• Πολιτική

  Αλέξης Χαρίτσης: Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της εν δυνάμει διακυβέρνησης

  • NewsRoom
  Αλέξης Χαρίτσης

  Αλέξης Χαρίτσης


  Το στίγμα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης το πρωί της Τετάρτης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση ότι θα είναι ο πρόεδρος της εν λόγω ΚΟ.

  «Είμαστε δύναμη που θα έχει το δικό της ιδεολογικό στίγμα. Εμείς θέλουμε να είμαστε η αριστερά και της κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και της εν δυνάμει διακυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, δεν θέλουμε να μείνουμε στην ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας. Ο στόχος είναι να παρέμβουμε στα πολιτικά πράγματα της χώρας με όρους πρωταγωνιστικούς» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Action24 ο κ. Χαρίτσης.

  Ο ίδιος εκτόξευσε πυρά κατά της ρητορικής Κασσελάκη, λέγοντας ότι «δεν θα υποπέσουμε στο λάθος να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη με συνθήματα. Από τη μεριά μας χρειάζεται προγραμματική δουλειά και δουλειά όχι μόνο στη Βουλή αλλα και στην κοινωνία. Για να κερδίσεις τον κ. Μητσοτάκη χρειάζεται επαφή με την κοινωνία».

  «Είμαστε ένας φορέας της αριστεράς, δεν προκύψαμε από παρθενογένεση έχουμε μια ιστορία πίσω μας. Θέλουμε το νέο σχήμα να εκφράσει ένα μεγάλο πολιτικό κένο στη χώρα καθώς αυτή τη στιγμή δεν διατυπώνεται μια σοβαρή εναλλακτική προοδευτική αριστερή πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

  Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν μικρομεγαλίζουμε, δεν λέμε ότι μια ΚΟ των 11 μπορεί από μόνη της να πάιξει αυτό τον ρόλο, θέλουμε συνεργασίες» διευκρινίζοντας ότι «έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα οι συνεννοήσεις να αφορούν συμφωνίες κορυφής πίσω από κλειστές πόρτες».

  Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης «ένας από τους λόγους που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να κάνεις πολιτική χωρίς περιεχόμενο μόνο με ατάκες και σε θολά νερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας χώρος που παρήγαγε πολιτική και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι χάνει την ιδεολογική του ταυτότητα με όσα ακούσαμε περί ελληνικού ονείρου και νοικοκυραίους».

  Τέλος, όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι καθόλα σεβαστή η στάση του, έχει κρατήσει συνεπή στάση να μην παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα και αυτό είναι συνεπές ως προς την ιστορία του».

  Διαβάστε επίσης:

  Το Βρετανικό Μουσείο «αδειάζει» τον Σούνακ: Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

  Συνάντηση Γεραπετρίτη-Μπλίνκεν: Άριστο το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

  Έρευνα @mononews: Η απόψή σας μετράει!  ΣΧΟΛΙΑ