• Πολιτική

  Συνάντηση Γεραπετρίτη-Μπλίνκεν: Άριστο το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

  • NewsRoom
  Ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης

  Ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης


  Συνάντηση με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είχε στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο  Γιώργος Γεραπετρίτης.

  Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον Γιώργο Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

  Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

  Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε δε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.

  Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.

  Οι υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

  Διαβάστε επίσης

  Τουρκία: Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Γκουτέρες

  Συνομιλία Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

  Μεσανατολικό: Η Χαμάς παραδίδει ισραηλινούς ομήρους στην ΔΕΕΣ  ΣΧΟΛΙΑ