• Πολιτική

    Χρήστος Καλογρίτσας: Επέμεινε στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Παππά – Ολοκληρώθηκε η απολογία του

    Χρήστος Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας


    «Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε άλλα πρόσωπα» φέρεται να απάντησε απολογούμενος ο Χρήστος Καλογρίτσας όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ποιοι άλλοι, πλην του Νίκου Παππά, συμμετείχαν στο στήσιμο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει.

    Ο άλλοτε επίδοξος καναλάρχης, με την ιδιότητα πλέον όχι του καταγγέλλοντος αλλά του κατηγορουμένου για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να μην μιλήσει για άλλα πρόσωπα (προφανώς πολιτικά) και να ρίξει φως στην ανάκριση για το ποιους εννοούσε όταν στη μήνυση της εταιρείας του και τις μετέπειτα καταθέσεις του, είχε μιλήσει για «γνώση» του «White House».

    Ο εργολάβος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη απολογία του και η ανάκριση θα ολοκληρωθεί με την απολογία του συγκατηγορουμένου του και μοναδικού καταγγελλόμενου για το «σχέδιο δημιουργίας ενός ΣΥΡΙΖΑchannel» Νίκου Παππά.

    Την Πέμπτη είναι η σειρά του πρώην υπουργού, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσει νέα προθεσμία.

    «Δεν πήρε τίποτα πίσω»

    Αν και πλέον ο Καλογρίτσας βρίσκεται ενώπιον ποινικών ευθυνών, φέρεται να μην πήρε πίσω ούτε λέξη από τις αρχικές καταγγελίες του που είχαν ξεσηκώσει θυελλώδεις πολιτικές αντιδράσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας επανέλαβε τα περί εικονικής συμφωνίας με το λιβανλεζικο όμιλο CCC, από την οποία δόθηκαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

    Ο εργολάβος κ. Καλογρίτας έδωσε το ρόλο του «οργανωτή» του σχεδίου στον Παππά με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

    Σήμερα η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε τον κ. Καλογρίτσας αν υπήρχε συμφωνία με κάποιον για να προβεί στις καταγγελίες του για το στημένο διαγωνισμό.

    Η απάντηση του φέρεται να ήταν αρνητική λέγοντας ότι κατά τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του.

    Όσο για την απόφαση του να καταγγείλει; Το έκανε για να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του, μετά το σε βάρος του πόλεμο «με τα υποτιθέμενα βοσκοτόπια που αποτιμήθηκαν στα 100.000 εκατ. ευρώ».

    Ο συνήγορος του Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του, πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου και της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα.

    Διαβάστε επίσης

    Σκευωρία Novartis: Κλήση να απολογηθεί ως κατηγορούμενη στην Ελένη Τουλουπάκη – Τι απάντησε

    Πλεύρης: Θα κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικούμε χρήματα από τη Novartis – Επίθεση για τις απευθείας αναθέσεις επί Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ