• Πολιτική

    Ακυρώθηκε η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο – Βαρύ το κλίμα

    • Αλίκη Χατζή
    Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

    Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος


    Δεν θα συναντηθούν τελικά το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην προγραμματισμένη ξενάγηση στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

    Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal.

    Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

    Στη Νέα Υόρκη μάλιστα, οι εκπρόσωποι της ομογένειας έχουν ενημερωθεί ότι η ξενάγηση στο ναό του Αγίου Νικολάου θα γίνει, αλλά το ναό θα ανοίξει ο υπεύθυνος Ανδρέας Βενιόπουλος.

    Πάντως, οι Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος θα βρεθούν στο δείπνο που παραθέτει τις επόμενες ώρες προς τιμή του πρωθυπουργού η ομογένεια (με χορηγία του «Τhe Hellenic Initiative»), με το κλίμα όμως να είναι βαρύ.

    Στο δείπνο, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να παραβρεθούν ο κ. Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος του The Hellenic Initiative, ο κ. Τζίμι Κόκοτας, ύπατος πρόεδρος της AHEPA, ο κ. Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος του Capital Link και ο κ. Τάσος Παρδάλης, αντιπρόεδρος του HALC.



    ΣΧΟΛΙΑ