• Tο hive down της Alpha Bank και ο φόβος του Βακάκη

    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της Alpha Bank με τους 4 επενδυτές της short list για το project Galaxy.

    the wise man
    image
    the wise man

    Μάχη για το project Κάστωρ

    Εντός του Οκτωβρίου θα κλειδώσει ποια εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων θα αποκτήσει το project Κάστωρ της Παγκρήτιας Τράπεζας, το οποίο αφορά την τιτλοποίηση δανείων 297 εκατ. ευρώ αλλά και την διαχείριση άλλων 780 εκατ. ευρώ NPE`s της ίδιας τράπεζας.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η μάχη παίζεται μεταξύ 3 παιχτών: της doValue Greece, της QQuant και της Cepal και οι Καλαντώνης, Τσακαλώτος και Θεοδωρίδης συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Παγκρήτιας.

    Η στρατηγική της επόμενης ημέρας 

    Η ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά στο συνέδριο του Economist έβγαλε είδηση. «Οι τράπεζες εξετάζουν την σταδιακή επιστροφή στα κανονικά ποσά των δόσεων μετά την άρση των αναστολών στα δάνεια»!

    Ο Παύλος με λίγες λέξεις έδωσε την στρατηγική της επόμενης ημέρας την οποία συζητούν μεταξύ τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών.

    Κι αυτό διότι όταν μετά την 1 η Ιανουαρίου – εάν και εφόσον δεν συνεχιστούν τα μορατόρια για κάνα δύο μήνες, δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο – ο δανειολήπτης κληθεί να πληρώσει δόση μετά από 9 μήνες, το ποσό θα του πέσει βαρύ, όποτε η άρση της αναστολής σχεδιάζεται να γίνει σταδιακά.

    Έως την Παρασκευή το call του CVC

    Η στήλη πληροφορείται ότι η προσφορά του CVC για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα κατατεθεί έως την Παρασκευή (μεθαύριο).

    Το τίμημα δεν αναμένεται να εκπλήξει το στρατηγείο της Εθνικής Τράπεζας που είναι ο βασικός μέτοχος ωστόσο μένει να φανεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο λένε ότι η βαρύτητα δεν δίνεται τόσο στο τίμημα – εξάλλου στο επικαιροποιημένο business plan της ασφαλιστικής έχουν μετρηθεί και η συνέπειες της πανδημίας – αλλά στο χρονικό ορίζοντα της συνεργασίας επί της διάθεσης των προϊόντων της εταιρείας μέσα από το δίκτυο της τράπεζας.

    Το hive down της Alpha Bank

    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 με τους 4 επενδυτές της short list για το project Galaxy. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται περί της 10ης Οκτωβρίου αν και το τυπικό βήμα του hivedown, ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.

    Όσο για τους υποψηφίους επενδυτές περνούν την ημέρα τους στο data room, ξεσκονίζουν τα στοιχεία και όπως μαθαίνω οι της Pimco είναι ιδιαίτερα θερμοί. Βέβαια, αυτό δεν λέει κάτι, εξ ου και στην Alpha θέλουν να παίξουν μπάλα με πάνω από έναν μέχρι να “κάτσει” η μπίλια.

    Ο Απόστολος και ο φόβος των μετόχων

    Μετά τη περσινή ανταρσία των ξένων μετόχων της Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70 , οι οποίοι εν ολίγοις ζητούσαν από τον επιχειρηματία Απόστολο Βακάκη να διανείμει μεγαλύτερο μέρισμα, ο manager δεν τόλμησε καν φέτος να πει ότι λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας θα επανεξετασθεί η μερισματική πολιτική.

    Αντίθετα, η εταιρεία θα διανείμει όσο μέρισμα 0,47 ευρώ ανά μετοχή είχε διανείμει και πέρσι. «Ο φόβος φυλάει τα έρμα», που λέει και ο λαός.

    Η μεγάλη ήττα του Τσίπρα

    Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (εν προκειμένω) Αλέξη Τσίπρα στο Economist σε ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια. Το “γέλιο” είναι ότι οι διοργανωτές  βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση καθώς δεν έβρισκαν επιχειρηματία και τραπεζίτη ούτε για δείγμα για να πάει να παρακολουθήσει.

    Προφανώς πρόκειται για μια ανεπανόρθωτο  πλήγμα για το (ήδη καταρρακωμένο ) γόητρο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.  Σήμερα πάντως που θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται κόλαση.