• Το ΣτΕ καλεί τον Κοντομέρκο, οι εκπλήξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ένα κουίζ για μυημένους

    Στις 3 Μαρτίου σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε αποφασίσει να πουλήσει το ποσοστό που κατείχε στην Ελλάκτωρ. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Καζίνο: Αύριο «μιλάει» το ΣτΕ

    Η τελευταία πράξη του σήριαλ με τις προσφυγές της Hard Rock θα παιχθεί αύριο καθώς αναμένεται να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ανοίξει ο δρόμος για την Mohegan. 

    Η στήλη πληροφορείται – όσο κανένας μπορεί να είναι σίγουρος για τις επικείμενες αποφάσεις του ΣτΕ – ότι το σήριαλ θα λήξει θετικά για τον Μάριο Κοντομέρκο και τον συνέταιρό του Γιώργο Περιστέρη της ΓΕΚ Τέρνα. 

    Τώρα αν η Hard Rock συνεχίσει τις προσφυγές θα φανεί καθώς έχει μεν το δυνατότητα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά αυτό όπως έλεγε στην στήλη γνώστης της υπόθεσης δεν θα αποτελέσει – εφόσον γίνει – εμπόδιο στην εξέλιξη της διαδικασίας για το σχήμα Mohegan-ΓΕΚ Τέρνα. 

    Το επόμενο βήμα μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς κι εκεί θα μάθουμε όλοι πόσα κεφάλαια βάζει στο τραπέζι η Mohegan. 

    Ο Λεωνίδας, το family fund Reggeborgh και οι εκπλήξεις

    Σήμερα η στήλη υποκύπτει στον πειρασμό και θα ευλογήσει λίγο τα γένια της… Στις 3 Μαρτίου σας είχε ενημερώσει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε αποφασίσει να πουλήσει το ποσοστό που κατείχε στον Ελλάκτωρ. 

    Λίγο νωρίτερα σας είχε επίσης ενημερώσει ότι οι Ολλανδοί έβλεπαν με καλό μάτι την αύξηση του ποσοστού τους στην κατασκευαστική εταιρεία. 

    Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και το family fund Reggeborgh να αγοράσει μελλοντικά τις μετοχές του Λεωνίδα και να αυξήσει το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελλάκτωρ στο 17,51% από 4,96% που είχε μέχρι εχθές. 

    Το ίδιο fund είναι και μεγαλο-μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 με ποσοστό 30,26%. 

    Όπως καταλαβαίνετε ως αφεντικό στις δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα ποσοστά που ελέγχει. 

    Όσο για τον Λεωνίδα θα γίνει, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, πλουσιότερος κατά τουλάχιστον 36,8 εκατ ευρώ (με βάση τις χθεσινές τιμές) καθώς θα πουλήσει 26.882.023 μετοχές και εχθές η μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 έκλεισε στο 1,37 ευρώ. 

    Φυσικά είναι άγνωστο σε ποια τιμή έχουν συμφωνήσει οι δυο πλευρές να γίνει η συναλλαγή, ο οποία θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών 6 μηνών. 

    Η μαχητική Έφη

    Η πρώην υπουργός Εργασίας και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα εν δυνάμει «τσαρίνα», είναι τον τελευταίο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα εδώ και δύο εβδομάδες, ιδιαίτερα μαχητική στις τοποθετήσεις της, μέσω ανακοινώσεων, για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση και ανακοινώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας. 

    Η Έφη λοιπόν έχει πάρει το όπλο της και πυροβολεί προπονούμενη για την θέση της «τσαρίνας» της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια, πρέπει να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς διότι ο αρχηγός της δεν είναι έτοιμος για εκλογικές αναμετρήσεις. 

    Το παρασκήνιο του lockdown στην Αττική

    Στα χέρια του Κυριάκου βρίσκεται από προχθές η εισήγηση της Επιτροπής για το COVID για ενδεχόμενο lockdown στον νομό Αττικής. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η Επιτροπή προτείνει το lockdown να επιβληθεί άμεσα προκειμένου να σταματήσει η κούρσα της εξάπλωσης του ιού στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόταση είναι χωρίς αστερίσκους… διότι οι προβλέψεις δείχνουν έξαρση.

     Βέβαια, και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπαίνουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Το αν ο Πρωθυπουργός το αποφασίσει μαθαίνω ότι θα το ακούσουμε από Δευτέρα. 

    Πειραιώς: ετοιμάζει την εθελουσία

    Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς προετοιμάζει το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η εφαρμογή του οποίου αν δεν ξεκινήσει προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, θα μπει στις ράγες στις αρχές του 2021. 

    Το πρόγραμμα μαθαίνω ότι θα είναι στοχευμένο γεωγραφικά αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες… 

    Προς το παρόν η διοίκηση έχει ρίξει όλα τα όπλα της στην επόμενη τιτλοποίηση των 5 δις ευρώ, το project Vega. 

    Κουίζ:

    Ποιο πολυδιαφημισμένο  πρώην υψηλόβαθμος της αγοράς, με έντονη και ορμητική προσωπικότητα – τον κλάδο που εργαζόταν επί σειρά ετών θα τον βρείτε μόνοι σας – θα χάσει σε λίγο καιρό το bonus της προσωπικής φρουράς που του εξασφάλιζε και μετά την αποχώρησή του από το «μαγαζί» η τωρινή διοίκηση; 

    Μαθαίνω ότι η εξέλιξη τον έχει πικράνει, αλλά το bonus της φρουράς είχε ημερομηνία λήξης…