• Άρθρα

    Με 2 στρέμματα ελιές, παίρνω θεματική ή περιφερειακή άδεια;

    • NewsRoom


    To 2009 παντρεύτηκε η αδερφή μου. Τότε, οι γονείς μας, ως οφείλει, κάθε Έλληνας γονιός μας μοίρασαν την περιουσία. Εκείνη πήρε ένα σπίτι, κάτι ρίζες ελιές (βρώσιμες και για λάδι), κάτι πανωσέντονα με το μονόγραμμά της και 72 (παρακαλώ!) σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα κ.λπ.

    Εγώ από την άλλη- ανύμφευτη ακόμη- έμεινα με ένα επίσης σπίτι στην επαρχία, 2 στρέμματα ρίζες ελιές (επίσης βρώσιμες και για λάδι) και μισό στρέμμα πορτοκαλιές (μέρλιν, όχι σαγκουίνι). Άχρηστα σκέφτηκα τότε.

    Στη συνέχεια, η γιαγιά μου μας άφησε και ένα …βοσκοτόπι. Τουτέστιν μία έκταση στη μέση του πουθενά, που κανείς από τους θείους και θείες δεν ήθελε. Κάπως έτσι κατέληξε στη μαμά μου – η οποία επίσης δεν το ήθελε – αλλά δε βαριέσαι, άστο να υπάρχει. Ποτέ δεν ξέρεις.

    Έπειτα ήρθε ο ΕNΦΙΑ, τα χαράτσια, το ΤΑΠ και όλοι αυτοί οι ευφάνταστοι φόροι. Μαζί με αυτά και οι κατάρες για το άχρηστο βοσκοτόπι, που μας άφησε η γιαγιά, στη μέση του πουθενά κάπου στα ορεινά της Ηπείρου. Μέχρι και πρόβατα σκεφτήκαμε να βάλουμε έτσι για να το αξιοποιήσουμε. Σύντομα εγκαταλείψαμε την ιδέα.

    Τώρα όμως – με τον ΣΥΡΙΖΑ – άλλαξαν αυτά. Τώρα το δικό μας βοσκοτόπι, το θέλουν όλοι. Και έχει γίνει ξαφνικά η οκογένειά μας, προύχοντες. Και το δικό μας βοσκοτόπι – σύμφωνα με πρόσφατα παραδείγματα του κυρίου Χρ. Καλογρίτσα- μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο. Γιατί μπορεί να μας κάνει και εμάς καναλάρχες. Ποιο; Το άχρηστο βοσκοτόπι της γιαγιάς. Και πολύ σοβαρά το σκεφτόμαστε ως οικογένεια να ζητήσουμε και εμείς κάποια άδεια. Έστω και περιφερειακή δε μας πειράζει. Κανάλι να ‘ναι, κι ό,τι να ναι.

    Στην ανάγκη, βάζουμε εγγύηση και τις πορτοκαλιές – αν δε φτάνει το βοσκοτόπι. Το λέω γιατί προφανώς και εδώ θα ισχύει ο νόμος της “Προσφοράς και της Ζήτησης” που έλεγε και ο Άνταμ Σμιθ. Και κάπως έτσι θα γίνει σε λίγο ένα βοσκοτόπι+ μία γεώτρηση= μία περιφερειακή ή θεματική άδεια.

    Υ.Γ προς τους ιθύνοντες: Από τις πορτοκαλιές μπορώ να κρατήσω μόνο δυο-τρεις ρίζες, έτσι για κανέναν χυμό ή δε βγαίνετε;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/trofi-gia-skepsi-ke-afthono-gelio-voskotopi-tou-kalogritsa/74826



    ΣΧΟΛΙΑ