• Τι υποσχέθηκε ο Κυριάκος στην Ούρσουλα, σε ποιους στέλνει εξώδικα ο DPG, o Κόκκαλης, η Intralot και η Intracom, η Αγία Τριάς των εφοπλιστών και ένα hot quiz με μια εισηγμένη

    Μαθαίνουμε πως οι έλεγχοι του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη στις εταιρείες του πρωταγωνιστή των υποκλοπών Γιάννη Λαβράνου βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και πως πλέον η προσοχή έχει εστιασθεί και στον ίδιο

    image

    Ο Κυριάκος, η Ούρσουλα και η υπόσχεση

    Στις 12 Αυγούστου του 2023 φαντάζομαι ότι άπαντες θυμάστε ότι φιλοξενούμενη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας στα Χανιά, ήταν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Η πρόεδρος της Κομισιόν μαζί με τον σύζυγό της, Χάικο φον ντερ Λάιεν, γιατρό στο επάγγελμα, βρέθηκαν στα Χανιά για 3 ημέρες.

    Ρώτησα τις πηγές μου στο Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) και μου αποκάλυψαν ότι «στα Χανιά η Ούρσουλα ζήτησε από τον Μητσοτάκη, να τη στηρίξει μετά τις ευρωεκλογές του 2024 να διεκδικήσει την ίδια θέση που κατέχει και τώρα.

    Ο Μητσοτάκης της το υποσχέθηκε.

    Και όταν ένας Κρητικός υπόσχεται δεν κάνει ποτέ πίσω».

    Πρακτικά, όσοι λένε ότι ο Μητσοτάκης έχει βλέψεις την επόμενη χρονιά να «πάει» στην Ευρώπη, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι.

    Αυτό και τέλος.

     

    Μαυροσκούφης τον Μάρτιο ο Στέφανος

    Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να… μετράει βουλευτές που έφυγαν από το μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει το μυαλό του και στον στρατό, μη τυχόν και κριθεί ανυπότακτος.

    Σχήμα λόγου βεβαίως διότι η θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει μόνο 20 ημέρες.

    Η στήλη μαθαίνει, λοιπόν, ότι η απόφαση του Κασσελάκη για τη θητεία του είναι οριστική.

    Θα καταταγεί με την πρώτη ΕΣΣΟ του Μαρτίου, αμέσως μόλις τελειώσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Τώρα, αν ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να πάει Αυλώνα και να γίνει «μαυροσκούφης», προκειμένου να «αντιμετωπίσει» το νέο κόμμα που ετοιμάζεται, αυτό δεν το ξέρουμε.

    Γνωρίζουμε, όμως, ότι στο 20ήμερο που θα βρίσκεται στον στρατό θα δεχθεί μόλις 1 ή 2 επισκεπτήρια, προφανώς από τον σύζυγό του, Τάιλερ, όμως, στην ορκωμοσία δεν θα μπορεί να πάρει άδεια.

     

    Οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη στο προσκήνιο

    Ο WISEMAN στις 22 Νοεμβρίου, σας είχε «προειδοποιήσει» ότι η Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 σύντομα θα βρεθεί στο 1 ευρώ από 0,93 ευρώ που είχε «κλείσει» μια ημέρα πριν.

    Χθες η μετοχή «έκλεισε» στα 0,99 ευρώ με άνοδο 7,03% και όγκο συναλλαγών 2,5 εκατ. μετοχές.

    Από κοντά και η Intracom που χθες «έκλεισε» στα 2,635 ευρώ με άνοδο 3,33%.

    Επίσης χθες ανακοινώθηκε ότι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης αγόρασε επιπλέον 200.000 μετοχές.

    Άρα ο αντιπρόεδρος της Intracom σε δυο συνεδριάσεις έχει αγοράσει 704.000 μετοχές.

    Και οι δυο μετοχές έκαναν χθες υψηλά 52 εβδομάδων…

    Oh, my god!!!

     

    Ο Λαβράνος στο μικροσκόπιο των Φορολογικών Αρχών

    Μαθαίνουμε πως οι έλεγχοι του Οικονομικού Εισαγγελέα, Παναγιώτη Καψιμάλη στις εταιρείες του πρωταγωνιστή των υποκλοπών Γιάννη Λαβράνου βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και πως πλέον η προσοχή έχει εστιασθεί και στον ίδιο.

    Όπως μαθαίνουμε, εξετάζεται το πόσους φόρους έχει αποκρύψει ο Λαβράνος, λόγω της ψευδούς δήλωσης του στην εφορία ότι είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

    Οι εισαγγελικές αρχές ήδη φέρονται να έχουν λάβει στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι η αστυνομική φρουρά που είχε δοθεί στο Λαβράνο ήταν μονίμως απασχολημένη, κάτι που σημαίνει πως ο επιχειρηματίας των υποκλοπών διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και επομένως δεν βρισκόταν στην Κύπρο όπως ψευδώς δήλωνε.

    Και τα στοιχεία αυτά έχουν ενδιαφέρον, διότι οι αστυνομικοί του Λαβράνου δήλωναν στην υπηρεσία νυκτερινή εργασία και εργασία Σαββατοκύριακα.

    Εάν ο Λαβράνος αρνηθεί προς τις εισαγγελικές αρχές πως οι αστυνομικοί που του είχαν διατεθεί είχαν παράσχει αυτή την εργασία, θα πρέπει να επιληφθεί το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Υπηρεσίας.

    Αλλά, θα ήταν μάλλον μάταιο ο επιχειρηματίας να κάνει κάτι τέτοιο.

    Βλέπετε, οι εισαγγελικές αρχές έχουν λάβει μέσω της εφορίας στοιχεία κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών του Λαβράνου που δείχνουν πως γινόταν καθημερινή τους χρήση και οι χρεώσεις ήταν όλες εντός Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέχρι και το ασφαλιστήριο υγείας του Λαβράνου πληρώνεται στην Ελλάδα και παρέχεται από ελληνική εταιρεία.

    Το ειρωνικό της υπόθεσης με το εν λόγω ασφαλιστήριο είναι πως η ασφαλιστική εταιρεία του Λαβράνου προσφάτως αναθεώρησε τους όρους του και δεν παρέχει κάλυψη ή αποζημίωση εάν συμβεί κάτι στον πελάτη της εάν εκείνος βρεθεί σε χώρες ή περιοχές που τελούν υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων και περιορισμών.

    Δηλαδή μιλάμε για χώρες που η εταιρεία Krikel, συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου, εξήγαγε ή επιχείρησε να εξάγει το Predator της Intellexa.

    Στη βάση αυτή, ο ασφαλιστικός πράκτορας του Λαβράνου – που φέρεται να είναι και φίλος του από τη Ν. Ιωνία – θα πρέπει πλέον να βρει στον πελάτη του άλλο προϊόν που να μην έχει τους προαναφερόμενους περιορισμούς.

    Για όσο βέβαια ο Λαβράνος θα μπορεί να κάνει χρήση των σχετικών υπηρεσιών…

     

    Με ποιον ανταλλάσσει εξώδικα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    Κόντρα μεταξύ της επενδυτικής εταιρείας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του δήμου Πάργας ξέσπασε με φόντο την πρώτη τουριστική επένδυση του προέδρου των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Βιανέξ στο Κλιμάτι, στις παλιές κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας.

    Η εταιρεία Γιαννακόπουλου, που μίσθωσε την έκταση των 40 στρεμμάτων, έστειλε εξώδικο στο δήμο για να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προβεί στην καταβολή κανενός μισθώματος (330.000 κατ’ έτος για 40 χρόνια) μέχρι την άρση των ελαττωμάτων του ακινήτου τα οποία, όπως ισχυρίζεται, δεν επιτρέπουν την έναρξη των οικοδομικών εργασιών.

    Τα ελαττώματα αυτά, σύμφωνα με την εταιρία, είναι η ύπαρξη καταφυγίου άγριας ζωής επί του μισθίου, η μη οριοθέτηση των δυο υδατορεμάτων που διέρχονται από το ακίνητο, η μη οριοθέτηση της ζώνης αιγιαλού-παραλίας έμπροσθεν του μισθίου και τέλος οι αναντιστοιχία όπως αναφέρει, στο κτηματολόγιο μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων από τον Δήμο και του συμβολαιογραφικού συμφωνητικού μίσθωσης τα οποία παρεμποδίζουν την έκδοση οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία.

    Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές της Πάργας, που ετοιμάζονται να απαντήσουν επίσης με εξώδικο, θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας δεν ισχύουν καθώς ο δήμος δεν έχει αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το ακίνητο και δεν υπάρχει κώλυμα στην έναρξη έκδοσης οικοδομικής άδειας.

    Επικαλείται, δε, το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του πρώην Δήμου Φαναρίου από το οποίο προκύπτει «με σαφήνεια» αφενός ότι επιτρέπονται οι τουριστικές εγκαταστάσεις μετά την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τύπου Α και την χορήγηση περιβαλλοντικών όρων, αφετέρου ότι οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις είναι υποχρέωση της μισθώτριας εταιρείας.

    Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχεδιάζει επένδυση 30 εκατομμυρίων στη δυτική Ελλάδα και μετά την πρώτη κίνηση «γλυκάθηκε» και κατέθεσε προσφορά για τη μίσθωση της πλαζ Βάρκιζας, την οποία και κατοχύρωσε. Εκεί τουλάχιστον δεν έχει έρθει σε κόντρα με τον Δήμο.

     

    Οι εφοπλιστές και τα 25 σχολεία της Θεσσαλίας

    Οι Έλληνες εφοπλιστές, όπως θα σας αποκαλύψω σήμερα, έχουν συγκεντρώσει εθελοντικά συνολικά 50,8 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί με την ετήσια φορολογική υποχρέωση που έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση.

    Με άλλα λόγια για το 2022 θα δώσουν πάνω από 110 εκατ. ευρώ.

    Η συζήτηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες είναι συνεχής και εστιάζεται κυρίως για το που θα απορροφηθούν αυτά τα χρηματικά ποσά.

    Σύμφωνα με τις πρώτες διερευνητικές επαφές, οι Έλληνες εφοπλιστές είναι αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν 25 σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας.

    Μάλιστα, δεν θα περιοριστούν να αποκαταστήσουν τις δομικές φθορές και καταστροφές, αλλά θα προβούν σε πλήρη ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

    Θα τα εξοπλίσουν με σύγχρονα εκπαιδευτικά όργανα και θα κατασκευάσουν ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

    Επιπλέον είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν και μονάδες υγείας της περιοχής.

    Αρκεί βεβαίως, για όλα αυτά, η Πολιτεία να εξασφαλίσει την αδειοδότηση των εργασιών.

     

    Αττική Οδός: Πώς θα αντιδράσει το ΤΑΙΠΕΔ σε περαιτέρω δικαστική εμπλοκή

    Γραμμή άμυνας για δικαστική εμπλοκή στον διαγωνισμό της Αττικής Οδού μαθαίνω ότι αναπτύσσει ο Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ.

    Αναφέρομαι, φυσικά, στο ενδεχόμενο προσφυγής της κοινοπραξίας Vinci-Mytilineos στο ΣτΕ ύστερα από τη χθεσινή απόρριψη από την ΕΑΔΗΣΥ.

    Όπως μου μεταφέρθηκε, αρμοδίως το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει έτοιμο προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Αττική Οδός θα λειτουργήσει απρόσκοπτα, ακόμα και αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην υπογραφή της σύμβασης.

    Εάν τελικά γίνει προσφυγή στο ΣτΕ η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει ένας διαγωνισμός που θα αφορά μόνο τη διαχείριση του οδικού άξονα, όπως γίνεται δηλαδή με την Εγνατία Οδό, έως ότου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπογράψει τη σύμβαση.

    Εναλλακτικά θα μπορούσε  να δοθεί μία «παράταση» της παρουσίας της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ μόνο όσον αφορά στη διαχείριση για όσο καιρό χρειάζεται να ξεδιαλύνει το τοπίο.

    Να προσθέσω ότι τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι ικανοποιημένα με την έκβαση της προσφυγής, ενώ συνεχίζουν χωρίς διακοπές την προετοιμασία για να σταλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια να πάει στη Βουλή για να υπογραφεί.

    Σχετικά με την εξέλιξη της απόφασης, ακούστηκε ότι η ΕΑΔΗΣΥ δε χρειάστηκε να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα για να βγάλει την απόφασή της.

    Αυτό συμβαίνει, καθώς δεν εξάντλησε το διάστημα των 20 ημερών (σ.σ. Η υπόθεση εξεταζόταν από τις 7 Νοεμβρίου και η απόφαση βγήκε τέσσερις ημέρες νωρίτερα), γεγονός και το οποίο σύμφωνα με πηγές κοντά στον διαγωνισμό δείχνει τη «βαρύτητα» των αιτημάτων της κοινοπραξίας.

     

    Η «Αγία Τριάς» των Ελλήνων εφοπλιστών 

    Επειδή ο διεθνής Τύπος έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες εφοπλιστές όταν αυτοί κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τη νομιμότητα, ευχάριστα εξέπληξε η είδηση που μεταδόθηκε χθες ότι τρεις μεγάλες ναυτιλιακές σταμάτησαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο τις τελευταίες εβδομάδες για να αποφύγουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

    Πρόκειται για τη Μinerva Marine, συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου, Thenamaris, συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου, και TMS Tankers, συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου.

    Παρόλο που οι διαδρομές του ρωσικού πετρελαίου ήταν επικερδείς, αφήνοντας τεράστια έσοδα σε όσες εταιρείες είχαν αναλάβει το ρίσκο να συνεχίσουν τη μεταφορά του μαύρου χρυσού.

    Να σας θυμίσω ότι οι «Οι τρεις ελληνικές εταιρείες έχουν στην ιδιοκτησία τους πάνω από 100 πετρελαιοφόρα που είναι ικανά να αναλάβουν τη μεταφορά σχεδόν του συνόλου των ρωσικών εξαγωγών αργού από τα λιμάνια του Πρίμορσκ, Ουρστ-Λούγκα και Νοβορόσισκ, ύψους 10 εκατ. τόνων τον μήνα ή 2,4 βαρελιών την ημέρα.

     

    O Σκυλακάκης και ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος

    Η ταινία «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» είναι ένα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ όλων των εποχών, παραγωγής του 1951 με τον Τζιν Κέλι και τη Λέσλι Καρόν, που ακόμη παίζεται στα κλασσικά αφιερώματα.

    Πρόσφατα, όμως πολλοί απόρησαν που είδαν στα υπουργικά γραφεία και τις αίθουσες συσκέψεων του ΥΠΕΝ στη Λεωφόρο Μεσογείων, να κυκλοφορεί ένας πολυταξιδεμένος Αμερικανός επικοινωνιολόγος (με αδυναμία στο Παρίσι πάντως…).

    Είναι ο γνωστός μας Έρικ Θανόπουλος-Παρκς που συνεργάστηκε στενά με τον Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ, τον λεγόμενο «γκουρού» της ανάλυσης των ποιοτικών στοιχείων των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, των focus groups και της πολιτικής επικοινωνίας στο Μαξίμου.

    Να θυμίσω πως ο Έρικ Θανόπουλος-Παρκς που κοντεύει τα 50 πλέον (γεννήθηκε το 1975) διετέλεσε άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού όσο ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ασχολείται με τα ψηφιακά εργαλεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Λοιπόν, ο wiseman σας αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.

    Απλούστατα ο Πρωθυπουργός… «δάνεισε» τον κ. Θανόπουλο-Παρκς στον Θεόδωρο Σκυλακάκη για να υποστηρίξει επικοινωνιακά τη μεγάλη καμπάνια για το «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος.

    Ο ΥΠΕΝ και το επιτελείο του έχουν ρίξει όλο το βάρος σε αυτό το τιμολόγιο και θέλουν ενεργό στήριξη.

    Ο wiseman πάντως πληροφορεί τον κ. Παρκς ότι τον περιμένει δύσκολη δουλειά, αφού το «πράσινο» τιμολόγιο (δηλαδή το κοινό για όλες τις εταιρείες τιμολόγιο ρεύματος), θα είναι μάλλον ακριβότερο από άλλα τιμολόγια που θα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι εταιρείες προμήθειας.

    Θα είναι όμως και το μόνο στο οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα να κάνουν σύγκριση ανάμεσα στους παρόχους.

    Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο για τον κ. Παρκς, ότι ΚΑΙ το «πράσινο» τιμολόγιο υπόκειται σε ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Αυτή η… «καταραμένη» ρήτρα είχε στείλει στις αρχές του 2022, λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά, με 600, 700 και 900 ευρώ, προκαλώντας μεγάλη ταραχή και αντιδράσεις.

    Ακολούθησαν τα οριζόντια μέτρα ενίσχυσης (μείωση των λογαριασμών) που πάντως λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και να δούμε τi θα γίνει μετά.

    Αυτό είναι που λένε «καυτή πατάτα»…

     

    «Καμπανάκια» από όλους για να μην χαθούν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά…

    Μόλις χθες σας έγραφα για το πολύ σοβαρό «καμπανάκι» που χτύπησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Τα έργα του Ανάκαμψης πρέπει να γίνουν (με λίγες εξαιρέσεις) σε τρία χρόνια, ως το τέλος του 2026.

    Ο χρόνος αυτός, για τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, είναι μάλλον ελάχιστος.

    Χρειάζεται συνεπώς πολύ τρέξιμο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους «απαγόρευσε» να χάσουν κονδύλια.

    «Η  μεγάλη διαφορά των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης με το ΕΣΠΑ είναι ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες που λειτουργούν ως ‘γέφυρες’ και μεταφέρουν τα χρήματα από τη μία χρήση στην άλλη.

    Αν τα έργα του Ταμείου δεν γίνουν στον χρόνο τους, τότε τα λεφτά θα χαθούν και αυτό πολύ απλά… σας το απαγορεύω» διαμήνυσε προς όλους ο Πρωθυπουργός.

    Αλλά «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» ήρθε, όπως με πληροφορούν πριν λίγες ημέρες, ένας ιδιώτης μάνατζερ να επιβεβαιώσει τον Πρωθυπουργό και να χτυπήσει και αυτός το καμπανάκι.

    Ο επικεφαλής της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης, μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων, είπε ότι οι διαδικασίες μέχρι τη δημοπράτηση ενός έργου «πηγαίνουν… με τον αραμπά» και ένα παρόμοιο έργο για να δημοπρατηθεί και να κατακυρωθεί χρειάζεται τουλάχιστον 15 μήνες!

    Δηλαδή αν ξεκινήσεις έργο του Ταμείου Ανάκαμψης τον Ιανουάριο του 2024, θα έχεις κατακύρωση το νωρίτερο τον Απρίλιο του 2025, καλό Πάσχα της μεθεπόμενης χρονιάς συνεπώς.

    Εμείς ρωτάμε πολύ καλοπροαίρετα: Είναι έτοιμο το Δημόσιο να προχωρήσει τα επείγοντα έργα του Ταμείου, που έχουν ανατεθεί ήδη και ξεπερνούν τα 2,1 δισ. ευρώ;

    Προτάσεις επιτάχυνσης υπάρχουν και είναι, μεταξύ άλλων το Παρατηρητήριο Παρακολούθησης Υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, το αναλυτικό Μητρώο Προμηθευτών Δημοσίου, καθώς ο διαχωρισμός ρόλων, μελέτης και εργολαβίας.

    Ποιος θα τα επιμεληθεί, όμως αυτά; Πάλι στον Πρωθυπουργό θα φτάσουμε για να δοθεί λύση;

     

    Έκθεση του Γκέορκγ Φρέι διοργανώνει στη Ζυρίχη ο Μαρτίνος

    Η αίθουσα τέχνης Melas Martinos ετοιμάζει νέα έκθεση σε συνεργασία με τον διάσημο Ελβετό τεχνοκρίτη και επιμελητή Γκέοργκ Φρέι.

    Θα πραγματοποιηθεί εκτός συνόρων, στην περίφημη Thomas Ammann Fine Art AG (γκαλερί Άμαν) στη Ζυρίχη.

    Ο Τόμας Άμαν, ιδρυτής της φερώνυμης γκαλερί, εκπροσωπούσε τους διάσημους καλλιτέχνες της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, αλλά και κλασικούς, κορυφαίους ιμπρεσιονιστές.

    Ο Γκέοργκ Φρέι έχει συνδέσει το όνομά του με την γκαλερί από το 1988. Επιμελήθηκε δεκάδες εκθέσεις και τους καταλόγους τους με το πάνθεον των καλλιτεχνών (Πικάσο, Σάι Τουόμπλι, Γουίλεμ Ντε Κούνινγκ, μεταξύ πολλών άλλων).

    Την έκθεση έχει επιμεληθεί μαζί με τον Ανδρέα Μελά, αλλά ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν πέραν του ότι εγκαινιάζεται σήμερα και ότι τιτλοφορείται Radial Arm.

    Ο Ανδρέας Μελάς ίδρυσε την Melas Martinos πάνω από το Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, που ανήκε στον παππού του και (από δέκα οκτώ ετών) διευθύνει η μητέρα του, Ελένη Μαρτίνου. Η οποία έχει προσφέρει ανυπολόγιστης αξίας έργο στην πολιτισμική Ιστορία με τα κειμήλια που εκθέτει.

    Μπορεί να πρόκειται για γκαλερί εμπορικού σκοπού, όμως στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν μουσείο.

    Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει για την ιστορία τέχνης των πολιτισμών, μπορεί να επισκεφτεί τους θησαυρούς αυτούς.

     

    QUIZ: Ο Πέτρος Στάθης και η εισηγμένη

    Το fund του Alpha Dhabi Holding (70 δισ. δολάρια υπό διαχείριση) που έχει αγοράσει το Nammos στη Μύκονο και εκπροσωπείται από τον Πέτρο Στάθη, το γνωρίζετε.

    Αυτό που δεν ξέρετε, όμως είναι οτι τούτες τις ημέρες ο Πέτρος Στάθης και άλλοι εκπρόσωποι του Fund, συναντήθηκαν με στελέχη εισηγμένης εταιρείας.

    Το τι συζήτησαν θα το μάθετε τις επόμενες ημέρες…

     

    QUIZ 2: Ο υπουργός που πάει… πάστες αντί για λουλούδια

    Συνεχίζοντας τις διηγήσεις για τους κρυφούς έρωτες και τα πάθη πολιτικών, και μάλιστα εν ενεργεία υπουργών, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μια μυστική πτυχή ενός άλλου υπουργού, ο οποίος είναι λάτρης του γυναικείου φύλου.

    Η στήλη μαθαίνει λοιπόν, ότι ο εν λόγω προβεβλημένος και ιδιαίτερα δραστήριος υπουργός, αν και παντρεμένος για χρόνια, είναι αυτό που λέει ο λαός «κυνηγός του ποδόγυρου».

    Και τι λέτε ότι πάει ως δώρο όταν κάνει τις «κρυφές» επισκέψεις του, κάποιες μεγάλες ώρες της ημέρας; Πιστεύετε… λουλούδια; Λάθος. Ο εν λόγω υπουργός είναι πιο… πεζός και πιο… γλυκός και τους πάει… πάστες.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.