Πολιτική

Αντιδράσεις κατά Μπακογιάννη για την συναυλία του Δήμου Αθηναίων με τον Ρουβά κόστους €215.000 

  • NewsRoom
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


Πολιτικές διαστάσεις πήρε η γνωστοποίηση ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, o δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκλεισε έναντι 215.000 ευρώ τον Σάκη Ρουβά για να τραγουδήσει για λίγα λεπτά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον λόφο του Λυκαβηττού, ο οποίος θα είναι άδειος από κόσμο. 

Η συναυλία, που είναι προγραμματισμένη να γίνει χωρίς την παρουσία κοινού στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα διαρκέσει μόλις 17 λεπτά, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ, που θα κάνει την μετάδοση. 

Γερουλάνος: Ζητείται σεβασμός σε κάθε ευρώ των δημοτών 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι Εσύ» στον Δήμο Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

 Επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: 

«Η σημερινή δημοτική αρχή είναι τυχερή. Κληρονόμησε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από την προηγούμενη διαχείριση του κ. Καμίνη. Τα χρήματα αυτά ήταν ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπο η Αθήνα. Όχι μόνο το Κέντρο αλλά κάθε παραμελημένη γειτονιά της, όπως τα Σεπόλια, ο Βοτανικός, η Λαμπρινή, ο Νέος Κόσμος.

Αντί για αυτά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να θέσει ως προτεραιότητες ζαρντινιέρες και έργα αμφιβόλου σημασίας, στο κέντρο της πόλης. Επέλεξε το τουριστικό κέντρο και όχι τις παραμελημένες γειτονιές, διότι αυτό «πουλάει». Για όσους άκουγαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του και δεν ψήφιζαν μόνο με γνώμονα την παράσταση νίκης, αυτό ακριβώς είχε προαναγγείλει στην προεκλογική του εκστρατεία. 

Αυτό που δεν είχε υποσχεθεί είναι ότι θα χρησιμοποιούσε τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτι που «πουλάει» στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων, χωρίς καν τους Αθηναίους.

Η απουσία ενσυναίσθησης απέναντι στην κοινωνία είναι τρομακτική. Όταν βλέπουμε τόσα λεφτά να φεύγουν σε φιέστες που αφορούν πολύ περισσότερο το πανελλαδικό προσωπικό προφίλ του Δημάρχου και πολύ λιγότερο το καλό των Αθηναίων, θυμόμαστε τις εποχές που Δήμαρχοι προσπαθούσαν να γίνουν πρωθυπουργοί με χρήματα άλλων. Θυμόμαστε τα άδεια ταμεία και τα τεράστια χρέη με τα οποία άφησαν τον Δήμο, τέτοιοι «ηγέτες».

Κύριε Μπακογιάννη, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο ως κοινωνία για να σερνόμαστε πίσω σε τέτοιες εποχές. Δεν είναι αργά να πάρετε πίσω την απόφαση της παράταξής σας και δεν είναι αργά τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν για το καλό των Αθηναίων και όχι για το δικό σας». 

Τι απαντούν από τον Δήμο Αθηναίων 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων απάντησαν ότι τα 215.000 δεν θα είναι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά, αλλά αφορούν το συνολικό κόστος της παράστασης στην οποία θα απασχοληθούν περίπου 80 άνθρωποι και στα έξοδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο στον χώρο του πάρκινγκ έξω από το θέατρο Λυκαβηττού. 

Η ανάρτηση Μπακογιάννη 

Ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης απάντησε στην κριτική  με την παρακάτω ανάρτηση:

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!».

Διαβάστε ακόμη:ΣΧΟΛΙΑ