• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Βοήθησαν οι Φλαμπουράρης και Χαρίτσης και με ποιον τρόπο τους Κουτσολιούτσους της Folli Follie να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο;  

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος, υποβασταζόμενος απο τους δικηγόρους του Γιάννη Ηριώτη και Γιώργο Γεωργιάδη, προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Το mononews.gr από την πρώτη στιγμή τα έγραφε. Από τον Μάιο του 2018.

    Και πίεζε τους τότε υπουργούς και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσουν ταχύτατα στην διερεύνηση του σκανδάλου της Folli Follie.

    Αλίμονο όμως. Σαν να μην είχε γίνει ποτέ το σκάνδαλο αυτό.

    Εάν εξαιρέσουμε τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που έπεσε πάνω στην υπόθεση και  είναι το πρόσωπο που άσκησε τις ποινικές διώξεις,  ποτέ κανείς από την τότε κυβέρνηση δε μίλησε για αυτή την μεγάλη υπόθεση.

    Κανείς δεν ρωτήθηκε ποτέ ούτε καν οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναρωτήθηκαν ποτέ.

    Λιγοστά media έγραφαν για τον μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μεγαλύτερο και από του Κοσκωτά.

    Το mononews.gr πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου. Από το 2018 έως σήμερα έχει δημοσιεύσει πάνω από 1000 αποκαλυπτικά κείμενα και άρθρα για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

    Ας θυμηθούμε. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2018.

    Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετρά από σχεδόν 6 μήνες έστειλε τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Και προσέξτε δεν τα έστειλε απευθείας στον ίδιο ενώ ήξερε την διεύθυνση του αλλά τα έστειλε στην εισαγγελία πρωτοδικών για να προωθηθούν από εκεί.

    Η καθυστέρηση της καθυστέρησης.

    Έχω να σας διηγηθώ πολλά με τις παροιμιώδεις καθυστερήσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας.

    Τώρα όμως ήλθε η ώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν τις απαντήσεις. Και τα ερωτήματα καίνε.

    Τώρα όμως όλα βγαίνουν στο φως.

    Προσέξτε τι λένε τα mail στενού συνεργάτη του Τζώρτζη (εκτιμάται ότι είναι ο αρχηγός της προσωπικής του ασφάλειας) προς τον ίδιο τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

    «Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον.

    Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα).

    Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

    Το ερώτημα είναι:

    Ποιος είναι ο πρόεδρος; Μήπως ο πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης;

    Ας μας απαντήσει γιατί κάτι ακούω ότι θα τον καλέσει ο εισαγγελέας για εξηγήσεις.

    Σε άλλο email του γράφει:

    «Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση.

    Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή.

    Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση.

    Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες.

    (80)

    Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο.

    Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές.

    Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

    Και εδώ τα ερωτήματα είναι πολλά

    Τι κονδύλι είναι αυτό που έβγαλε η Folli Follie;

    Πόσα λεφτά ήταν;

    Δόθηκαν αυτά τα λεφτά και εάν ναι σε ποιους;

    Γιατί οι υπουργοί Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, και οι Βουλευτές Μπαλαουρας έτρεξαν να βοηθήσουν την Folli Follie; Τι τους υποσχέθηκαν;



    ΣΧΟΛΙΑ