• Άρθρα

    Απίθανα πράγματα στον ΟΛΘ: H διαμάχη με το ΤΑΙΠΕΔ (που είναι μέτοχος) 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το αλαλούμ στον Ο. Λ.Θ. : Σκάει μύτη, που λέτε, ο Αγγελος Βλάχος, εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ μαζί με έναν δικηγόρο ώστε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση.  Όμως τα μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού, διορισμένα από την κυβέρνηση που προωθεί την ιδιωτικοποίηση, έβγαλαν έξω από τη συνεδρίαση τον δικηγόρο και άφησαν να συμμετάσχει μόνον ο Αγγελος Βλάχος. Κατά της συμμετοχής του δικηγόρου του ταμείου ψήφισε ακόμα και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Δημήτρης Μακρής.  Μπορεί ως διευθύνων σύμβουλος να προωθεί την ιδιωτικοποίηση, αλλά ως ΣΥΡΙΖΑ δεν τη θέλει. Πότε είπαμε πως θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης;

    Η αστεία λίστα οφειλετών του δημοσίου: 

    Τουλάχιστον στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν και κανένα αστείο και διασκεδάζουμε στα διαλείμματα μεταξύ της εφορίας και του ΕΦΚΑ. Το καλύτερο από τα αστεία είναι η περίφημη λίστα οφειλετών την οποία ξεκίνησε προ επταετίας η κυβέρνηση ΓΑΠ και κυκλοφορεί ακόμα σε τακτά διαστήματα  με ελάχιστες αλλαγές.

    Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται φυλακισμένοι, υπόδικοι ή καταζητούμενοι οι οποίοι εμφανίζονται να οφείλουν, στα χαρτιά του Πιτσιλή.

    Γατί ποτέ δεν θα τα πληρώσουν αφού δεν έχουν, κάτι δισεκατομμύρια ευρώ. Και επειδή στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν πως οι φορολογούμενοι έχουν κοντή μνήμη κυκλοφορούν κάθε δίμηνο την ίδια λίστα με τους ίδιους δήθεν οφειλέτες και ας γνωρίζουν πως δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ!

    Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με κυκλώματα πλαστών τιμολογίων, λαθρεμπόριο, κ.α. όπου τα ευρώ έχουν πετάξει από χρόνια προς άγνωστες κατευθύνσεις. Οι λίστες εμπλουτίζονται με φρέσκια πελατεία, αλλά στην κορυφή βρίσκονται μονίμως οι ίδιοι.

    Α, ξέχασα. Στη λίστα είναι και η Χ.Κ. Τεγόπουλος, εταιρεία που πτώχευσε το 2012, αλλά επειδή πλακώθηκε ο εκκαθαριστής με το γνωστό Χάρη, που με ότι έχει ασχοληθεί τα έχει κάνει θάλασσα  το υπουργείο Οικονομικών έβγαλε κάτι εκατομμύρια πρόστιμα.

    Δεν ξέρω εάν η ΧΚ Τεγόπουλος είναι από τις εταιρείες που σύμφωνα με την κυβέρνηση Τσίπρα οι εργαζόμενοι προηγούνται των τραπεζών. Πλάκα κάνω.

    Οι εργαζόμενοι ούτως ή άλλως στη συγκεκριμένη περίπτωση προηγούνται άλλων πιστωτών γιατί η πτώχευση έγινε πριν αλλάξει ο νόμος, όμως οι εργαζόμενοι ξέρετε τι έχουν πάρει.

    Ότι θα πάρουν και αυτοί που τώρα στις πτωχεύσεις προηγούνται των τραπεζών! Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να κοιτάξει οι εργαζόμενοι πτωχευμένων εταιρειών να πάρουν κάτι, ασχολείται με πτωχεύσεις από εδώ και πέρα, που σίγουρα θα είναι λιγότερες από αυτές που προηγήθηκαν.

    Σε δρόμο χωρίς γυρισμό;

    Με κόκκινα δάνεια 135 εκατ. ευρώ, αλλά και collateral στις τράπεζες αντιστοίχου ύψους, ο Δημήτρης Παντελεημονίτης μοιάζει σαν να κάνει το…. μετέωρο βήμα του πελαργού: Προ ολίγων εβδομάδων η γενική συνέλευση των μετόχων της Αγκριπάν (αντιπρόσωπος της – πάλαι ποτέ στην Ευρώπη – Daihatsu αλλά και των τρακτέρ Kubota) προχώρησε στην τροποποίηση του άρθρου 39 του καταστατικού της προκειμένου να μπορεί να αποφασιστεί ο διορισμός εκκαθαριστή από την γενική συνέλευση, ο οποίος κατά την διάρκεια της εκκαθάρισης θα ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου, τις συναφείς µε την διαδικασία και το σκοπό της εκκαθάρισης, σύμφωνα µε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

    Με απλά λόγια ξεκινούν διαδικασίες εκκαθάρισης…

    Μακάρι, έστω την τελευταία στιγμή, να γίνει το θαύμα και να την γλιτώσει η κάποτε ισχυρή επιχείρηση.

    Οι δύο βραχίονες της οικογένειας Λαζαρίδη

    Όχι έναν, όχι δύο, αλλά δεκαεπτά πλειστηριασμούς της «Γ. Λαζαρίδης Μάρμαρα» προωθεί η Ernst & Young ως ειδικός εκκαθαριστής, με προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών τις 12 Ιανουαρίου 2018. Σε άλλο κλίμα κινείται ο έτερος κλάδος της οικογένειας Λαζαρίδη που ελέγχει την εισηγμένη «Κτήμα Λαζαρίδη». Αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 3,7 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση δανεισμού.

    Οι πωλήσεις του νοικοκυρεμένου βραχίονα της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας αυξήθηκαν ελαφρώς στο εννεάμηνο και έφτασαν τα 3,91 εκατ. ευρώ με τα κέρδη κοντά στο ένα εκατομμύριο. Για τους λόγους κατάρρευσης των συγγενών που λειτουργούσαν την εταιρεία μαρμάρων θα σας γράψουμε σε δεύτερο χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ