• To ρεκόρ του Τανισκίδη της Optima Bank, η επίθεση σε Μπίτζιο και Λαβράνο, η στρατόσφαιρα της Μαθιός και η Λαζαράκου, ποιοι εφοπλιστές έδωσαν χοντρά λεφτά για ένα σπίτι, και η παρεούλα του πανάκριβου Airbnb στο Κουκάκι

    Πολύ μελάνι έχει χυθεί για να απαντηθεί το ερώτημα, κατά πόσο ήταν υπερβολικό το τίμημα των 3,27 δισ. ευρώ που έδωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Αττική Οδό

    image

    Μετοχές: Νέα απογοήτευση

    Χθες η αγορά για μια ακόμα φορά απογοήτευσε.

    Μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 η Αlpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 η AEGEAN ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και η Εθνική ΕΤΕ 1,85% 7,70 έκλεισαν με μεγάλες απώλειες άνω του 2%.

    Επίσης μετοχές, όπως η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 ο Παπουτσάνης ΠΑΠ 0% 2,61 η Έλτον ΕΛΤΟΝ -3,26% 1,78 η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 0,35% 5,75  και η Prodea ΠΡΟΝΤΕΑ 0% 7,80 έκαναν  χαμηλό 52 εβδομάδων.

    Τι λένε τώρα οι ειδικοί.

    Τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες η ελληνική αγορά θα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον δείκτη S&P 500.

    Εάν κρατηθεί πάνω από τις 4.220 μονάδες έως την Παρασκευή τότε και η δικιά μας αγορά θα βρει ισορροπία.

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από την Δευτερά που μπαίνει ο νέος  μήνας και ειδικά μετά τις 15 Οκτωβρίου η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

    Τα περισσότερα funds έχουν κλείσει τα βιβλία τους ήδη στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Πάντως, είναι γεγονός ότι η μεγάλη πτώση των τιμών στις τράπεζες, όπως η Eurobank που αγοράζει τις μετοχές της από το ΤΧΣ στο 1,80 ευρώ και η Alpha Bank που υποτίθεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 9%, δημιουργήσαν μέγιστη ανατύπωση.

    Η Eurobank έκλεισε στα 1,46 με πτώση 4,15% και η Alpha με απώλειες 4,04% στα 1,28 ευρώ.

     

    Γιώργος Τανισκίδης: Ήδη συγκέντρωσε 230 εκατ. για την Optima

    Με το δεξί ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για την Optima Bank και τον πρόεδρό της, τον έμπειρο και ικανό τραπεζίτη Γιώργο Τανισκίδη.

    Η χθεσινή πρώτη μέρα έφερε γέλια και χαρές στο επιτελείο της Τράπεζας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν 230 εκ. ευρώ, εκφράζοντας το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει στις τάξεις των επενδυτών.

    Τα κεφάλαια αυτά κάλυψαν ήδη κατά 1,5 φορά το συνολικό ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας που οριοθετείται στα 151,2 εκ. ευρώ.

    Η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, τόσο από πλευράς των ξένων funds όσο και από πλευράς εγχώριων και θεσμικών χαρτοφυλακίων.

    Η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, και, όπως όλα δείχνουν, οι εγγραφές από την πλευρά των επενδυτών θα πολλαπλασιαστούν με συνέπεια η υπερκάλυψη να είναι εξαιρετικά σημαντική.

    Το εύρος της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών έχει οριστεί ανάμεσα στα 6,4 και 7,2 ευρώ, αλλά τουλάχιστον με βάση την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει φαίνεται ότι θα κλειδώσει στο άνω άκρο του εύρους.

     

    Μαθιός: H στρατόσφαιρα και η Λαζαράκου

    Κάτι συμβαίνει στην αγορά και νομίζω η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να αναλάβει δράση.

    Μετά τις γνωστές περιπτώσεις των δυο εισηγμένων εταιρειών της Epsilon Net και της Αλουμύλ Μυλωνάς, άλλη μια εταιρεία τελείως απροειδοποίητα, εμφάνισε μείωση τζίρου και από κερδοφορία γύρισε σε ζημιές.

    Πρόκειται για την εταιρεία Μαθιός Πυρίμαχα, η οποία υπό τον Γιάννη Μαθιό, εμφάνισε ζημίες 776.000 ευρώ έναντι περυσινών κερδών 121.000 ευρώ.

    Στις 30/6/2023 ο καθαρός δανεισμός του εισηγμένου ομίλου είχε διαμορφωθεί στα 9,149 εκατ. ευρώ!!!

    Προφανώς πρόκειται για χρέος, που φτάνει σε ιλιγγιώδη επίπεδα.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η τιμή της μετοχής από τις αρχές Ιουνίου, έχει ξεκινήσει μια κούρσα από τα 0,80 ευρώ βρέθηκε στα 1,49 στις αρχές 4 Αυγούστου.

    Μάλιστα εκείνη την ημέρα, δηλαδή στις 4 Αυγούστου, έκανε ρεκόρ συναλλαγών για το 2023, καθώς αλλάξαν χέρια 55.000 μετοχές, καθώς οι βασικοί της μέτοχοι αύξησαν τις θέσεις τους με αγορές μετοχών.

    Φυσικά έχει προηγηθεί η ανακοίνωση ότι μέτοχος Γεώργιος Μιχαηλίδης του Κυριάκου ήδη από τον Ιούνιο του 20223, κατέχει το 5% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας μας. Πρόκειται για μια ακτιβιστικού τύπου επένδυση επιχειρηματία.

    Ανεξάρτητα από τις κόντρες μετόχων, χθες η μετοχή βούτηξε κατά 8,70% και έκλεισε στα 1,26 ευρώ , με όγκο συναλλαγών που αγγίζει τις 9.000 μετοχές.

    Είναι σαφές ότι η στρατοσφαιρική πορεία της μετοχής μυρίζει έντονη κερδοσκοπία.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την Βασιλική Λαζαράκου, είναι σαφές ότι πρέπει να παρεμβεί άμεσα.

    Μπορεί να πρόκειται για μια μικρή εταιρειούλα με κεφαλαιοποίηση 12,4 εκατ. ευρώ, όμως πρόκειται για μια εταιρεία εισηγμένη.

    Η ελληνική αγορά βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη ευαίσθητη στιγμή για να δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα.

     

    Το σπίτι του Δαυίδ στις Σπέτσες: οι δυο εφοπλιστές, ο Αναστάσης και ο Άλκης

    Όλη η αγορά των ακινήτων χθες είχε επικεντρωθεί σε ένα μεγάλο πλειστηριασμό που έγινε στις Σπέτσες.

    Το μυθικό σπίτι του εμβληματικού επιχειρηματία της COCA COLA 3E, Ανδρέα Δαυίδ, που είχε κληρονομήσει ο γιος του Άλκης, βγήκε στον πλειστηριασμό.

    Η αρχική τιμή ήταν 7,440  εκατ. ευρώ και τελικά μετά από μια σκληρή μάχη 180 λεπτών κατοχυρώθηκε στον νέο ιδιόκτητη αντί του ποσού των 13,1 εκατ., ευρώ.

    Η τιμή θεωρείται εξαιρετική για αυτό το μοναδικό ακίνητο που βρίσκεται σε 3 όμορα οικόπεδα,  περίπου 4 στρεμμάτων.

    Πιθανολογείται ότι προφορές έδωσαν ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο αδελφός του, επίσης εφοπλιστής, Δημήτρης Προκοπίου που ήδη έχει σπίτι στο νησί και μάλιστα σε απόσταση 30 μέτρων από την συγκεκριμένη κατοικία.

    Αργά χθες  χθες το βράδυ κάποιες πηγές, υποστήριζαν ότι προσφορά έδωσε και ο εξάδελφος του Άλκη Δαυίδ, επιχειρηματίας και εφοπλιστής.

    Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό για οφειλή 5 εκατομμυρίων δολαρίων με τιμή εκκίνησης 7,44 εκατ. ευρώ.

    Στο οικόπεδο έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

    Τουλάχιστον μια πηγή, χωρίς όμως να είναι επιβεβαιωμένο, υποστηρίζει ότι «το σπίτι αγοράστηκε από τον ίδιο τον Άλκη Δαβίδ, αλλά στο όνομα off shore εταιρείας».

     

    Ανδρουλάκης κατά ανηψιού – Μπίτζιου – Λαβράνου

    Την τιμητική του στη Βουλή είχε χθες ο Φέλιξ Μπίτζιος.

    Σε αυτόν, στον «ανηψιό» και στον Γιάννη Λαβράνο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

    Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε παρέμβαση για την υπόθεση των υποκλοπών.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι ακόμη και σήμερα προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες του ανηψιού, ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο κάδρο τους Λαβράνο και Μπίτζιο.

     

    Γιώργος Περιστέρης: Στα 4,3  δισ. ευρώ το κέρδος από την Αττική Οδό

    Πολύ μελάνι έχει χυθεί για να απαντηθεί το ερώτημα, κατά πόσο ήταν υπερβολικό το τίμημα των 3,27 δισ. ευρώ που έδωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 για να πάρει την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

    Την απάντηση έδωσε εμπεριστατωμένα χθες με την αμείλικτη λογική των αριθμών ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Γιώργος Περιστέρης.

    Όπως εξήγησε στους θεσμικούς επενδυτές, η εταιρεία στα Ταμεία της προσδοκά να βάλει στα ταμεία της το ποσό-ρεκόρ των 7,5 δισ. Ευρώ .

    Έχουμε και λέμε λοιπόν, από την προσθήκη του οδικού άξονα στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, θα προσθέτει κατά μέσο όρο 300 εκατ. ευρώ στα EBITDA της εισηγμένης.

    Επομένως στα 25 χρόνια της παραχώρησης αθροιστικά το ΕΒΙΤΑ θα αυξηθεί κατά (300 εκατ. ευρώ *25 = 7,5 δισ. ευρώ) 7,5 δισ. ευρώ.

    Αρα το καθαρό κέρδος (7,5-3,2 = 4,3) ανέρχεται στα 4,3 δισ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι -βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων του Α΄ εξαμήνου- η Αττική Οδός αναμένεται να αυξήσει κατά 60% τη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου σε ετήσια βάση.

    Επιπλέον, απαντάται και το ερώτημα της χρηματοδότησης του έργου, καθώς όπως έχει ήδη γράψει το mononews, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα χρειαστεί να προσφέρει 600 εκατ. Ευρώ από τα ίδια κεφάλαια της και να «σηκώσει» δάνεια 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία έχει ήδη εξασφαλισμένα.

    Να σημειώσουμε ότι μαζί με την Αττική Οδό τα μερίσματα που αναμένεται να αποδώσουν οι παραχωρήσεις στον Όμιλο θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ.

     

    Εξάρχου: Θετική πορεία για Intrakat – Εντυπωσιακή η συμπεριφορά της μετοχής

    Όπως ξέρετε ο WISEMAN είναι λάτρης των αριθμών.

    Βλέποντας λοιπόν χθες τα αποτελέσματα 6μηνου της Intrakat, διαπιστώνω ότι η εταιρεία σιγά – σιγά γυρίζει.

    Η Intrakat, η μετοχή της οποία έχει ίσως την πλέον αξιομνημόνευτη συμπεριφορά τον τελευταίο μήνα, καθώς παίζει μέσα σε ένα στενό εύρος τιμών 3 έως 3,15 ευρώ, καταρχήν παρουσίασε θετικό EBITDA στα 9 εκατ. ευρώ.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intrakat, υπό τον Αλέξανδρο Εξάρχου, διαμορφώθηκε στα 149 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο (των υπογεγραμμένων και των προς συμβασιοποίηση έργων) διαμορφώθηκε σε 2,1 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 71%.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2023 βρήκε την Intrakat σε ενισχυμένη οικονομική θέση: Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά και ανήλθαν σε 23 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ από ζημίες 18,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 9 εκατ. ευρώ από ζημίες 7 εκατ. ευρώ την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

    Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι ότι η μετοχή από τα υψηλά των περίπου 3,25 ευρώ χθες έκλεισε στα 3 ευρώ.

    Δηλαδή απώλειες 8%.

    Ενώ ο Γενικός  δείκτης που χθες έκλεισε στις 1204 μονάδες, έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του, κατά 10%.

     

    Εφοπλιστές – Βιομήχανοι σημειώσατε 2

    Τα μέλη του ΣΕΒ λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη βγήκαν και ανακοίνωσαν δημόσια την πρόθεση τους να διαθέσουν 50 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες της κακοκαιρίας.

    Τα χρήματα θα διατεθούν σε συγκεκριμένα – στοχευμένα έργα (ανθρωπιστική βοήθεια – έργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων – υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων).

    Τα υπενθυμίζω όλα αυτά διότι δεν μπορώ παρά αντιπαραβάλω τη στάση των βιομηχάνων με αυτή των εφοπλιστών οι οποίοι δυσκολεύτηκαν προκειμένου να βρουν τη φόρμουλα για το πώς θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να διαθέσουν εν συνεχεία, τα 50 εκατ. ευρώ της δικής τους συμμετοχής.

    Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το mononews στις 22 Σεπτεμβρίου, ορισμένοι εφοπλιστές, είκοσι στον αριθμό σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνούν με το σχέδιο να τα συγκεντρώσει τα χρήματα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και να «μπουν σε ένα κουμπαρά που κανείς να μην γνωρίζει πού θα πάνε».

    Βέβαια, παρά τις παραφωνίες και τις τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εφοπλιστές για την διαδικασία που επιλέχθηκε για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, φαίνεται ότι ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

     

    Έξτρα έργα στο μετρό Θεσσαλονίκης

    Κάτι λιγότερο από 2,8 εκατ. Ευρώ αναμένεται να μπουν στο ταμείο του Ομίλου Ελλάκτωρ από πληρωμές της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Για το μετρό Θεσσαλονίκης.

    Για να προλάβω τους κακοπροαίρετους δεν πρόκειται για αιτήματα αποζημιώσεων τα οποία το δίδυμο των δύο Νίκων (Κουρέτα και Ταχιάου, πριν ο δεύτερος αναβαθμιστεί σε υφυπουργό υποδομών) «κούρευε» εδώ και αρκετό καιρό, αλλά για νέα έργα που προέκυψαν για το Μετρό της συμπρωτεύουσας.

    Από ότι μαθαίνω το ποσό αυτό σε έξτρα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της σύμβασης, τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί στον αρχικό προϋπολογισμό του Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Για όσους ανησυχείτε εάν το μετρό πρόκειται να κοστίσει στο φορολογούμενο περισσότερα από όσα είχαν αρχικά εκτιμηθεί, μπορώ να σας καθησυχάσω.

    Άνθρωπος με πολύ καλή γνώση των αποφάσεων που λαμβάνει ο Νίκος Κουρέτας μου ανέφερε ότι το πλήρες ποσό των 2.791.463 ευρώ που αναμένεται να μπει στα ταμεία της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ – WeBuild – Hitachi μου είπε ότι τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από το ειδικό κονδύλι ύψους 11 εκατ. Ευρώ που αφορά τα απρόβλεπτα έργα.

    Μου είπε, επίσης, ότι με την πληρωμή αυτή παραμένουν 8,2 εκατ. Ευρώ στο εν λόγω κονδύλι έτσι ώστε να καλυφθούν νέα «έξτρα» έργα, εάν αυτά προκύψουν στην πορεία.

    Επομένως, το μόνο που έχουμε να ανησυχούμε είναι το πλήθος των αποζημιώσεων που έχει λάβει η κοινοπραξία λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της βασικής γραμμής με ευθύνη της Ελληνικό Μετρό Α.Ε.

     

    Η «παρεούλα του πανάκριβου Airbnb στο Κουκάκι» φέρνει μέγα προβληματισμό σε 2 Υπουργεία

    Μαθαίνω από πολύ έγκυρες πηγές (πιο έγκυρες δεν γίνεται) ότι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και στο Υπουργείο Πολιτισμού, είναι από προβληματισμένοι, έως και εξοργισμένοι, με τη γνωστή «παρεούλα του πανάκριβου Airbnb στο Κουκάκι».

    Η καλά οργανωμένη αυτή ομάδα «κρύβεται» πίσω από ένα παλαιό σύλλογο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ουσία «προστατεύει» το πανάκριβο Airbnb, το οποίο τα μέλη της παρέας πουλάνε στους πελάτες τους.

    Αυτή η… καλοπληρωμένη παρεούλα, λοιπόν, μου λένε πως έχει προσφύγει εναντίον του Υπουργείου ΠΕΝ και εναντίον του Υπουργείου Πολιτισμού, με αίτημα να καταργηθεί το Π.Δ. για τους όρους δόμησης σε Μακρυγιάννη-Κουκάκι, που απ’ όσο βλέπω περνώντας από εκεί είναι υπερ-δομημένα, ούτε πρασιά δεν υπάρχει άχτιστη, εκτός από 2-3 οικόπεδα.

    Επίσης τα… καλόπαιδα της παρέας έχουν προσφύγει κατά της έγκρισης διατήρησης αρχαιοτήτων στο πλαίσιο νόμιμης και αδειοδοτημένης ξενοδοχειακής μονάδας που -το τονίζω- καμία σχέση δεν έχει με το γνωστό και επίμαχο ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου για το οποίο υπάρχουν οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.

     

    Ποια είναι η κ. Ειρήνη Φρεζάδου, η… «ψυχή της παρέας» που πρωτοστατεί στις προσφυγές

    Όπως διαπιστώνουν  επίσης οι άνθρωποι από ΥΠΕΝ και ΥΠΠΟ από τις προσφυγές, η… «ψυχή» της παρέας και των προσφυγών είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα κα Ειρήνη Φρεζάδου, μέλος του Συλλόγου ΕΛΛΕΤ.

    Υποθέτω -υποθέτω λέω διότι ως καχύποπτος wiseman το ψάχνω- ότι η κα Φρεζάδου δεν έχει κάποιο προσωπικό συμφέρον και απλώς έχει χαλάσει τον κόσμο επειδή έχει περιβαλλοντικές-πολιτιστικές ευαισθησίες.

    Υποθέτω επίσης ότι  γι’ αυτό παρεμποδίζει συστηματικά την υλοποίηση ενός ξενοδοχειακού έργου αδειοδοτημένου από το ΣτΕ (με απόφαση δόμησης στα 21 μέτρα όπως προβλέπει το Β.Δ του 1955), αδειοδοτημένου επίσης από την Πολεοδομία και με ελέγχους από την Αρχαιολογική Υπηρεσία εδώ και 14 μήνες.

    Δεν θέλω φυσικά να πιστέψω αυτά που ψιθυρίζουν κάποιοι στο ΥΠΠΟ, ότι η συγκεκριμένη κυρία κάνει… εφόδους στην οδό Τσάμη Καρατάση σαν αστυνομικός και «ελέγχει» (με ποια ιδιότητα άραγε;) τους αρχαιολόγους εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, διότι αυτό ισοδυναμεί με bullying κατά Δημοσίων υπαλλήλων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Δεν θέλω επίσης να πιστέψω -αν και το ψάχνω, επαναλαμβάνω- για κάποιον «νομέα» πανάκριβου Airbnb, που το επώνυμό του θυμίζει πολύ αυτό της, περί ης ο λόγος, κυρίας.

    Το βέβαιον είναι πως η νόμιμη ανέγερση του ξενοδοχείου θα ενοχλήσει τα μέγιστα τον «νομέα» του πανάκριβου Airbnb, όποιος ή όποια και αν είναι.

    Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σύντομα…

     

    Πώς πάει ο προεκλογικός αγώνας της κας Ειρήνης;

    Επί τη ευκαιρία και επειδή με ενδιαφέρουν πολύ τα κοινά όπως έχετε καταλάβει, θα  ρωτήσω πως πάει ο προεκλογικός αγώνας της κας Ειρήνης Φρεζάδου στο Δήμο της Αθήνας, όπου κατέρχεται με τον νυν Δήμαρχο (και φαβορί για επανεκλογή) Κώστα Μπακογιάννη;

    Δεν γνωρίζω εάν πηγαίνει καλά και εάν θα βρει την δική της ψήφο στην κάλπη, αλλά όπως αναρωτήθηκε ένας συνυποψήφιός της «εάν εκλεγεί η κα Ειρήνη μας, θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του Δήμου και του Δήμαρχου Μπακογιάννη, ή θα αναλωθεί στον αγώνα εναντίον του Δήμου και του Δήμαρχου που την έχρισε υποψήφια, αφού έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον αποφάσεων του Δήμου και του Μπακογιάννη;».

    Αυτά είναι τα παράδοξα και ανεξήγητα της σύγχρονης Ελλάδας θα σχολιάσω εγώ και πολύ σύντομα θα επανέλθω με ατράνταχτα στοιχεία καθότι «βιώσιμη ανάπτυξη» με παράνομα ψηλά παραθύρια δεν γίνεται….

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.