• Πολιτική

    Από ποιους έχασε το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom


    Ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από το Κονγκό και η γιαζίντι Νάντια Μουράντ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης 2018. Η νορβηγική επιτροπή κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στους 216 μεμονωμένους υποψήφιους μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Σε τηλεγράφημά του το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ έλεγε: «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» τίθεται το ερώτημα εάν το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη θα απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ή θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και πάλι σε ένα πρόσφατο δημοψήφισμα. Η αίσθηση της προμνησίας (deja vu) είναι σαφής όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφέρονται μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.»

    Ο Ντένις Μουκουέγκε είναι γυναικολόγος από την Δημοκρατία του Κονγκό που περιθάλπει θύματα σεξουαλικής βίας.

    Η Νάντια Μουράντ είναι ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού υπήρξε σεξουαλική σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους.

    Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από ποσόν ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια τελετής στο Οσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για επενδύσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ ενημέρωσε τον Αλ.Τσίπρα ο Γουίλμπορ Ρος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων: Μεταξύ των φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και ο Καμμένος αξίζουν το Νόμπελ πολιτικής απάτης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ