• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Τελικά, ο Τζώρτζης είναι ωραίος τύπος (και ο Μπρους Λι το ίδιο)

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Μέλος ΔΣ Folli Follie


    O τέως επικεφαλής της Folli Follie εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, του έχουν δεσμευτεί ακίνητα και λογαριασμοί  και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα (αλλά 14 μήνες μετά τις ποινικές διώξεις  δεν έχει ακόμα απολογηθεί στην ανακρίτρια)  είναι τελικά ωραίος τύπος.

    Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της FF, ο τέως CEO της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν εκεί ως μέτοχος του 2,6% των μετοχών της αλλοτινής εταιρείας του, και κάνοντας παρεμβάσεις, σαν απλός μέτοχος, ζητούσε περισσότερες πληροφορίες από τη νέα διοίκηση (που έχει διορίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) για την πορεία της εταιρείας, αλλά μιλώντας ως μέλος της πρώην διοίκησής της.

    Ήταν χαρούμενος και σεμνός. Μιλούσε με όλους και όσοι τον είδαν, τον χαρακτήρισαν «ένα πολύ καλό παιδί». Σε αντίθεση με το παρελθόν που ήταν απρόσιτος, περισσότερο σκληρός όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν ιδιοκτήτη μιας μεγάλης πολυεθνικής.

    Φυσικά τότε ήταν CEO.  Όμως σήμερα είναι ένας «πονεμένος» μικρομέτοχος και απλά ρωτάει την νέα διοίκηση για την πορεία της εταιρίας που μέχρι πριν από λίγες ημέρες διοικούσε… Μιλάμε για συγκλονιστικές εξελίξεις.

    Ο γιος του υπόδικου ιδρυτή της εταιρείας, υπόδικος και ο ίδιος για σειρά αδικημάτων και μέχρι πρότινος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ζήτησε, με παρέμβασή του, να έχει εκτενέστερη πληροφόρηση σχετικά με τις αμοιβές των συμβούλων, αλλά και τις συναλλαγές και τις κινήσεις της εταιρείας.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, όντας μέλος του ΔΣ πριν αποπεμφθεί δικαστικά τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι προφανές ότι είχε γνώση όλων όσων συνέβαιναν.

    Άλλωστε, η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αλλαγή διοίκησης στην εταιρεία περιελάμβανε στοιχεία από τα οποία προέκυπτε η ροή πληροφόρησης που είχε εκείνος από μέλος της Επιτροπής Ελέγχου…

    Στα “πηγαδάκια”, μετά τη Συνέλευση, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσιτός και απλός απαντούσε με καλή διάθεση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στηρίζοντας την οικογένειά του, παραδεχόμενος λάθη και αφήνοντας υπονοούμενα για πλευρές της υπόθεσης που δεν έχουν ακόμη φανερωθεί.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δέχτηκε να μιλήσει και στους δημοσιογράφους και φυσικά αρνήθηκε τα πάντα. Άλλωστε το να μην παραδέχεσαι την αλήθεια είναι δωρεάν. Δεν κοστίζει τίποτα.

    Ερώτηση: Μα είναι δυνατόν να μην είχατε πάρει είδηση τίποτα; Κι εσείς τα μάθατε όλα για τα πλαστά νούμερα εταιρίας σας , από τον Gabriel Grego του Quintessential Capital Management (QCM);

    Απάντηση: Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί αργότερα.

    Είναι πολλά που δεν έχουν γνωστοποιηθεί.  Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τη στάση μας μετά το Μάιο του 2018 οπότε και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από το αμερικανικό fund QSM.  Εγώ προσωπικά ανέθεσα στην Alvarez and Marshal τον έλεγχο για την αποτύπωση της συνολικής εικόνας της εταιρίας μας. Είναι η έκθεση που έχει σήμερα στα χέρια της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ερώτηση: Πριν το Μάιο όμως του 2018; 

    Απάντηση: Δεν είχαμε εταιρική διακυβέρνηση,  αυτό είναι σίγουρο.  Κι ο κινέζος αντιπρόσωπος έκανε ό,τι ήθελε. Αυτός είχε στήσει την εταιρεία στην Κίνα από την αρχή και δεν μπορούσαμε να τον ελέγξουμε. Κάντε όμως υπομονή, υπάρχει πολύ συνέχεια και θα απαντηθούν όλα στο μέλλον…

    Όπως καταλαβαίνετε από τις απαντήσεις του Τζώρτζη στους δημοσιογράφους για την αμαρτωλή Folli Follie, φταίνε δυο πράγματα:

    1. ένας άγνωστος Κινέζος (ας τον ονομάσουμε Μπρους Λι) ο οποίος είχε στήσει μια κομπίνα 1 δισ. ευρώ και
    2. ότι δεν υπήρχε εταιρική διακυβέρνηση.

    Δηλαδή ο κ. Κουτσολιούτσος μας λέει ότι δεν ήξερε ότι η εταιρία του «μαγείρευε» για καμιά 10αρια χρόνια τα αποτελέσματα της. Ότι εμφάνιζε πλασματικό τζίρο κάποια δισ. ευρώ και πλασματικά κέρδη κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, φταίει…ο Μπρους Λι.

    Εμείς θα πούμε ότι δεν φταίει κάνεις άλλος από το δικαστικό σύστημα της Ελλάδος που ανέχεται όλη αυτή την κατάσταση.

    Τι ωραία χώρα που είναι τελικά η Ελλάδα (και ο Μπρους Λι το ίδιο) !!!



    ΣΧΟΛΙΑ