• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρα: «Πατριωτική» η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονιας

    • NewsRoom


    «Πατριωτική προσπάθεια» χαρακτήρισε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη ενώ όπως ανέφερε, κατοχυρώνεται για πρώτη φορά η ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας.

    Μιλώντας στο Βελλίδειο και την παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλεία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες». Όπως ανέφερε αυτοί γνώριζαν πως ο μόνος τρόπος για τη Μακεδονία να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς.

    Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς όμως στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας, ανέφερε.

    «Εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών».

    Ανέφερε ότι αυτή είναι μια «πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποία κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η συμπρωτεύουσα, όμως την οδηγούσαν να είναι η “μεγάλη φτωχομάνα” χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά».

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «μεγάλη η χαρά μου να συνταχθώ δίπλα στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε».

    Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι παράλληλα με τη συντήρηση στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε πάντα και ένα προοδευτικό ποτάμι και σημείωσε ότι εδώ διακυβεύεται η σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

    «Εδώ σήμερα βλέπω μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, μια πλατιά συσπείρωση και καλωσορίζω όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό του Χρήστου Γιαννούλη και δεν προέρχεστε από αυτό που κάποιοι λένε μήτρα τη Αριστεράς, δεν προέρχεστε από το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου”, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε εδώ είναι το σπίτι σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία, μια Μακεδονία ανοικτή, δημοκρατική και κοινωνική».

    Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. «Δίνουμε τον αγώνα της προόδου», σημείωσε.

    Μιλώντας για τον Χρήστο Γιαννούλη, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι τον γνώρισε καλά όταν έδινε τη μάχη στην πρώτη γραμμή όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε “μαύρο” στη δημόσια τηλεόραση, όπως είπε.

    Μίλησε για εντιμότητα και ανιδιοτέλεια του Χρήστου Γιαννούλη, ότι άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου με εντιμότητα, σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στις αξίες του πλουραλισμού και της ενημέρωσης που, όπως είπε, μπαίνει σήμερα μπροστά σε ένα συλλογικό αγώνα, όχι για να διεκδικήσει αύριο μια βουλευτική έδρα ή μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, “αλλά για να εκπροσωπήσει τις δικές μας και τις δικές σας αξίες και να κάνει ένα βήμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία”. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές και ότι μπορεί να είναι και θα είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία”, “ένας περιφερειάρχης για τους πολλούς”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Έντονες αποδοκιμασίες κατά την είσοδο του Τσίπρα στο «Βελλίδειο» (video)
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη συνάντηση Τσίπρα-Επιχειρηματιών-«Τα άκουσε» ο Πρωθυπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ