• Άρθρα

    Κάτω τα χέρια , χανόμαστε , καταστρεφόμαστε….

    Αντώνης Κεφαλἀς

    Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος


    Θέμα 1: επιβολή φόρου – 40 λεπτά το λίτρο—στο κρασί, 5 λεπτά στη στήλη—στα τυχερά παιγνίδια.

    Θέμα 2: επιβολή φόρου και μείωση επιδότησης στους αγρότες.

    Θέμα 3: αντιδράσεις- αντιρρήσεις στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στην αξιοποίηση του Ελληνικού

    Τι κοινό έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Πάνω απ’ όλα την απόλυτη υπερβολή. Καταστρεφόμαστε ωρύονται οι του κρασιού. Χανόμαστε φωνάζουν πράκτορες και ΟΠΑΠ. Μας αφανίζετε διατυμπανίζουν οι αγρότες. Καταστρέφεται ο ΟΛΠ διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του και μαζί ο ακατάλληλος για τη θέση αρμόδιος υπουργός. Πάρκο να γίνει το Ελληνικό ζητούν ορισμένες δημοτικές αρχές για να… ζήσουν οι δημότες μας.

    Τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει, βέβαια. Με 40 λεπτά στο λίτρο η τιμή του μπουκαλιού άντε να αυξηθεί κατά μισό ευρώ. Όλοι όσοι σήμερα αγοράζουν χωρίς διαμαρτυρία το (πανάκριβο με τα διεθνή δεδομένα) ελληνικό κρασί σίγουρα δεν θα ενοχληθούν από αυτήν την αύξηση.

    Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το φόρο στα τυχερά παιγνίδια. Σιγά να μην αποθαρρύνουν τον παίκτη τα πέντε (!) λεπτά.

    Όλοι όσοι κακόφωνα φωνασκούν δεν ενδιαφέρονται για το δημόσιο καλό – για το οποίο υποκρίνονται πως κόπτονται….

    Όσο για τους αγρότες, ας έρθουν να εξηγήσουν γιατί εξακολουθούν να απασχολούν μαύρη εργασία, να κλέβουν στις επιδοτήσεις, να μην προχωρούν στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών αλλά να χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για βίλλες, αυτοκίνητα και ταξίδια, να μην εκσυγχρονίζουν τις μεθόδους τους και να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων με τους συνεταιρισμούς τους.

    Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ άλλαξε τη μορφή ενός οργανισμού που πέθαινε με τη διοίκηση των εργαζομένων και τον έκανε ξανά… λιμάνι ραγδαία αναπτυσσόμενο. Το Ελληνικό πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα πανάκριβου κομματιού γης που μένει ανεκμετάλλευτο για 10 χρόνια και μάλιστα σε μία πτωχευμένη χώρα.

    Όλοι όσοι κακόφωνα φωνασκούν δεν ενδιαφέρονται για το δημόσιο καλό – για το οποίο υποκρίνονται πως κόπτονται. Τους πονά η απώλεια αποκλειστικών προνομίων που άρπαξαν (αγρότες), η εξαφάνιση μονοπωλιακών απολαβών (οινοπαραγωγοί, ΟΠΑΠ) το χάσιμο εξουσιών (ΟΛΠ, Ελληνικό), η υπονόμευση των πελατειακών σχέσεων στις οποίες επένδυσαν (υπουργός ναυτιλίας).

    Πολλά στραβά κάνει η κυβέρνηση. Τουλάχιστον ας μην υποχωρήσει στα ιδιοτελή συμφέροντα που μάχονται το μέλλον της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ