• Άρθρα

    Η Σία Αναγνωστοπούλου και οι σεξιστικές οδηγίες για το χιόνι

    Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου

    Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου


    Πόσο γελοίοι πια. Και πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσουν για να κάνουν «αντιπολίτευση», όπως εννοούν βεβαίως τη χυδαιότητα…  Και πόσο αναίσθητοι όμως, την ώρα που άνθρωποι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, εκείνοι να διαθέτουν χρόνο, διάθεση και ενέργεια για να δημιουργούν και να υιοθετούν fake news ελεεινής μορφής. Σεξιστικά, στην προκειμένη περίπτωση.

    Ιδού το τελευταίο κατόρθωμα της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου:

    Η υπόθεση έχει ως εξής: Χθες, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση της Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας για το θέμα της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων με οδηγίες προς τους υπαλλήλους. Ειδικά όμως από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, «διακινήθηκε» μία άλλη ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζονται και διάφορες φωτογραφίες αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. Στη μία από αυτές απεικονίζεται μία νέα γυναίκα ντυμένη ελαφρά και «προκλητικά» -κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν γενικότερα οι σεξιστές- να τοποθετεί χιοναλυσίδες στο αυτοκίνητό της.

    Θα ήταν ποτέ δυνατόν το υπουργείο Πολιτισμού να στείλει μια τέτοια ανακοίνωση; 

    Κάθε καλοπροαίρετος και νοήμων πολίτης θα απέρριπτε άμεσα μια τέτοια πιθανότητα. Όμως εκεί, στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Αναγνωστοπούλου έσπευσε να υιοθετήσει το χαλκευμένο μήνυμα με άνεση και ελαφρότητα πρωτοφανή. Της το είχε στείλει άλλωστε η δική της «ομάδα» στο ΥΠΠΟΑ, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» που δραστηριοποιείται στο υπουργείο Πολιτισμού…  Συμπαρασύροντας και την εφημερίδα της Αριστεράς, που άκριτα (!) επίσης αναδημοσίευσε την «καταγγελία»  της προαναφερόμενης «Κίνησης».

    Αφήνει τις χειρότερες εντυπώσεις, όμως, πώς η τομεάρχης του πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι η σεξιστική βερσιόν των οδηγιών για την κακοκαιρία ήταν απλώς ένα χοντροκομμένο fake news. Κι όχι τίποτε άλλο, για να μην γίνει η ίδια ρεζίλι υιοθετώντας το…

    Από την άλλη, υπάρχει και η ορθότερη εκδοχή: ότι η κυρία Αναγνωστοπούλου κατάλαβε αμέσως πως τέτοιες «οδηγίες» δεν θα μπορούσε να έχουν εκπορευθεί από το υπουργείο, αλλά εκείνη δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.  Η γνωστή ρήση -του Γκαίμπελς, να μην ξεχνιόμαστε- «πες… πες… κάτι θα μείνει», μέθοδος που ακολουθούν γενικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορες αριστερίστικες ομάδες με τις οποίες συμπλέει, την έσπρωξε για μία ακόμη φορά σε ολίσθημα πρώτου μεγέθους.

    Οι αποδείξεις όμως υπάρχουν: Οι οδηγίες που εστάλησαν επισήμως από το ΥΠΠΟ από τη μία μεριά και, από την άλλη, αυτές με τα σεξιστικά υπονοούμενα, έργο κάποιων εντός του υπουργείου. Ήδη όμως γι’ αυτούς τους «κάποιους» κινούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

    Η δυσωδία, όμως, που αναδύει ο πολιτικός πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολο να καλυφθεί.

    Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:

    «Εξ αιτίας της εμμονής της με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για άλλη μια φορά, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟΑ, καθώς εγκαλεί την Υπουργό για δήθεν διακίνηση σεξιστικών μηνυμάτων από το Υπουργείο.

    Ενημερώνουμε την κ. Τομεάρχη ότι το μήνυμα που εστάλη από το αρμόδιο Τμήμα Παλλαϊκής Αμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι το κάτωθι επισυναπτόμενο. 

    Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ, o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. 

    Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της».

    Οδηγίες για την κακοκαιρία
    Το μήνυμα που εστάλη από το Τμήμα Παλλαϊκής Αμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

     

    Οδηγίες με φωτογραφία, το μήνυμα που εστάλη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

     



    ΣΧΟΛΙΑ