• Οικονομία

    Τι κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον «θάνατο» των λογιστών και τη διαγραφή προστίμων από τις ΜΥΦ

    Δεύτερη ευκαιρία για τα κορονοχρέη: Σε 24 έως 48 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

    Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών


    Ένα πάγιο αίτημα των λογιστών περνάει με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: Σε περίπτωση θανάτου φοροτεχνικού να αναβάλλεται και η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που χειριζόταν μέχρι το θάνατό του.

    Το θέμα ήρθε να αναδείξει ο κορονοϊός και ο θάνατος πολλών φοροτεχνικών και μάλιστα με ενεργή συνδικαλιστική δράση στους κόλπους της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδος.

    Από το 2014 ζητούσαν μία τέτοια ρύθμιση οι φοροτεχνικοί, επισημαίνει στο mononews.gr ο πρόεδρός τους, κ. Βασίλης Καμπάνης, η οποία όμως δεν πραγματωνόταν ποτέ παρά τα έντονα διαβήματα του κλάδου προς τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών των εκάστοτε κυβερνήσεων από τότε.

    Το θέμα ήταν ότι με τον θάνατο ενός φοροτεχνικού που χειριζόταν την υπόθεση κάποιου φορολογούμενου εξακολουθούσαν σε πολλές περιπτώσεις να τρέχουν οι ίδιες πιεστικές ρυθμίσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων.

    Τελικά, ο κ. Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών, βάζει την υπογραφή του σε νέο σχέδιο νόμου που έρχεται στη Βουλή.

    Στο ίδιο νομοσχέδιο διαγράφονται όλα τα πρόστιμα για την υποβολή εκπρόθεσμων συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) πελατών – προμηθευτών 2014, οι οποίες υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τον Ιανουάριο του 2016. Αυτό σημαίνει ότι θα σβήσουν πρόστιμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνεται η τηλεργασία μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021

    Προϋπολογισμός: Η αύξηση των εσόδων από φόρους τον Νοέμβριο, οδηγός της κυβέρνησης για νέα ρύθμιση χρεών στην Εφορία

    Δώρο Χριστουγέννων – Πότε και πώς θα το καταβάλει το κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ