• Top Stories

    Δεν είχε 7 ευρώ ο κ. Τσίπρας; Όταν η λιμουζίνα του πάρκαρε παράνομα


    ** Απέναντι από το σχολείο υπάρχει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. Χρέωση 7 ευρώ. Η μαύρη λιμουζίνα σταματά μπροστά από το εκπαιδευτήριο Χιλλ και κάνει την επιλογή ήτοι παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο, παρά το γεγονός ότι ακριβώς απέναντι υπάρχουν κενές θέσεις. Ο γονιός έχει σίγουρα τα 7 ευρώ, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το ετήσιο εισόδημά του είναι 85.000 ευρώ. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας και επιλέγει την παρατυπία. Κανονικά θα έπρεπε να κληθεί η τροχαία. Κανείς δεν δικαιούται να παρκάρει στο πεζοδρόμιο, τελεία και παύλα. Είναι θέμα αγωγής, θέμα συνείδησης, θέμα καλλιέργειας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα.

    Την περιγραφή έκανε φίλη μου, που τυχαία περνούσε από την Πλάκα. Ήταν έξαλλη με το όλο σκηνικό και την καταλαβαίνω. Η κατάληψη του πεζοδρομίου καταδεικνύει μια νοοτροπία. Μου έλεγε η φίλη μου ότι υπάρχει ομάδα ακτιβιστών που κολλά αυτοκόλλητα στο παρμπρίζ αυτοκινήτων που παρεμποδίζουν τη διέλευση. Έχουν έμβλημα τον όνο και σύνθημα «είσαι γάιδαρος». Τι μας φταίει όμως το εργατικό τετράποδο ώστε να το συγκρίνουμε με κάποιον που δεν εργάστηκε ποτέ;

    ** Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο Κορυφής με βασικό θέμα το προσφυγικό. Ελπίζω να μην πάει σκυφτός και υπάκουος αλλά να θυμίσει τον μαξιμαλισμό των χωρών που μιλούσαν περί ανθρωπιάς και πολιτισμένης υποδοχής των προσφύγων, να θυμίσει ότι έταζαν θέσεις εργασίας και στέγη. Προς το παρόν καταγράφεται απροθυμία αρκετών κρατών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων. Σε αριθμούς αυτό σημαίνει ότι μόλις 100 άνθρωποι προωθήθηκαν σε άλλες χώρες μέχρι τώρα από την Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα αναφερόταν σε «66.000 πρόσφυγες που πρέπει να μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.».

    Η καλοσύνη των ξένων στην πραγματικότητα στριμώχνεται στην πλατεία Βικτωρίας.

    ** Να μην έχετε αυταπάτες, ότι θα σταματήσει η εισροή ανθρώπων, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ένα νεύμα σε όσους θέλουν να μετοικήσουν στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη στους Financial Times είπε ότι οι χώρες που βάζουν περιορισμούς στην διακίνηση των ανθρώπων και κλείνουν τα σύνορά τους δεν κάνουν το σωστό: «Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ πήραν την απόφαση να φιλτράρουν τους ανθρώπους με την εθνικότητα, για παράδειγμα δεν δέχονται αυτούς από τη Βόρεια Αφρική και το Ιραν. Αυτό δεν είναι σωστό».

    Είπε κάτι ακόμη, ότι η Ελλάδα θα γίνει «μαύρο κουτί» για πρόσφυγες αν αυτές οι ροές δεν μειωθούν». Πείτε και σε μένα, που δεν γνωρίζω την ορολογία της Αριστεράς, τι είναι το μαύρο κουτί; Είχα την εντύπωση ότι είναι αυτό που ψάχνουμε στα συντρίμμια, στις πτώσεις αεροπλάνων.



    ΣΧΟΛΙΑ