ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ισχυρή στήριξή για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνάντηση ΕΕ-Καναδάς που θα λάβει χώρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η αντίθεση ορισμένων κρατών του ΝΑΤΟ σχετικά με το θέμα.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε παράλληλα ότι υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και έκανε λόγο για «βαθιά οικονομική κρίση». «Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας των κυρώσεων, αλλά εξαιτίας του ίδιου του πολέμου», υπογράμμισε.
Όσον αφορά στο έκτο πακέτο κυρώσεων, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι «είμαστε 27 και πρέπει να πείσω τους 27. Μεταξύ αυτών είναι κάποιοι οι οποίοι έχουν περισσότερα προβλήματα από άλλους».
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση», είπε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Συνάντηση με Άντονι Μπλίνκεν και Τζον Κέρι αύριο στην Ουάσινγκτον
Στην Ουάσινγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τον υποδέχθηκε στο Blair House ο Τζορτζ Τσούνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάλας για Ουκρανικό: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν θα τελεσφορήσουν χωρίς τη συμμετοχή Ουκρανίας και Ευρώπης
- Λοβέρδος: Στη ΝΔ με εκτιμούν, στο ΠΑΣΟΚ δε με ήθελαν
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Υπουργείο Μεταφορών: Fake news τα δημοσιεύματα για τον νέο ΚΟΚ περί καφέδων και χοντρού ρουχισμού
