• To νέο ράλι της Mytilineos, γιατί το Helikon πουλάει Πειραιώς, η νέα στρατηγική Ψάλτη, οι αλλαγές Σκυλακάκη και το hot πάρτι στην Μύκονο

    Την ίδια  ημέρα της «εμβληματικής» ένταξης της τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI, η αγορά αιφνιδιάστηκε απο την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής. 

    image

    Το rebalancing του MSCI

    Η τρέχουσα εβδομάδα ειναι ιδιαἰτερα κρίσιμη για την αγορά, καθώς στην συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το rebalancing του MSCI. 

    Πρακτικά, υπολογίζεται πως η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI Greece Standard θα οδηγήσει σε παθητικές εισροές κεφαλαίων προς την τράπεζα ύψους 166 εκατ. δολαρίων. 

    Αντίθετα, για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,71% 18,24 η μετάταξή της στον MSCI Greece Small Cap, μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 64 εκατ. δολαρίων.

    Mytilineos: Νέο ράλι; 

    Η αγορά την Παρασκευή κινήθηκε σε ήπιους ρυθμούς, όμως ξεχώρισαν πολλές μετοχές. 

    Μεταξύ αυτών την έκπληξη την έκανε η Mytilineos, η οποία στον απόηχο της ιδιαίτερα θετικής έκθεσης της Morgan Stanley που δίνει τιμή  στόχο τα 45 ευρώ, «έκλεισε» με σούπερ κέρδη 4,30%, στα 36,90 ευρώ. 

    Το υψηλό των 52 εβδομάδων για την μετοχή είναι τα 37,98 ευρώ, σημείο που δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να το διασπάσει τις επόμενες ημέρες. 

    Άλλωστε η κίνηση της Παρασκευής με την άνοδο κατά 4,30% και όγκο συναλλαγών μόλις τις 171.000 μετοχές, δείχνει την δυναμική της μετοχής. 

    Επί της ουσίας από ότι φάνηκε, τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και οι μεγάλοι ιδιώτες παίκτες που έχουν Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 ,  δεν φάνηκαν πρόθυμοι να δώσουν τις μετοχές τους παρά την «κούρσα»  της Παρασκευής.

    Επίσης μη ξεχνάμε ότι η Mytilineos έχει μπροστά της το θηριώδες project «εισαγωγή στον δείκτη FTSE100» στο Λονδίνο. 

    Οι αναλυτές θεωρούν ότι «η ένταξη στο δείκτη FTSE100 θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση άνω των 8 δισ ευρώ, από 5,27 δισ. ευρώ που είναι σήμερα».

    Intracom: Στην ΑΜΚ της Intralot

    Μια άλλη μετοχή που είχε επισημανθεί από τον WISEMAN, ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας,  είναι η Intracom. 

    Η μετοχή ΙΝΤΚΑ -1,88% 3,65 συνέχισε, το ράλι  και την Παρασκευή.

    Έκλεισε στα 2,25 ευρώ, μια ανάσα χαμηλότερα από τα 2,34 ευρώ που είναι τα υψηλά των 52 εβδομάδων.  

    Το ράλι της μετοχής δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη υπόθεση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ)  της Intralot. 

    Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ιντραλοτ και στην ουσία θα επικυρώσει το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ των 120 εκατ. ευρώ.

    Όπως πληροφορείται ο WISEMAN η ΑΜΚ θα γίνει στην περιοχή των 0,60 ευρώ. 

    Σύμφωνα με τους ειδικούς «θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η Intracom να είναι ο νέος μέτοχος της Intralot  σε ποσοστό πέριξ του 5%». 

    Αυτό θα γίνει καθώς πιθανότατα ο μεγαλομέτοχος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης,  θα μεταβιβάσει αντίστοιχα δικαιώματα στην Intracom. 

    Με αυτόν τον τρόπο η Intracom, θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Intralot. 

    Alpha Bank: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική του Βασίλη Ψάλτη

    Με μία έξυπνη κίνηση, ο επικεφαλής της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 Βασίλης Ψάλτης,  αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της τράπεζάς του στη Ρουμανία, με την εξαγορά του τομέα λιανικής της Orange Money. 

    Έτσι θα διευρύνει άμεσα την πελατειακή της βάση και θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, στις πιστωτικές κάρτες. 

    Μετά από τη δεκαετία της κρίσης, όπου οι τράπεζες προσπαθούσαν να περιορίσουν τις ζημιές και να ισχυροποιήσουν τον ισολογισμό τους, τώρα πλέον το 2023 οι τραπεζίτες τα αλλάζουν όλα με ισχυρή ανάπτυξη και εξαγορές. 

    Με την εξαγορά του ψηφιακού οικοσυστήματος της Orange Money Romania και της mobile fintech πλατφόρμας Orange Money, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων, στο πλαίσιο μιας υπερσύγχρονης mobile banking εφαρμογής που θα προσφέρει, τόσο στους πελάτες της Orange Money, όσο και στους πελάτες της Alpha Bank Romania μία από τις καλύτερες ψηφιακές προτάσεις στην αγορά.

    Η συναλλαγή, η οποία για την Alpha Bank Romania είναι κεφαλαιακά ουδέτερη, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τράπεζας στην υλοποίηση του 3ετούς στρατηγικού της πλάνου, ενισχύοντας μεσοπρόθεσμα τα ετήσια έσοδά της σε ποσοστό πλέον του 6%, ενώ, μακροπρόθεσμα, θα συμβάλει σε σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών της.

    Επιπλέον, εκτιμάται πως τα πρόσθετα ετήσια κέρδη που θα προκύψουν από τη συναλλαγή, θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία αξίας, προσθέτοντας έως και 70 μονάδες βάσης στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων για την Alpha Bank Ronania σε διάστημα 2 ετών, ενώ σημαντικά οφέλη αναμένονται και στη συνέχεια.

    Η συναλλαγή που ανακοινώθηκε, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Alpha Bank για διεύρυνση των τραπεζικών υπηρεσιών, αυξάνοντας την προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή σε ποσοστό σχεδόν 20% σε ορισμένους τομείς.

    Ηelikon: Οι καρχαρίες πουλάνε;  

    Την ίδια  ημέρα της «εμβληματικής» ένταξης της τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 στον δείκτη MSCI στις 11 Αυγούστου, η αγορά αιφνιδιάστηκε από την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής. 

    Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα στις 18 Αυγούστου, η τιμή της μετοχής από τα 3,53 ευρώ να υποχωρήσει στην περιοχή των στα 3,17 ευρώ. 

    Κανονικό sell off δηλαδή. 

    Την προηγούμενη Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στα 3,28 ευρώ.

    Οι ειδικοί των αγορών «βλέπουν» πίσω από την κερδοσκοπική αυτή κίνηση τους «καρχαρίες» της Helikon Investments.  

    Του ιταλικού fund  που φέρεται να κατέχει από τις 5 Αυγούστου του 2022, το 9,38% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. 

    Το Ιταλικό fund με έδρα το Μιλάνο, από τις 7 Μαίου του 2021 ήταν κάτοχος του 5,22% των μετοχών της Πειραιώς, θέση που σταδιακά αυξήθηκε στο 9,38% έως τον Αύγουστο του  2022. 

    Πρακτικά το Helikon αύξησε την θέση του στην Πειραιώς από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2022, σε τιμές από 0,80 ευρώ έως 0,95 ευρώ. 

    Προφανώς με τα υπερκέρδη που έχει το Helikon αποφάσισε να ρευστοποιήσει σημαντικό μέρος της συμμετοχής του. 

    H αγορά αναμένει τώρα το Helikon να ανακοινώσει και επίσημα ποιο είναι το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Ποιοι είναι οι «καρχαρίες» του Helikon

    Το Helikon ιδρύθηκε από μια ομάδα έμπειρων managers που έως το 2019 ήταν στελέχη του Kairos L/S, ενός fund της ελβετικής τράπεζας Julius Baer.

    Πρόκειται για τους Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa, και Flavio Russo.

    Το Helikon, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, έχει κεφάλαια υπό διαχείριση (AUM) 500 εκατ. δολάρια. 

    H έδρα της εταιρείας είναι στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. 

    Το ίδιο fund είχε παλιότερα συμμετοχή στην Lamda περίπου 8,4%, η οποία λέγεται ότι πουλήθηκε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ.  Σήμερα κατέχει το 6,975% της ΔΕΗ

    Στην Eurobank, κατέχει το 5,08% και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ποσοστό κάτω του 5%. Έως τον Μάιο του 2022 κατείχε το 5,01% των μετοχών της ΓΕΚ. 

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές το συγκεκριμένο fund δεν έχει πείσει για το μακροπρόθεσμο του ορίζοντα επενδύσεών του.

    Αυτή τη στιγμή, τα υπό διαχείριση κεφάλαια ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αλλά αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό το ποιοι είναι οι Έλληνες «χρηματοδότες» ή πελάτες που εμπιστεύονται τα κεφάλαιά τους στην παρέα του Federico Riggio.

    Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής: Σε φουλ ρυθμούς

    Σε  φουλ ρυθμούς μπήκε η «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής A.Ε.», που είναι σύμπραξη 50-50% του Γιώργου Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη της Motor Oil. 

    Οι δύο βασικοί μέτοχοι προχώρησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, με τις εργασίες κατασκευής της μονάδας συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 877 MW, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ο σταθμός της «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής» θα είναι η δεύτερη καινούρια μονάδα που θα ενισχύσει το ελληνικό σύστημα, με εκτιμώμενη λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. 

    Θα έχει προηγηθεί ως τα τέλη του 2023 η έναρξη της πλήρους εμπορικής λειτουργίας από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο της μονάδας της Mytilineos, ισχύος 826 MW, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, έχοντας ήδη στηρίξει την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περίοδο του καύσωνα, τον Ιούλιο.

    Τάσος Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): Τι απαντά σε σχόλια της αγοράς 

    Η ανάγκη αύξησης της διείσδυσης των ΑΠΕ αποτελεί βασική παράμετρο στο σχεδιασμό της ενίσχυσης του δικτύου διανομής, όπως αποτυπώνεται στο νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ για την περίοδο 2022-2026.

    Απαντώντας σε  σχόλια της αγοράς που υποβλήθηκαν στη  δημόσια  διαβούλευση  του Σχεδίου ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι  «η ιεράρχηση των έργων ενίσχυσης του Δικτύου με στόχο την αύξηση της διείσδυσης ΑΠΕ έχει γίνει με βάση το πλήθος και την ισχύ των εκκρεμών αιτημάτων ανά υποσταθμό, την τεχνική δυνατότητα ενίσχυσης των υποδομών, τη δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον ΑΠΕ στο Σύστημα Μεταφοράς σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Συστήματος, ενώ τα πλέον ώριμα έργα προωθούνται για άμεση υλοποίηση και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

    Επίσης σημειώνει  ότι «ειδικά για τα έργα ενίσχυσης υποσταθμών που παρουσιάζουν πρόσθετες ιδιαιτερότητες τεχνικής φύσης, για παράδειγμα συνύπαρξη εντός του ίδιου γηπέδου υποδομών αρμοδιότητας διανομής με υποδομές αρμοδιότητας μεταφοράς ή/και παραγωγής, απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες διαχωρισμού γηπέδων και παγίων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για το σύνολο των εν λόγω περιπτώσεων και είναι σε εξέλιξη».

    Με βάση τα παραπάνω, ο Διαχειριστής διαμορφώνει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων ενίσχυσης υποσταθμών του δικτύου.

    Όπως μαθαίνουμε, δύο ακόμη αιτήματα που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, όπου κατατέθηκε μονάχα μια επιστολή, υπό τον όρο μη δημοσιοποίησης, αφορούν τα εξής:

    Προγραμματισμός ανάπτυξης δικτύων μέσης τάσης για την εξυπηρέτηση αιτημάτων σύνδεσης λόγω τεχνικών περιορισμών στο δίκτυο και 

    Δεσμευτικότητα Σχεδίου Ανάπτυξης ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων και τη σχετική προτεραιοποίησή τους. 

    Θυμίζουμε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ είναι στα 2,2 δις.

    Σκυλακάκης: Με αλλαγές το Εθνικό Σχέδιο για τις επενδύσεις στην ενέργεια

    Σημαδιακές αν και όχι τεράστιες είναι οι αλλαγές με τις οποίες θα στείλει στις Βρυξέλλες  ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

    Ως γνωστόν από  το ΕΣΕΚ εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι επενδύσεις που θα κάνουν το επόμενο διάστημα οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας, με όλα τα ‘ισχυρά’ ονόματα που αναμειγνύονται στον σημαντικό αυτό τομέα της οικονομίας.

    Ο πρώην ΥΠΕΝ (και νυν Ανάπτυξης) Κώστας Σκρέκας είχε κάνει μία σχετικά διαφοροποιημένη  παρουσίαση τον περασμένο Ιανουάριο, για όσους το θυμούνται, αλλά ο βασικός άξονας που ‘γέρνει’ προς τις ΑΠΕ παραμένει ίδιος.

    Το «σχέδιο Σκυλακάκη» ως προς την εγκατεστημένη ισχύ των μορφών ηλεκτροπαραγωγής και του χαρτοφυλακίου αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας το 2030, έχει πλέον τη δομή πλήρους κειμένου, ενώ περιλαμβάνει επίσης προβλέψεις για την πορεία εξέλιξης των τιμών καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030 και το 2050. Παράλληλα, ενσωματώνει εκτιμήσεις για το ύψος των επενδύσεων και καταναλωτικών δαπανών που θα πρέπει να επιστρατευθούν για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι.  

    Θα ακολουθήσουν  και τα σχόλια από τους φορείς που ήδη το έχουν στα χέρια τους και είναι πιθανό στο τελικό κείμενο να υπάρξουν από το υπουργείο εκ νέου τροποποιήσεις σε στόχους και αριθμούς.  

    Η πρότασης δόθηκε  στο πλαίσιο «κλειστής» διαβούλευσης με τους εκπροσώπους του ενεργειακού κλάδου, ώστε στη συνέχεια να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο που θα υποβληθεί από τη χώρα μας στις Βρυξέλλες.

    Μαθαίνω ότι  η κατάθεση του αναθεωρημένου Σχεδίου θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο. 

    Γιώργος Στάσσης: Προχωρά το έργο της Μεσοχώρας, από τη ΔΕΗ…

    Το  «πράσινο» χαρτοφυλάκιο της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο Σκυλακάκη, θα είναι  στα 13,5 Γιγαβάτ, από 14,7 Γιγαβάτ που ήταν το σχέδιο Σκρέκα. 

    Επίσης, η εγκατεστημένη ισχύς υδροηλεκτρικών το 2030 πάει στα 3,8 Γιγαβάτ από 4 Γιγαβάτ τον Ιανουάριο. 

    Κλειδί για το  στόχο  είναι   η ολοκλήρωση κατασκευής και λειτουργίας του υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας (160 Μεγαβάτ) και της μονάδας στο Μετσοβίτικο (29 Μεγαβάτ).

    Θυμίζουμε πως έχουν περάσει 36 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του πολυθρύλητου έργου του φράγματος της Μεσοχώρας των Τρικάλων, το οποίο είχε συνδεθεί με το φαραωνικό σχέδιο της εκτροπής του Αχελώου και της υλοποίησης του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,88% 11,24 και δεν λειτουργούσε.

    Το όραμα που υπήρχε από το 1920 για την εκτροπή των νερών του Αχελώου ποταμού στον Πηνειό προκειμένου να ποτιστεί ο Θεσσαλικός κάμπος, ουσιαστικά …ετελεύτησε που λένε. 

    Το έργο που είχε χαρακτηριστεί εμβληματικό από όλες διαχρονικά τις κυβέρνησης αποτελεί μνημείο ελλιπούς σχεδιασμού από το δημόσιο και κατόπιν εγκαταλείφθηκε επί της ουσίας. 

    Ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ πέτυχαν όμως την  αποσύνδεση της εκτροπής του Αχελώου από τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσοχώρας, ώστε πλέον να δουλέψει. Θυμίζουμε πως το έργο έχει κοστίσει δεκαετίες τώρα μαζί με το φράγμα και τα συνοδευτικά έργα πάνω από μισό δις!

    Τα 700 Μεγαβάτ νέας υδροηλεκτρικής ισχύος θα συμπληρωθούν από την κατασκευή και λειτουργία άλλων μεγάλων μονάδων που ωριμάζουν αδειοδοτικά (όπως του υδροηλεκτρικού Αυλακίου εγκατεστημένης ισχύος 83,6 – 100 Μεγαβάτ), καθώς και μικρών υδροηλεκτρικών έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 513 Μεγαβάτ. 

    Ανανεώσιμες και πάλι ανανεώσιμες…

    Στο draft της διαβούλευσης που έστειλε ο κος Σκυλακάκης στους άμεσα ενδιαφερόμενους, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο wiseman, γίνεται μικρή αλλαγή στη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα το 2030, καθώς η συμμετοχή τους στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας καθορίζεται στο 44% (από 45% στην παρουσίαση του Ιανουαρίου) και στην ηλεκτροπαραγωγή στο 79% (από 80%). 

    Την ίδια στιγμή, κατεβαίνει ο στόχος  για τα φωτοβολταϊκά που θα βρίσκονται σε λειτουργία στο τέλος της 10ετίας, ο οποίος καθορίζεται πλέον στα 13,4 Γιγαβάτ (από τα 14,1 Γιγαβάτ). 

    Παράλληλα  ανεβαίνει ο πήχης  για τα χερσαία αιολικά, με την εγκατεστημένη ισχύ τους να καθορίζεται στα 7,6 Γιγαβάτ το 2020 (από 7 Γιγαβάτ). 

    Μειωμένος είναι όμως ο στόχος για τα offshore αιολικά, καθώς προβλέπεται ότι το 2030 η εγκατεστημένη ισχύς τους θα είναι 1,9 Γιγαβάτ (από 2,7 Γιγαβάτ). 

    Τέλος οι  πρώτες Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ), θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα ως το τέλος 2024 ενώ οι  διαγωνισμοί για τις «ταρίφες» θα γίνουν  στο τέλος του 2025.

    Μύκονος: Το πάρτι σταμάτησε 

    Τα πράγματα στην Μύκονο φαίνεται ότι έχουν πραγματικά παρεκτραπεί, δίχως όμως να υπάρχει καμία λογική. 

    Την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από καταγγελία προφανώς, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Θόδωρου Μαυρουδή, και τον ανάγκασε να σταματήσει την μουσική στο πάρτι του, στις 23:00. 

    Δηλαδή πριν καν ξεκινήσει. 

    Το πάρτι βρέθηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. 

    Οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν μια περίεργη διάταξη, περασμένης δεκαετίας και σταμάτησαν την μουσική με αποτέλεσμα άπαντες να αποχωρήσουν.

    Η απόσταση της κατοικίας του επιχειρηματία από τα άλλα σπίτια είναι πολλές εκατοντάδες μέτρα!!!

    Προφανώς η γελοιότητα, στο απόγειό της.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.