• Πολιτική

    Αντώνης Σαμαράς: Βραβεύτηκε από το Harvard με τη διάκριση Alumni Achievement Award

    Ο Αντώνης Σαμαράς βραβεύεται από το Harvard

    Ο Αντώνης Σαμαράς βραβεύεται από το Harvard


    Με την ύψιστη τιμητική διάκριση Alumni Achievement Award του Harvard Business School βραβεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη Βοστώνη.

    Ο πρώην πρωθυπουργός επελέγη από το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα ως μια από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, στους οποίους απονεμήθηκε την Πέμπτη το συγκεκριμένο βραβείο.

    Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ήταν ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που τιμήθηκε με τη συγκεκριμένη διάκριση, στο πλαίσιο της τελετής των αποφοίτων του Χάρβαρντ.

    Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας τις εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν, ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη».

    Συγκεκριμένα ο κοσμήτορας (Dean) του Χάρβαρντ, κ. Strikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».

    Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε φωτογραφίες από τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η  επίσημη εκδήλωση βράβευσης.

    Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγεσία τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση».

    Στη βράβευση Σαμαρά αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο  κ. Άδωνις Γεωργιάδης

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

    Ο πρώην πρωθυπουργός @samaras_antonis επελέγη από το Harvard Business School ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, στους οποίους απένειμε σήμερα στις 25 Μαΐου την ύψιστη τιμητική διάκριση του ετήσιου βραβείου Alumni Achievement Award. Η βράβευση του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, που είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που τιμήθηκε, πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της τελετής των αποφοίτων του Χάρβαρντ. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας τις εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν, ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη. Συγκεκριμένα ο κοσμήτορας (Dean) του Χάρβαρντ, κ. Strikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν». Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ, «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγετικότητά τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Θερμά Συγχαρητήρια Πρόεδρε μας κάνεις υπερήφανους για μία ακόμη φορά.



    ΣΧΟΛΙΑ