• Πολιτική

    Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη συνάντηση Τσίπρα-Επιχειρηματιών-«Τα άκουσε» ο Πρωθυπουργός

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ) συμμετέχει σε συζήτηση με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL


    Συνάντηση με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μακεδονία Παλλάς, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

    Σύμφωνα με το thestival.gr, το θέμα με τα «Μακεδονικά κρασιά» στην έκθεση ProWein έθεσαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα οι οινοποιοί που παρευρέθηκαν στις σύσκεψη στο ξενοδοχείο, «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη.

    Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκαν επίσης και επιχειρηματίες που έχουν στον όνομα της εταιρεία τους, τον όρο «Μακεδονικός» και εξέφρασαν την ανησυχία τους στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τις εταιρείες «Μακεδονικός Χαλβάς» και ΜΕΒΓΑΛ.

    «Αυτό που είπαμε στον πρωθυπουργό είναι ότι όταν η πολιτική περνάει μέσα από τον άξονα της επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος ανάπτυξης», ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρα της σύσκεψης ο οινοποιός, Άγγελος Ιατρίδης από το Αμύνταιο Φλώρινας.

    «Συζητήθηκε το θέμα με την έκθεση οίνου στην Γερμανία. Η φίλη χώρα θα πρέπει να μάθει να σέβεται κάποιες συμφωνίες. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας που θα δώσουν λύση στο θέμα», πρόσθεσε.

    Ακόμη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα project τους, τις προοπτικές της αγοράς της Βόρειας Μακεδονίας και τα σχέδια για εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Αντιστοίχως από την πλευρά του Πρωθυπουργού έγινε μια ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων που σχεδιάζεται από τώρα και στο εξής και με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών και μετά υπήρξε μια συζήτηση επί θεμάτων και προβλημάτων».

    Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών «θα πρέπει όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, που εφαρμόζεται και που δεν εφαρμόζεται ώστε να καταγράφονται και επισήμως».

    Στα μαχαίρια Ζορμπίδης – Χατζηγεωργίου

    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, απαντώντας στο «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.

    «Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

    Το « γάντι» σήκωσε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία μιλώντας στον ραδιόφωνο της ΕΡΤ 102, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη, χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

    Ανταπαντώντας, ο Μιχάλης Ζορπίδης σήκωσε το γάντι και απάντησε στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

    Και συμπλήρωσε ότι: «Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας σε επιχειρηματίες: Αδράξτε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τις Πρέσπες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ας βγει ο Τσίπρας από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου να δει τη ρημαγμένη Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ