• Ποιος βάζει 200 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, γιατί άναψαν τα πούρα στην Grant Thornton με τον «Τίγρη» και ένα ερώτημα για την ΔΕΗ

    Λοιπόν, η Grant Thornton είχε αποτιμήσει τους τίτλους και το πιεστήριο της Ναυτεμπορικής στα 2,5 εκατ. ευρώ…Μου λένε ότι 1 με 1,1 εκατ. ευρώ ήταν η αποτίμηση των τίτλων (το maximum)  και 1,2 με 1,5 εκατ. ευρώ του πιεστηρίου.

    the wise man
    image
    the wise man

    Τι συζητά ο Καυκάς με τον Καλαντώνη

    Τον νέο ιδιοκτήτη της Ναυτεμπορικής τον γνωρίζετε και πλέον ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπήκε ευθέως – παραπλεύρως πάντα φλέρταρε – στον οικονομικό τύπο.

    Το τι θα πράξει με τα assets που αγόρασε θα το μάθουμε σύντομα…

    Η στήλη, όμως, μαθαίνει ότι τα ακίνητα της πάλαι ποτέ οικογένειας Αθανασιάδη στην Λένορμαν, στη Θεσσαλονίκη και στην Παιανία αποτελούν φιλέτα με δεδομένο ότι αρκετοί επιχειρηματίες ψάχνουν χώρους προκειμένου να εξυπηρετήσουν, πλην την ανάγκη καταστημάτων και τα logistics τους.

    Ένας λοιπόν από τους υγιής επιχειρηματίες που συζητά με τον πρόεδρο της DoValue Θοδωρή Καλαντώνη είναι όπως μαθαίνω ο Νίκος Καυκάς, με την γνωστή και ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού κλπ κλπ .

    Σας ενημερώνω ότι ο Καυκάς είναι χρόνια πελάτης της Eurobank και όπως μου λένε αποτελεί υπόδειγμα επιχειρηματία.

    Υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους καθώς δεν θα αγοράσει όλα τα ακίνητα ο Καυκάς.

    Μελισσανίδης: πλήρωσε πάνω από 2,8 φορές την αποτίμηση!!!

    Λοιπόν, η Grant Thornton είχε αποτιμήσει τους τίτλους και το πιεστήριο της Ναυτεμπορικής στα 2,5 εκατ. ευρώ…

    Μου λένε ότι 1 με 1,1 εκατ. ευρώ ήταν η αποτίμηση των τίτλων (το maximum)  και 1,2 με  1,5 εκατ. ευρώ του πιεστηρίου.

    Όταν είδαν στην Grant Thornton και στην Do value την προσφορά του «Τίγρη» δεν πίστευαν στα μάτια τους…

    Άνοιξαν σαμπάνιες, άναψαν πούρα και εάν δεν υπήρχε κορονοιός θα πήγαιναν με Liar JET μέχρι στην Μύκονο για ΠΣΚ, καθώς δεν περίμεναν ότι μια εκδοτική εταιρεία (απαξιωμένη εδώ και χρόνια) και ένα παλιό τυπογραφείο θα πιάσει τέτοια προσφορά.

    Το ανώτερο που ήλπιζαν να πιάσουν λόγω και της μεγάλης κόντρας των διεκδικητών (Μαρινάκης – Μελισσανίδης) ήταν 3,5 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ο αγοραστής υπολογίζει και ένα Premium πέριξ του 30% στην περίπτωση που θέλει οπωσδήποτε το asset που πωλείται.

    Κι όμως ο Μελισσανίδης απέδειξε ότι ήταν αποφασισμένος εδώ και καιρό να πάρει το μαγαζί… εξ’ου και τα έσκασε χονδρά, όπως έλεγε και ένα στέλεχος που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

    Όλοι ψάχνουν να βρουν τι ήταν αυτό που ώθησε τον Μελισσανίδη να δώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό να πάρει ένα παλιό τυπογραφείο, έναν ψιλοαπαξιωμένο τίτλο εφημερίδας (κυρίως συνδρομητικό 2.000 ως 3.000 φύλλων και με γερασμένο κοινό) και ενός site.

    Με περίπου 2-2,5  εκατ. ευρώ θα μπορούσε να αγοράσει ένα υπερσύγχρονο τυπογραφείο και χωρίς να δώσει λεφτά μπροστά, να στήσει ένα οικονομικό site.

    Με 3,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε μόνο για τους τίτλους θα μπορούσε να στήσει ένα τρομερό medium και για 2-3 χρόνια να μην παίρνει καθόλου διαφήμιση…

    Να βάζει όλα τα κόστη από την τσέπη του…

    Από την άλλη πλευρά στις business υπάρχει και η λογική αγοράζω ένα asset για να μην το αγοράσει ο αντίπαλος.

    Ουσιαστικά πλήρωσε πολύ ακριβά για να αγοράσει το καπέλο του εκδότη.

    Βάζει 200 εκατ. ευρώ ο Πόλσον

    Σήμερα το mononews.gr δημοσιεύει ένα αποκλειστικό θέμα.

    Ο Δημήτρης Κόκκορης αποκαλύπτει ότι στην Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς  ο πολυσυζητημένος Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον, είναι αποφασισμένος να βάλει 200 εκατ. ευρώ.

    Πρακτικά θα είναι ο Cornerstone Investor.

    Στην Πειραιώς ο Paulson σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος, αφού με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία κατέχει 4,61% των μετοχών της τράπεζας.

    Μόλις ολοκληρώσετε την μελέτη του WISEMAN διαβάστε και το αποκαλυπτικό θέμα του Δημήτρη και θα μάθετε όλους τους νέους μετόχους της Πειραιώς.

    Σας αποκαλύπτουμε όλα τα ονόματα.

    Πειραιώς: ο avvocato ξέκοψε τα κουτσομπολιά

    Στα παραπολιτικά της γενικής συνέλευσης της τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε και το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης διοίκησης.

    Ένας μέτοχος επέμενε να πάρει απαντήσεις και ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας Γιώργος Λιακόπουλος καθάρισε την κουβέντα…

    Ανέφερε ότι οι ποινικές διώξεις στελεχών γίνονται μόνο και εφόσον διαπιστωθεί ζημία από δόλο.

    Εν προκειμένω δεν υπάρχει τέτοια υπόθεση και όλοι πρέπει να σεβόμαστε του αθώους.

    Είπε, μάλιστα, ότι όλα αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά δεν αποτελούν τεκμηριωμένα περιστατικά, παρά μόνο κουτσομπολιά.

    Μεγάλου: είμαι κι εγώ μέτοχος με 100.000 μετοχές

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους μετόχους ότι όλοι – ανεξαιρέτως θέσης – θα υποστούν την απομείωση ανέφερε ότι και ο ίδιος είναι ένας από τους μετόχους της τράπεζας και έχει στην κατοχή του 100.000 μετοχές.

    Στα της αύξησης υπογράμμισε ότι είναι καλύτερο να γίνει άπαξ ο καθαρισμός της τράπεζας παρά να γίνεται σιγά-σιγά.

    Βέβαια κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης εκείνος που καθάριζε το παιχνίδι όταν οι μέτοχοι επέμεναν ήταν ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο οποίος έπαιζε μπάλα – απαντούσε δηλαδή – με κοφτές μπαλιές…

    Τα Βαλκάνια έσωσαν τον mr Jumbo

    Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις του Jumbo τον Μάρτιο στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο όπου τα καταστήματα της εταιρείας ήταν ανοικτά και αυτό έσωσε τις πωλήσεις του ομίλου καθώς στην Ελλάδα η μείωση έφθασε το 31%.

    Όπως καταλαβαίνετε ο Απόστολος Βακάκης και οι υπόλοιποι μέτοχοι στηρίχθηκαν στα καταστήματα εκτός των συνόρων εξου και έκλεισαν τα Jumbo στην Ελλάδα με μεγάλη ευκολία, προ τριμήνου.

    O Φωτακίδης και το CVC

    Μπορεί η CVC Capital Partners  και ο Αλεξ Φωτακίδης κατά τη διαδικασία διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής όπως μαθαίνω είχε συμφωνήσει χρηματοδότηση έως 200 εκατ. ευρώ από την Eurobank.

    Τελικά όμως τα χρήματα αυτά δεν εκταμιεύτηκαν.

    Το περιεχόμενο της συμφωνίας που πέτυχε η CVC με την Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΓΑ, της επέτρεψε να καλύψει το κόστος με «ίδιες δυνάμεις».

    Κουίζ:

    Μαθαίνω ότι τις επόμενες εβδομάδες φτάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι επιχειρηματικού ομίλου από την Ασία για να διερευνήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα…

    Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το πρώτο project που θα κοιτάξουν με ζέση και έπονται πολλά ακόμα.

    Το όνομα του ομίλου όταν γίνει γνωστό θα προκαλέσει πάταγο στην αγορά και θα αναδείξει όλες τις πτυχές του «success story» που επικαλείται η Ελληνική κυβέρνηση.

    Τις επαφές με την κυβέρνηση έχει αναλάβει δικηγόρος με έντονο ποδοσφαιρικό παρελθόν!

    Η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και το κενό που απεχθάνονται οι αγορές

    Λοιπόν προσέξτε την εξής ανισορροπία που υπάρχει στην μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,64% 10,98 .

    Η αποτίμηση του 49% ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ενδιαφερόμενων παικτών που θα κατέβουν στον διαγωνισμό είναι περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

    Δηλαδή το 100% αξίζει περίπου 2,4 δισ.

    Όμως στο χρηματιστήριο η αξία σήμερα της ΔΕΗ που κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της το 100% του ΔΕΔΔΗΕ ανέρχεται στα 2,2 δις ευρώ, καθώς η μετοχή βρίσκεται στα 9,49 ευρώ.

    Σας φαντάζει λογικό αυτό;

    Η μήπως είναι μια μεγάλη ανισορροπία που η αγορά από μόνη της θα κληθεί να την διορθώσει. Γιατί όπως η φύση απεχθάνεται το κενό, το ίδιο ακριβώς  συμβαίνει και στις αγορές.

    Μου θυμίζει την περίπτωση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,50% 15,98 με την ΤΕΝΕΡΓΑ.

    Όταν προ μηνών η ΤΕΝΕΡΓΑ ήταν στα 13 ευρώ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ  στα 7 ευρώ.

    Επισημαίνουμε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει στο χαρτοφυλάκιο της το 38% της ΤΕΝΕΡΓΑ .

    Πρακτικά τότε υπήρχε μια ανισορροπία μεταξύ των δυο αποτιμήσεων στο χρηματιστήριο.

    Σήμερα η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στα 10,30 ευρώ και η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ στα επίπεδα των 12,30 ευρώ.

    Είναι αυτό που σας λέγαμε.

    Το κενό οι αγορές έρχονται και το κλείνουν.

    Τώρα σε οτι αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ εννέα παίκτες μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα από το χώρο των private equity funds, όπως οι KKR, Macquarie, CVC, Oak Hill αλλά και funds που επενδύουν στις υποδομές όπως οι  British Columbia Investments, Ardian είναι μεταξύ των 9 που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 49% .

    Για τα funds το ενδιαφέρον έγκειται στην ετήσια απόδοση του Διαχειριστή, η οποία παρ’ ότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, έχει οριστικοποιηθεί.

    Η απόδοση ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες στο 6,7% με 6,8%.

    Ανάλογα με τι Regulated Asset Base θα ληφθεί, ως βάση, μπορεί να δικαιολογήσει εκτίμηση για EBITDA 410 με 450 εκατ. ευρώ, ετησίως, κατά την επόμενη 4ετία.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.