• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές στην Ελλάδα (video)

    • NewsRoom


    Την ικανοποίησή του για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος  ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 1.302 πυρκαγιές. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν εκδηλωθεί 735 πυρκαγιές. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές, ανέφερε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες αυτές του Υμηττού, της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον του κράτους. «Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τριήμερο που περάσαμε για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων πυρκαγιών.

    «Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μας προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί.

     «Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» δήλωσε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι’ αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα».

    Αναλυτικά η δήλωση του:

    «Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα και ένα πιο δύσκολο τριήμερο, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν μέγιστος για όλη τη χώρα. Στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183. Πολλές, όπως του Υμηττού, όπως της Ελαφονήσου, όπως του Μαραθώνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

    Οι πυροσβέστες, το Ε.Κ.Α.Β., η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε. Μας προστάτευσαν. Έκαναν τη δουλειά τους. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε και διηύθυνε. Με ψυχραιμία και ικανότητα. Στο πρόσωπο του Γ. Γραμματέα Ν. Χαρδαλιά την ευχαριστούμε.

    Πολλά μηνύματα του 112, εκατομμύρια διακινήθηκαν το Σάββατο. Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς πληροφόρηση, όλοι χρειάζεται να γρηγορούμε. Η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

    Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες. Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα. Ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο.

    Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω, με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση, την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάσθηκαν και απέδωσαν. Επίσης για να πω στους συμπολίτες μας:

    Είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλεια σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό. Όμως σας χρειαζόμαστε. Να προσέχετε, τους εαυτούς σας αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας.

    Θα πάνε όλα καλά!»



    ΣΧΟΛΙΑ