, πιστεύει οτι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρές και υγιείς επιχειρήσεις αλλα θεωρεί και οι θεσμοί πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυροί. 

    Και για μια ακόμα φορά θέτει μερικά καίρια ερωτήματα: 

    1) Από που αντλεί την ισχύ του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος; Του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις τουλάχιστον για 5 κακουργήματα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, χειραγώγηση, ξέπλυμα χρήματος κλπ) και όμως έχει το θράσος να απαιτεί να διοικήσει ξανά την Folli Follie. Στο υπ’ αριθμόν 4632/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και τίτλοι χρηματοπιστωτικών προϊόντων του Δημήτρη, του Γιώργου και της Κατερίνας Κουτσολιούτσου και 5 μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, υιοθετήθηκε η πρόταση του διενεργούντα την έρευνα επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα.

    Σε αυτή αναφέρεται ότι υπάρχουν “πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρεία επί σειρά ετών, δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις, διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα, δημιουργώντας συστηματικά στους επενδυτές αλλά και στις εποπτικές αρχές, μία παραπλανητική εικόνα για τις δυνατότητες της εταιρείας.”

    2) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση; Επί της διακυβέρνησης Τσίπρα οι υπουργοί του συμπεριφέρθησαν σαν να ήταν ενα ανύπαρκτο σκάνδαλο. 

    Ισως γίνεται κουραστικό αλλά,  όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας μικροί και μεγάλοι θέτουν το ίδιο ερώτημα: Γιατί όλα είναι θολά στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης; Και πιστεύουν οτι αν δεν ξεκαθαρίσει δικαστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα, τότε μόνο ζημιά κάνει στην Ελλάδα. 

    Ας περιμένουμε λοιπόν… 

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανάμεσα στην θεια του, Άσπα Σαββοπούλου και την μητέρα του, Καίτη Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες (Φωτό Αρχείου)



    ΣΧΟΛΙΑ