• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Σκάνδαλο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας 

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας


    Μια ελληνική εταιρεία, η PQH της οποίας διευθύνων συμβουλος είναι ένας Κύπριος πολίτης και η οποία είναι ο ειδικός εκκαθαριστής των ελληνικών τραπεζών που χρεοκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρεται να αποφάσισε οτι το μεγάλο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεν είναι σκάνδαλο. 

    Αλλά μια απλή υποθεσούλα που κάποιοι φέρονται να καρπώθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 208 εκατ. ευρώ.

    Ποιος είναι αυτός ο CEO της εταιρείας, ένας Κύπριος πολίτης που στην κυριολεξία συντρίβει την Ελληνική δημοκρατία και τους νόμους της και αθωώνει γνωστούς επιχειρηματίες οι οποίοι σύμφωνα με τα εισαγγελικά πορίσματα καταχράστηκαν τουλάχιστον 208 εκατ. ευρώ; 

    Το όνομα του ειναι Ξάνθος Βράχας. 

    Και φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά. 

    Με ποια επιχειρήματα δεν κατέθεσε έγκληση για να συνεχιστεί η δίκη που κατηγορούνται οι 5 επιχειρηματίες;

    Γιατί τους αθώωσε; 

    Ποιος τον ελέγχει; Eδρασε αυτοβούλως; Ποιος τον πίεσε; Γιατί δεν μιλάει; Τι του έταξαν;  

    Πώς η επίσημη ελληνική πολιτεία επιτρέπει σε ενα Κύπριο Πολίτη να αποφασίζει για τα μείζονα θέματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης; 

    Πώς αποφασίζει να εξευτελίζει την Ελληνική Δημοκρατία και τους πολίτες της που θέλουν να δουν επιτέλους να δικάζονται κάποιοι που φέρονται να υπεξαίρεσαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο πολλά εκατομμύρια ευρώ;

    O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου 

    Ευτυχώς που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο έμπειρος και έντιμος κ. Βασίλης Πλιώτας αποφάσισε να εξετάσει την αναίρεση (την εξαφάνιση δηλαδή) της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που οδήγησε σε ναυάγιο τη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Ο κ. Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να του αποσταλεί (όταν καθαρογραφεί) η δικαστική απόφαση που ελήφθη την περασμένη Δευτέρα με οριακή πλειοψηφία (2-1), με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για το βασικό αδίκημα της απιστίας (και κατ΄επέκταση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα). 

    Παρά την αντίθετη άποψη της προεδρεύουσας του δικαστηρίου, οι δύο σύνεδροι έκριναν ότι ο ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (η εταιρεία PQH) δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα τη δήλωση που απαιτεί ο νέος Ποινικός Κώδικας για τους φερομένους ως παθόντες, ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος που πλέον διώκεται μόνο κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτα.

    Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει ποιο ήταν αυτό το αόρατο χέρι που αθώωσε τους κ. Λαυρεντιάδη, Ρέστη, Μπακατσέλο και την οικογένεια του Κυριάκου Γριβέα. Επίσης και τον Δημήτρη Κοντομηνά απο τουλάχιστον ένα αδίκημα.

    Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν υπήρξε αόρατο χέρι. 

    Μέχρι στιγμής ο άνθρωπος κλειδί, ο κ. Βράχας δεν μιλάει.

    Ελπίζω όμως να μιλήσει και να μας πει με ποια ανταλλάγματα φέρεται να έδωσε το πράσινο φως,  να αθωωθούν αυτοί που φέρονται να ζημίωσαν τους έλληνες πολίτες με τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. 

     



    ΣΧΟΛΙΑ