ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών κ. Πόλυς Χατζηιωάννου επισήμανε ότι η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων της Ευρώπης και ένα από τα τρία μεγαλύτερα παγκοσμίως και αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος της ναυτιλίας.
Υπογράμμισε επίσης τις πρακτικές που εφαρμόζουν μεγάλες ναυτιλιακές χώρες εκτός Ευρώπης και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει τη ναυτιλιακή της ισχύ να αποδυναμωθεί.
Με νόημα, τόνισε επίσης ότι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης περνά μέσα από τον στόλο της Κύπρου και της Ελλάδας, καθότι «χωρίς μια ισχυρή ευρωπαϊκή ναυτιλία, η αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει».
Ο Πόλυς Χατζηιωάννου έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στους άρρηκτους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι που εμπιστεύτηκαν την κυπριακή σημαία ήταν οι Έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι συνεχίζουν να τη στηρίζουν και σήμερα.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών τόνισε ότι «η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα κράτη που αναγνωρίζουν τη στρατηγική σημασία της ναυτιλίας προχωρούν μπροστά».
Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, παρευρέθη και η υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Η υφυπουργός, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΠ, Πόλυ Χατζηωάννου και την Εκτελεστική Επιτροπή για την ουσιαστική και ειλικρινή συνεργασία, μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, η οποία αποτελεί για την Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, πολύτιμος και σημαντικός συνεργάτης.
Διαβάστε επίσης
Ολοκληρώθηκε το διεθνές συμπόσιο για την υιοθέτηση Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας
Σικάγο: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών καταιγίδων – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η γκρίζα ζώνη της παραϊατρικής: 3 στους 10 ψάχνουν εναλλακτικές θεραπείες – Από τον κβαντικό βιοσυντονισμό στην πλύση εντέρου
- Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι στο ίδιο τραπέζι για το μεγάλο σχέδιο της EuroLeague
- Οι «σωματοφύλακες» του Αντώνη Σαμαρά, τα ονόματα που «κλειδώνουν» και τα πρόσωπα από την Κεντροαριστερά
- Premier League: Τα πιο… δύσοσμα γήπεδα και η πρωτιά του «Έμιρεϊτς»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.