• Τι ψάχνει ο Αντώνης Τιμπλαλέξης της Nomura, το a la carte πακέτο εθελουσίας του Ψάλτη, το turnaround του Γιώργου Νίκα και ένα juicy τραπεζικό κουίζ

    O Γιώργος Νίκας, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του «insider trading», ήρθε σε συμφωνία συμβιβασμού με την Εισαγγελία όσον αφορά το αστικό κομμάτι της υπόθεσης και λέγεται ότι το καθάρισε!

    the wise man
    image
    the wise man

    Γραφεία στην Αθήνα ανοίγει η Nomura

    Η στήλη πληροφορείται -από έγκυρη πηγή- ότι η επενδυτική τράπεζα Nomura ανοίγει γραφεία στην Αθήνα με σκοπό να πραγματοποιεί κάποιες εργασίες στην Ελλάδα.

    Ο Έλληνας managing director υπεύθυνος της Nomura για την Ελλάδα και την Κύπρο, Αντώνης Τιμπλαλέξης, μαθαίνω ότι αναζητεί τον χώρο που θα στεγάσει το γραφείο της τράπεζας στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Η Nomura αποτελεί μία από τις ξένες τράπεζες με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή ο Άλεξ Πατέλης στο πλαίσιο της παροχής φορολογικών κινήτρων για μεταφορά εργασιών από το City στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Πληροφορούμαι ότι ακολουθούν κι άλλοι…

    Alpha Bank/Cepal: Πάνω από το 90% η αποδοχή των υπαλλήλων. Οι υπόλοιποι, πακέτο αποχώρησης

    Μετά τα ραντεβού και τα απανωτά τετ α τετ η διοίκηση Ψάλτη έχει εξασφαλίσει την μεταφορά περισσότερων από το 90% των υπαλλήλων – από τις αρμόδιες διευθύνσεις – στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal.

    Η δεξαμενή των προς μετακίνηση υπαλλήλων αριθμεί 600 άτομα.

    Η στήλη πληροφορείται πως όσοι δε δέχθηκαν να μετακινηθούν τους προσφέρθηκε ένα «καλό» πακέτο – τύπου εθελουσίας αλλά a la carte – και θα αποχωρήσουν από την τράπεζα.

    Μαθαίνω ότι πρόκειται για περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονταν κοντά στην συνταξιοδότηση, ή απέμεναν λίγα ακόμη χρόνια.

    Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, το σύνολο της διαχείρισης των δανείων σε καθυστέρηση θα περνάει στη Cepal.

    Το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Galaxy, σε 33 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης.

    ΧΑ: Κράτησαν Πειραιώς και Aegean

    Με οριακή 0,09% πτώση έκλεισε εχθές ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και κράτησε τις δυνάμεις του.

    Στις τράπεζες υπήρξαν ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των κερδών του προχθεσινού ράλι με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει με πτώση 2,17%.

    Ανοδικά έκλεισε για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς στο +5,34% ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 .

    Γράφαμε εχθές ότι το πλάνο εξυγίανσης «πείθει» αρκεί η τράπεζα να καταφέρει το 2021 να μειώσει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Aegean (έκλεισε στο +3%) ΠΕΙΡ -2,00% 3,92.

    Γιώργος Νίκας: Καθαρίζει κομμάτι-κομμάτι από το σκάνδαλο

    Οι πληροφορίες μας από την Νέα Υόρκη αναφέρουν πως, μέσα στην αναμπουμπούλα των αμερικανικών εκλογών και της πανδημίας του κορoνοϊού, ο Γιώργος Νίκας κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του «insider trading», ήρθε σε συμφωνία συμβιβασμού με την Εισαγγελία όσον αφορά το αστικό κομμάτι της υπόθεσης και το καθάρισε!

    Χρειάστηκαν φυσικά μερικά εκατομμύρια δολάρια για να επιτευχθεί, από αυτά που εικάζεται πως κέρδισε από τις παράνομες συναλλαγές… Φυσικά μένει το ποινικό κομμάτι, το οποίο θα πάρει ακόμα δύο χρόνια εξ ου και εξακολουθεί να είναι μόνιμος κάτοικος Παλαιού Ψυχικού.

    Ίσως η εκλογή Μπάιντεν τον βοηθήσει να ξεμπερδέψει και με αυτό πιο γρήγορα…

    Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τις 5 Αυγούστου 2020 το mononews.gr σας είχε ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Νίκα και Αμερικανών.

    Για την ακρίβεια  γράφαμε ότι:

    “Σε διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και ο επιχειρηματίας και trader Γιώργος Νίκας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading), σύμφωνα με πληροφορίες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του επιχειρηματία με τη SEC, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, βρίσκεται το πολυτελές διαμέρισμα που διατηρεί ο επιχειρηματίας στη  Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν, η αξία του οποίου υπολογιζόταν ότι ήταν περί τα 6 εκατ. δολάρια.”

    Στo μεταξύ οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της «Μέγας Γύρος» στην Αμερική με το εργοστάσιο στο New Jersey αλλά και τα καταστήματα εστίασης του Γιώργου Νίκα, GRK σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον συνέχισαν αμετάβλητα την λειτουργία τους και μάλιστα επιδοτήθηκαν με σεβαστά ποσά από τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στην Αμερική.

    Οι servicers, τα funds και οι… προξενήτρες

    Δεν είναι κρυφό ότι το στοκ των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών  αποτελεί ένα ενδιαφέρον project για τα διεθνή funds που επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Γι αυτό, άλλωστε, και παρά την συγκυρία με τον Covid-19, το ενδιαφέρον και υπαρκτό είναι και ο ανταγωνισμός μεταξύ των funds δεν λείπει.

    Αυτό έδειξε η μεγάλη πρώτη τιτλοποίηση της Eurobank, αυτό δείχνει άλλωστε η διαδικασία με το Galaxy της Alpha Bank όσο και το αρχικό ενδιαφέρον ενόψει των πακέτων τιτλοποίησης της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς.

    Βεβαίως, σε αυτή τη διαδρομή τα κτυπήματα μεταξύ των υποψηφίων δεν λείπουν…

    Μάλιστα, οι αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τυπωμένες σε… χαρτί δείχνουν τις επιδιώξεις όσων αναλαμβάνουν να κάνουν τις… προξενήτρες.

    Στα ύψη το αλουμίνιο

    Όσοι ασχολείστε με τα μέταλλα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η τιμή (ΣΜΕ) του αλουμινίου σκαρφάλωσε στα 1981 δολάρια ο τόνος.

    Οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην Κίνα τα αποθέματα αλουμινίου συνεχίζουν να μειώνονται. Ως εκ τούτου οι μετοχές του κλάδου διεθνώς κινούνται έντονα ανοδικά.

    Κουίζ:

    Ο νέος πρόεδρος για την τράπεζα έχει βρεθεί -ξεχωρίζει από τη λίστα με τα 2-3 ονόματα- έχει περγαμηνές, ακαδημαϊκά προσόντα και καλή, όπως μαθαίνω, χημεία με τον CEO…

    Η αλλαγή θα γίνει σε λίγους μήνες.  Προσεχώς, περισσότερα…