• Top Stories

    H αποτυχία του Γιώργου Καμίνη στα πεζοδρόμια της πόλης


    ** Με την ουρά στα σκέλια κυκλοφορούν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας. Ντρέπονται για τα καθήκοντά τους πλέον. Ενώ θα μπορούσαν να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα, έχουν γίνει κομπάρσοι στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Να εξηγηθώ. Στην Αθήνα διακινούνται πολλά κιλά ηρωίνης, αλλά τα σκυλιά της αστυνομίας απασχολούνται στην επαρχία για λίγα γραμμάρια χόρτου.

    Μεταφέρω την είδηση. Άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 18χρονο που διακινούσε ναρκωτικά στην Ορεστιάδα. Oι αστυνομικοί, μαζί με τον Αζόρ, πήγαν στο σπίτι του υπόπτου όπου ο τετράποδος αξιωματικός ξετρύπωσε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων. Την ώρα λοιπόν που στην Ορεστιάδα εντοπίζουν 40 γραμμάρια χασίς, οι διακινητές της άσπρης σκόνης συνεχίζουν ανενόχλητοι την πώληση επί της οδού Πανεπιστημίου. Δεν είμαι ειδικά εκπαιδευμένος ούτε έχω εμπειρία από Paradis Artificiel, όπως θα έλεγε και ο καταραμένος ποιητής. Εντούτοις περπατώντας μπροστά από το Οφθαλμιατρείο, από την Ακαδημία, ως την Εθνική Βιβλιοθήκη, βλέπω συστηματικά τους ταλαίπωρους χρήστες να συναλλάσσονται με βαποράκια αφρικανικής καταγωγής.

    ** Μια υποσημείωση. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, πατάσσεται το έγκλημα. Αν δεν μπορεί να ασχοληθεί ο υπουργός, ας αναλάβει ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης θα μπορούσε να μελετήσει το έργο του Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος πήρε μια σκοτεινή Νέα Υόρκη και την μετέτρεψε σε ροδαλό κόσμο της Barby. Οι φόνοι, όταν ο Τζουλιάνι ανέλαβε δήμαρχος, έφθαναν τους 2.000 τον χρόνο. Στην οκτάχρονη θητεία του περιορίσθηκαν κατά 65%. Στα άλλα είδη εγκλημάτων: μειώθηκαν κατά 24% οι βιασμοί,  62% οι κλοπές αυτοκινήτων, 55% οι ληστείες. Παράπλευρα κατά τη θητεία Τζουλιάνι 640.000 κάτοικοι της πόλης σταμάτησαν να εξαρτώνται από προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, και επέστρεψαν στην αγορά εργασίας.

    ** Ξέχασα βεβαίως ότι ο Γιώργος Καμίνης έχει άλλες πρεμούρες. Ράβει το καινούργιο κοστούμι του, το αρχηγικό. Ελάτε τώρα, δεν θα σας τα λέω όλα εγώ. Το έμαθα από καλή μου φίλη, σύζυγο υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. Καθώς ο σύζυγος ασχολείται με τη σωτηρία του Κέντρου, έχω αναλάβει επίσημος διασκεδαστής της κυρίας. Λόγω ηλικίας θεωρούμαι ακίνδυνος… Αγνοούν οι άνδρες ότι ο καλός εραστής είναι ο άφροντις, δηλαδή ο ξέγνοιαστος, ο αμέριμνος, ο συνταξιούχος. Για να μην περιαυτολογώ, θα σας μεταφέρω μόνο όσα αφορούν τη δημόσια ζωή.

    Υπάρχει λοιπόν κύκλος πολιτευτών που καλοβλέπει το Καμίνη ως επικεφαλής μιας σύμπραξης μικρών κομμάτων του Κέντρου και της ήπιας Αριστεράς. Προφανώς αυτοί οι κύκλοι δεν βλέπουν την αποτυχία του ανδρός αποτυπωμένη στα ρυπαρά πεζοδρόμια της πόλης μας…

    Να πω βεβαίως ότι ο Γιώργος Καμίνης στα θεωρητικά είναι πάντα ο απολύτως σωστός. Πολύ ωραία αντιμετώπισε τη Χρυσή Αυγή, πολύ ωραία αναφέρεται τώρα στο σύμφωνο συμβίωσης. Ακούσατε τι είπε; «Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την Αθήνα να υπογραφεί συμβολικά το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας». Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ενώ στα λόγια είναι πρώτος, δεν είναι doer, δηλαδή δεν είναι ο πολιτικός που θα πιάσει την πέτρα να την στύψει.



    ΣΧΟΛΙΑ