• Άρθρα

    Άγης Βερούτης: Οι νικημένοι της κρίσης χρειάζονται ένα Μαρίνο Αντύπα

    Άγης Βερούτης

    Άγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    Τί θα κάνει η κοινωνία με τους νικημένους μικρομεσαίους, που δεν άντεξαν στα 7 χρόνια της κρίσης, ή βρίσκονται σήμερα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ νουθετεί δια στόματος κας Καφαντάρη “να ξεχάσουν τις εποχές που ήταν αφεντικά του εαυτού τους”; Είναι οι άνθρωποι που ασκούσαν κυρίως την “επιχειρηματικότητα ανάγκης”, δημιουργώντας μια θέση εργασίας για τον εαυτό τους και ίσως άλλες 1-2 ακόμη, αδυνατώντας πιθανόν να βρουν μια δουλειά ως υπάλληλοι σε κάποιον άλλον. Δεν ήταν οι νεωτεριστές ούτε οι πρωτοπόροι, ούτε οι υπερεπιτυχημένοι, αλλά ήταν νοικοκύρηδες. Δεν είναι πια.
    Κυρίως όμως δεν βάραιναν την οικονομία για την επιβίωσή τους, αλλά έδιναν και άλλη μια θέση εργασίας στην οικονομία.

    Η πτώση του ΑΕΠ που μεταφράστηκε σε πτώση του τζίρου αυτών των μικρομεσαίων, εξαέρωσε τα περιθώρια κερδοφορίας τους και τις οικονομίες τους.

    Από την άλλη το βάρος της υπερφορολόγησης, των τεκμηρίων ανύπαρκτων εισοδημάτων, των δυσβάστακτων τεκμαρτών εισφορών αυτασφάλισης, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, και της (πρακτικώς) αρνησιδικίας, γονάτισαν 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν περάσει σε ζημιές, και τις έκλεισαν στον 7χρονο κύκλο.

    Είναι οι ζαχαροπλάστες, οι μικροέμποροι, οι βενζινάδες, οι περιπτεράδες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έφτυσε εκτός-οικονομίας η κρίση. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους εκτός οικονομίας, από ένα σύστημα πολυνομίας-γραφειοκρατίας-διαφθοράς-ελλειπούς απόδοσης δικαιοσύνης.

    Οι νικημένοι της κρίσης χρειάζονται ένα Μεταρρυθμιστή των Μικρομεσαίων, ένα Μαρίνο Αντύπα του 21ου αιώνα, που θα παραμερίσει με την αποφασιστικότητα και την ευθυκρισία του τις συστημικές αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας, για να τους επανεντάξει και να τους δώσει την ευκαιρία να έχουν μια κανονική ζωή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/big-business-ton-danion-afta/74917

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/hashtag-peroukagate-ine-proto-trend/75062



    ΣΧΟΛΙΑ