• Τι θα κάνει ο Λεωνίδας (Μπόμπολας) με το 12% της Ελλάκτωρ, οι φάκελοι για τον Ιβάν Σαββίδη και ενα κουίζ για μια περίεργη εταιρεία

    To mononews.gr αναζητεί τους ισολογισμούς κάποιας περίεργης εταιρίας με την ονομασία Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). 

    the wise man
    image
    the wise man

    Το πάρτι ξεκίνησε; 

    Σε ένα ξέφρενο ράλι επιδόθηκαν στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει τελικά 1.293 μονάδες καταγράφοντας μία πειστική και γενικευμένη ανοδική αντίδραση μετά τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις  της προηγούμενης εβδομάδας.

    Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση του δείκτη σε μονάδες στην ιστορία του, ενώ σε ποσοστιαία βάση ο Dow με άλμα 5,1% σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2009. Ο βιομηχανικός δείκτης και ο ευρύτερος S&P 500 κατάφεραν ταυτόχρονα να τερματίσουν ένα αρνητικό σερί επτά διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

    Ο Ιβάν, η Αρχή για το Ξέπλυμα και το OPEN

    Η είδηση έρχεται απευθείας απο την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Μαθαίνω λοιπόν οτι επιτελικό στέλεχος αποφάσισε να πρέπει να βγουν κάτι φάκελλοι που γράφουν πάνω το όνομα Ιβάν Σαββίδης που μέχρι τώρα ηταν καταχωνιασμένοι …υπό το έδαφος. 

    Φυσικά ο Σαββίδης έχει και άλλα βάσανα. Εως τώρα στο OPEN Channel  ιδιοκτησίας του κ. Σαββίδη, οι θερμοκρασίες είναι πολικές και τα νούμερα δεν λένε να ανέβουν Φταίει ο διευθυντής ειδήσεων Δημήτρης Μιχαλέλης, φταίει η δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου Νίκη Λυμπεράκη (η οποία πηγαίνει από κοσμικό κάλεσμα σε κοσμικό κάλεσμα) αυτό φυσικά θα το βρει βρει ο CEO της εταιρείας…

    Στο ρυθμό του κορωνοϊού 

    Λοιπόν, η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι δύσκολη όσον αφορά τις συνέπειες του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία και κατ` επέκταση στην ελληνική. 

    Στην οδό Νίκης – όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών – λένε ότι οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι κρίσιμες καθώς θα φανεί η διάρκεια του ιού και το βάθος της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει στην ελληνική οικονομία. 

    Όσο για το χρηματιστήριο έχει διορθώσει πάρα πολύ, ωστόσο αντιδρά σπασμωδικά ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου μέρα με την ημέρα. Το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις και τα μέτρα που ανακοινώνονται σε πανευρωπαϊκό – και παγκόσμιο – επίπεδο είναι αυστηρά. Μεγάλα events όπως το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αλλά και η Ετήσια Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ανεστάλησαν. Όλα αυτά μεταφράζονται σε ζημιές. 

    Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική της Alpha Bank

    Πληροφορούμαι ότι σήμερα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 θα ασχοληθεί με το θέμα της πρόσληψης γνωστής τραπεζίτισσας την διοικητική πυραμίδα.  Η θέση της θα είναι στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Alpha.

    Αποχωρεί η γερμανική DVB Bank από τον Πειραιά

    Η στήλη πληροφορείται ότι η γερμανική τράπεζα DVB, η οποία είχε παρουσία μόνο στον Πειραιά καθώς εξειδικεύεται στην χρηματοδότηση προς τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι έτοιμη – όπως κυκλοφορεί στο λιμάνι – να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά. 

    Το πρόβλημα με τις ξένες τράπεζες που επικέντρωναν επί δεκαετίες στην χρηματοδότηση του κλάδου όπως οι HSH, Nordea κ.ά. προέκυψε τα τελευταία χρόνια από τις ζημία που υπέστησαν από τις γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, όποτε μοιραία συρρικνώνουν τις δραστηριότητές τους. 

    Ωστόσο, μια ακόμη βασική παράμετρος είναι ο ανταγωνισμός που δέχονται οι ξένες τράπεζες-γραφεία του Πειραιά από τις ελληνικές, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν φουλάρει τις μηχανές και κυνηγούν την δουλειά.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν και συμμαχίες στον τομέα αυτό. 

    Μέχρι στιγμής η μόνη τράπεζα που έχει ανακοινώσει μια τέτοιου τύπου σύμπραξη είναι η Πειραιώς με τον ιαπωνικό χρηματοπιστωτικό όμιλο Orix Corporation.

    Ομόλογο από την ΤΕΡΝΑ

    Μολονότι η εποχή δεν είναι η κατάλληλη λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, η ηγεσία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 3,35% 16,06 δεν σταματά να προγραμματίζει το μέλλον και τις επενδύσεις της καλπάζουσας εταιρείας. 

    Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοση ενός ακόμη ομολόγου ύψους 500 εκατ ευρώ. Μαθαίνω ότι το Γ. Περιστέρης ανέφερε στα μέλη του συμβουλίου ότι με την πρώτη ευκαιρία ανάσας των αγορών η ΓΕΚ θα προχωρήσει στην έκδοση πετυχαίνοντας ακόμη χαμηλότερα επιτόκια. 

    Πληροφορούμαι ότι η εταιρεία ετοιμάζεται – εξ ου και η νέα έκδοση – πυρετωδώς για το project του Καζίνο στο Ελληνικό καθώς μέχρι τον Μάιο η ιστορία με τα… παράπονα και τις τσιριμόνιες της Hard Rock θα έχει λήξει.

    Διπλό το μέτωπο στην Εθνική

    Συσκέψεις επί συσκέψεων για τα δύο καυτά και ανοικτά μέτωπα αναμένονται από σήμερα στην Εθνική Τράπεζα. 

    Από την μία οι συσκέψεις του Παύλου Μυλωνά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με στόχο να βρεθεί συμφέρουσα λύση για το ΛΕΠΕΤΕ και από την άλλη οι συσκέψεις με την Goldman Sachs και την Morgan Stanley ενόψει της κατάθεσης την Παρασκευή (5 Μάρτίου) των δεσμευτικών προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική. 

    Όποτε ο Παύλος και η ομάδα του έχουν αγώνα δρόμου… 

    Αντίθετα, ο πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης ασχολείται με την… υψηλή πολιτική και όχι με την πεζή καθημερινότητα! 

    Ο Λεωνίδας Μπόμπολας θέλει να πουλήσει

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γόνος της γνωστής οικογένειας και πρώην αφεντικό του Άκτωρα – σε δίδυμο με τον Δ. Κούτρα – θέλει να πουλήσει το ποσοστό -ανέρχεται στο 12%- που κατέχει στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52 . 

    Μαθαίνω ότι ο Λεωνίδας έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να πουλήσει – εξάλλου απέχει από τα επιχειρηματικά δρώμενα. Απ’ όταν η μετοχή της Ελλάκτωρ ήταν στο 1,90 ευρώ. Τώρα κινείται στο 1,20 ευρώ. 

    Έγκυρη πηγή που ξέρει τα παρασκήνια των κατασκευαστικών εταιρειών μού λέει ότι υποψήφιοι(-ος) αγοραστές(ής) υπάρχει, αλλά είναι αμφίβολο εάν θέλει να πουλήσει σε αυτά τα επίπεδα. Λογικά θα περιμένει την ανάκαμψη. 

    Όπως σας έχει ενημερώσει η στήλη μέχρι το τέλος του 2020 το τοπίο στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας θα έχει αλλάξει άρδην. 

    Κουίζ 1

    To mononews.gr αναζητεί τους ισολογισμούς κάποιας περίεργης εταιρείας με την ονομασία Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). 

    Οι μη δημοσιευμένοι ισολογισμοί θα μας δείξουν ακριβώς τα υπερκέρδη και τα αποθεματικά της εταιρείας. Εμείς απλά να θυμίσουμε οτι το 2012 είχε υποβληθεί μια μηνυτήρια αναφορά στον τότε οικονομικό εισαγγελέα!!! 

    Αλήθεια τι απέγινε εκείνος ο φάκελος; 

    Κουίζ 2

    Ποιος δημοσιογράφος τα “χώνει” λεκτικά φυσικά, στις κατασκευαστικές εταιρείες και για ποιον λόγο;