• Άρθρα

    Η ώρα της δικαιοσύνης: Θα συντριβεί το αόρατο χέρι που έως τώρα “κάλυπτε” το σκάνδαλο Folli Follie;

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Ο Σεπτέμβριος είναι ο καταλυτικός μήνας για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που “γέννησε” ποτέ η Ελλάδα.

    Ένας μήνας που τον αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεγάλοι διαχειριστές του εξωτερικού για να διαπιστώσουν ότι επιτέλους κάτι αλλάζει στην πολύπαθη Ελλάδα.

    Για να διαπιστώσουν ότι το αόρατο χέρι που λέγεται ότι  προστάτευε την οικογένεια Κουτσολιούτσου έως τώρα, δεν υπάρχει πια. Γιατί για όσους δεν το έχουν καταλάβει η υπόθεση Folli Follie (FF)  είναι 10 φορές μεγαλύτερη από το σκάνδαλο Κοσκωτά.

    Ο Κωσκοτάς κατηγορήθηκε ότι έκλεψε από την Τράπεζα Κρήτης 100 εκατ. ευρώ. Στην FF μιλάμε για μια απάτη περίπου 1 δισ. ευρώ.

    Εγκληματική Οργάνωση 

    Γιατί προσέξτε.

    Έχουν περάσει περισσότεροι από 27 μήνες από τη δημοσιοποίηση της έρευνας του fund Quintessential Capital Management για τη Folli Follie, όμως μόλις προ ημερών ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης παραποίησης οικονομικών στοιχείων από τη διοίκηση του ομίλου, την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για σειρά πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για πέντε κακουργήματα, δηλαδή για απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

    Προσέξτε εγκληματική οργάνωση!!!

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση μετοχών.

    Ο αριθμός των κατηγορουμένων αγγίζει τους 30, ενώ ένας μονοψήφιος αριθμός αυτών πέρασε τις τελευταίες αυτές ημέρες του Αυγούστου το κατώφλι της ανακρίτριας.

    Κατά ορισμένες πληροφορίες, μετά την επίσκεψη στην ανακρίτρια, σε πρώην στέλεχος με νευραλγική θέση στη Folli Follie επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης της τάξεως των 100.000 ευρώ.

    Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να απονεμηθεί, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, δικαιοσύνη.

    Το γεγονός ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου εμφανίστηκε, αρχές Ιουλίου, στην ανακρίτρια και κατάφερε να λάβει προθεσμία για 2 μήνες μετά, την ερχόμενη Παρασκευή, συνιστά, για ορισμένους, πρόκληση.

    Κάποιοι μιλάνε για ένα αόρατο χέρι που μετακινεί τα πιόνια στην μεγάλη σκακιέρα.

    Αλλά ας είναι.

    Η μεγάλη ώρα της δικαιοσύνης

    Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα να δει τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη για την μεγάλη αυτή υπόθεση. Που αποδεδειγμένα πρόκειται για μια θηριώδη εταιρική απάτη που έχασαν λεφτά το ελληνικό δημόσιο και ιδιώτες.

    Κυρίως όμως η υπόθεση Folli Follie «μαύρισε» το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα είναι πλήρως απαξιωμένο.

    Οι ξένοι απέχουν πάρα το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πληγεί όπως οι άλλες οικονομίες.  Ενώ στα υπόλοιπα χρηματιστήρια γίνεται το πάρτι του αιώνα, στην Ελλάδα οι μετοχές φυτοζωούν.

    Η κατάληξη της υπόθεσης Folli Follie μπορεί να δώσει το μεγάλο σήμα στις αγορές του εξωτερικού ότι κάτι επιτέλους αλλάζει στην Ελλάδα.

    Η δικαιοσύνη πρέπει να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα.



    ΣΧΟΛΙΑ