• Business

    Χρ. Καλογρίτσας: Πλειστηριασμοί, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αλλά οι εγγυητικές… εγγυητικές

    Χρήστος Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας


    Με απλήρωτους εργαζομένους και τις κατασχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, συνεχίζει το έργο της η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην οποία κατακυρώθηκε και η κατασκευή του πρώτου και του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου (Δουναίικα-Πύργος και Κυλλήνη-Βάρδα).

    Είναι ενδεικτικό ότι στις 31 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 48 κινητά περιουσιακά στοιχεία της Τοξότης, κυρίως φορτηγά, εκσκαφείς και άλλα μηχανήματα, με επισπεύδουσα την εταιρεία δομικών υλικών Μπετοφίν. Ωστόσο, ο πλειστηριασμός αυτός δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Τοξότης.

    Στις 13 Μαρτίου, πάλι, βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό διαμέρισμα, που έχει κατασχεθεί λόγω οφειλής 38,686 χιλιάδων ευρώ και φέρει προσημείωση ποσού 150.000 ευρώ υπέρ της Μπετοφίν.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, προμηθευτής της Τοξότης, με έδρα την Κοζάνη, φέρεται να επέδωσε προ μηνών δύο κατασχετήρια εις χείρας τρίτων προς την Κτηριακές Υποδομές. Η Τοξότης υλοποιεί για λογαριασμό της Κτηριακές Υποδομές το έργο της προσθήκης κατ’ επέκταση δύο νέων κτηρίων στο νοσοκομείο Βέροιας.

    Και όλα αυτά, την ώρα που η Τοξότης έχει «ανοικτά μέτωπα» και με εργαζομένους, όπως αποκάλυψε προ ημερών το mononews.gr.

    Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή – κραυγή αγωνίας 20 επαγγελματιών από τη Λέσβο οι οποίοι δούλεψαν στην παράκαμψη της Λαγγάδας και σε κομμάτι του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου για την κατασκευαστική εταιρεία, η εταιρεία τους χρωστά συνολικά περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. Προσθέτουν ότι όλοι έχουν στην κατοχή τους επιταγές με μεγάλα ποσά, που είναι ακάλυπτες εδώ και 11 μήνες, και ζητούν να μάθουν σε ποιο σημείο έχει σταματήσει η διαδικασία πληρωμής τους από κάποιον υπεύθυνο δηλαδή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χ. Καλογήρου), Υπουργείο Υποδομών (Χ. Σπίρτζης), Βουλευτές Ν. Λέσβου (Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ.Τ άσος) ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

    Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει από την Τράπεζα Αττικής τις εγγυητικές επιστολές που χρειαζόταν για να διεκδικήσει τις εργολαβίες, όπως διαβεβαίωσε, απευθυνόμενος προς την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι κουμπάρος του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη. Και τούτο παρά το γεγονός ότι, ως γνωστόν, οι επιχειρήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα έχουν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό από την Attica Bank, με την τράπεζα μάλιστα να έχει αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ απείλησε να τον θέσει και σε καθεστώς εποπτείας.

    Η τράπεζα μάλιστα είχε διαμηνύσει, τότε, στην οικογένεια Καλογρίτσα πως δεν προτίθετο να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαβεβαιωσεις Σπίρτζη για Καλογρίτσα: Μας έφερε εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή «κόλαφος» εργαζομένων στη Λέσβο: Η Τοξότης τους χρωστά 1,1 εκατ. και δεν δέχεται καν να τους δει



    ΣΧΟΛΙΑ