• Στην εξεταστική η σύζυγος (;) του Ταλ Ντίλιαν της Intellexa, γιατί μυρίζει μπαρούτι στα κεντρικά της INTRUM, το γκολ των 2 δισ. του Σταθόπουλου της NOVA και τα μυστήρια της Ιντρακόμ

    Eπειδή στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές έγιναν «μαλλιά κουβάρια» με αφορμή τη λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν, δεν σας κρύβω ότι μπερδεύτηκα ελαφρώς.

    image

    Μάρτυρες άνευ ουσίας στην Εξεταστική για τις Υποκλοπές

    Eπειδή στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές έγιναν «μαλλιά κουβάρια» με αφορμή τη λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν, δεν σας κρύβω ότι μπερδεύτηκα ελαφρώς.

    Για μεν τα πολιτικά πρόσωπα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να εμβαθύνω, όμως εκεί που το πράγμα θολώνει είναι με τις δύο εταιρείες που φαίνεται να πρωταγωνιστούσαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το περίφημο λογισμικό Predator.

    Από το σχετικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι για τις δύο εταιρείες δηλαδή την Κrikell και την Intellexa τα κόμματα συμφώνησαν να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή διαχειριστές των εν λόγω εταιρειών.

    Στην Krikel μονοπρόσωπη ΙΚΕ ως διαχειριστής εμφανίζεται ο κ. Σταμάτιος Τρίμπαλης.

    Το όνομα δεν λέει κάτι καθώς δεν είναι από εκείνα που φαίνεται να έχουν ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

    Στην Intellexa νόμιμος εκπρόσωπος είναι η κυρία Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου που γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι μόνιμος κάτοικος Λεμεσού.

    Η εν λόγω κυρία απ΄ότι έμαθα είναι σύζυγος του διαβόητου πλέον Τάλ Ντίλιαν.

    Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Intellexa, πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

    Η Intellexa είχε κατά το παρελθόν έδρα στην Κύπρο, ωστόσο μετέφερε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Το Predator, με το οποίο επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και παγιδεύτηκε το τηλέφωνο του Θανάση Κουκάκη κατασκευάζεται από την εταιρεία Cytrox, η οποία είναι καταχωρημένη στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

    Η Cytrox ανήκει στον Όμιλο Intellexa.

    Το κατά πόσο θα μπορέσουν να φωτίσουν την υπόθεση των παρακολουθήσεων οι δύο συγκεκριμένοι μάρτυρες είναι κάτι για το οποίο ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να έχει προσδοκίες.

    Η Κυβέρνηση να θυμίσουμε ότι επισήμως έχει διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε εξαγόρασε ή έκανε χρήση του συγκεκριμένου κακόβουλου λογισμικού.

    Το μπαρούτι, η Intrum, το TETHYS και ο γόρδιος δεσμός

    “Αγριεύει” όπως όλα δείχνουν η μάχη των ενδιαφερομένων για την υπόθεση των ξενοδοχείων του Tethys που πουλάει η Intrum.

    Το Project Tethys που περιλαμβάνει 68 μονάδες είναι το πρώτο πακέτο ξενοδοχείων που βγαίνει προς πώληση και με δεδομένο ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Ειδικότερα τα ξενοδοχεία που βγάζει προς πώληση η Intrum και τα οποία βαρύνονται με καταγγελμένα δάνεια ύψους 258 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται στις τιτλοποιήσεις Sunrise Ι – ΙΙ και Vega II –ΙΙΙ.

    Τα ξενοδοχεία έχουν συνολική δυναμικότητα περίπου 4.000 κλινών, το 60% είναι 5αστερα και 4αστερα και το 1 στα 2 βρίσκονται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, Σκιάθος, Κως, Μύκονος, Κουφονήσι.

    Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ.

    Η υπόθεση “άναψε” εξαιτίας της διαρροής  που έγινε πριν από 48 ώρες, ότι το πακέτο καταλήγει  σε ένα εκ των 5 σχημάτων.

    Το consortium όμως που φαίνεται να προκρίνεται, πάντα κατά τις πληροφορίες της αγοράς που δεν έχουν όμως διαψευστεί, έχει δώσει χαμηλότερο τίμημα από άλλο σχήμα που έχει προσφέρει υψηλότερο τίμημα.

    Τα σχήματα που κονταροχτυπήθηκαν για την απόκτηση του Tethys είναι πέντε:

    1. το SMERemediumCap (Smerc) του Νίκου Καραμούζη σε συνεργασία με το family office του Θανάση Λασκαρίδη και την Brown Hotels που λέγεται ότι έχουν προβάδισμα,

    2. το Ellington που κατεβαίνει σε συνεργασία με ξενοδόχους,

    3. το σχήμα των Γερμανών της Deutsche Bank μαζί με την EOS,

    4.το σχήμα της Fortress – Bain και τέλος

    5. το Apollo.

    Η ατμόσφαιρα στα κεντρικά γραφεία της INTRUM στην Λεωφόρο Μεσογείων  φαίνεται να μυρίζει μπαρούτι, καθώς είναι δύσκολο για κάποιον που προσφέρει περισσότερα να δεχτεί να δοθεί η δουλειά σε κάποιον άλλο που προσφέρει λιγότερα.

    Θα αμυνθεί και με νομικά μέσα.

    Ο Γόρδιος δεσμός της Intrum

    Υπάρχει λύση;

    Οι ειδικοί που ασχολούνται με αυτές τις δουλειές, λένε πως ναι.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς των αγορών και τους νομικούς τους, η καλύτερη λύση είναι να υπάρξει και νέος γύρος με βελτιωμένες προσφορές από τα 2 η τα 3 σχήματα (η ακόμα και από τα 5 σχήματα ) που έδωσαν τα υψηλότερα τιμήματα.

    Η δεύτερη λύση είναι να συνεργαστούν μεταξύ τους οι υποψήφιοι κατά τρόπο τέτοιο ώστε να βρεθεί λύση και πάλι προς όφελος της INTRUM.

    Η λύση αυτή είχε δοκιμαστεί στα δάνεια της Αριάδνης που έβγαλε προς πώληση η PQH.

    Είναι δυο λύσεις δοκιμασμένες που ουδείς μπορεί να φέρει αντίρρηση.

    Μάλιστα και στην INTRUM θα βγουν κερδισμένοι, καθώς ο τρίτος γύρος δεν απαγορεύεται από τους κανόνες του διαγωνισμού, ενώ θα φέρει περισσότερα λεφτά στο πορτοφόλι της εταιρείας.

    Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές.

    Άλλωστε το αφεντικό της δουλειάς είναι η INTRUM.

    Ας κόψει λοιπόν τον γόρδιο δεσμό…

    Το γκολ των 2 δισ. του Σταθόπουλου

    Ο Νίκος Σταθόπουλος ο επικεφαλής του BC Partners EUROPE και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag,  έκαναν χθες μια μεγάλη τρίπλα και έβαλαν γκολ, στους ανταγωνιστές τους, για να μιλήσω σε ποδοσφαιρικούς όρους.

    Έβαλαν στο τραπέζι για τα επόμενα χρόνια 2 δισ. ευρώ (όπως σας αποκάλυψε πρώτο το mononews.gr από χθες τα ξημερώματα σε αναλυτικό του ρεπορτάζ)  για επενδύσεις από την πλευρά της NOVA WIND αποδεικνύοντας ότι έχουν μεγάλα σχέδια για την Ελλάδα.

    Στην συνάντηση  που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σταθόπουλος εξήγησε ότι «Η αλήθεια είναι ότι σήμερα κάνουμε μία πολύ σημαντική επένδυση, 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην ανάπτυξη οπτικών ινών, η οποία -νομίζουμε- θα προωθήσει πάρα πολύ τις προοπτικές της χώρας, αλλά και πολύ περισσότερο -θα έλεγα- την οικονομική ευημερία και την κοινωνική ευημερία της πατρίδας μας».

    Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

    Από την πλευρά της Nova συμμετείχε ο έμπειρος και ιδιαίτερα ικανός Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

    Τι συμβαίνει με την Ιντρακόμ;

    Είναι εντυπωσιακό.

    Χθες η Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 ανακοίνωσε ότι θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ.

    Η μετοχή ούτε καν αντέδρασε σε αυτή την είδηση.

    Τα απλά μαθηματικά λένε ότι με βάση την χθεσινή τιμή κλεισίματος που είναι 1,74 ευρώ, το μέρισμα δίνει απόδοση 7,5%.

    Η μετοχή έκλεισε με μικρά κέρδη 0,81%.

    Περίεργο….

    Το ράλι των τραπεζών

    Γιατί έκαναν ράλι χθες οι ελληνικές τράπεζες;

    Απλό.

    Μετρήστε ότι από το 0 που ήταν τα επιτόκια του ευρώ μέχρι πριν από λίγους μήνες έως σήμερα που έχουν ανέλθει στο 1,25%.

    Αυτό μεταφράζεται σε ετήσια κέρδη περίπου 1 δισ. όταν θα ωριμάσει η αύξηση.

    Σε όρους κερδοφορίας η ωρίμανση υπολογίζεται ετησιοποιημένη.

    Έτσι λοιπόν σε συνδυασμό με το υψηλό ΑΕΠ του 7% δημιουργείται ένα εξαιρετικό  επενδυτικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες.

    Σας θυμίζω ότι χθες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αύξησε τα επιτόκια από το 0,50% στο 1,25%,  η Alpha ΑΛΦΑ 0,61% 1,64 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,28% 3,97 έκλεισαν με κέρδη πάνω από 4% , η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,32% 7,66 με 3,2% και η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 υψηλότερα  2%.

     

    Tα «περιστέρια» της ΕΚΤ κατάπιαν τη γλώσσα τους

    Τι συνέβη και όλοι εκείνοι οι κεντρικοί τραπεζίτες που τις τελευταίες ημέρες κήρυτταν υπέρ των λελογισμένων αυξήσεων στα επιτόκια, και την ώρα της χθεσινής ψηφοφορίας στην ΕΚΤ υπερψήφισαν  την «επιθετική αύξηση» των επιτοκίων κατά 0,75%.

    Μέσα στην ΕΚΤ συνυπάρχουν αρμονικά δύο στρατόπεδα.

    Στο ένα ανήκουν οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών που λειτουργούν ως δορυφόροι της Γερμανικής Μπούντεσμπανκ.

    Αυτοί αποκαλούνται «γεράκια» διότι είναι υπέρμαχοι της νομισματικής πρωτοκαθεδρίας, η οποία βάζει πρώτα και πάνω από όλα τον πληθωρισμό.

    Στο άλλο το στρατόπεδο των Νοτίων, (σε αυτό ανήκει και ο ημέτερος Γιάννης Στουρνάρας) βρίσκονται οι πιο μετριοπαθείς Κεντρικοί Τραπεζίτες, οι οποίοι αποκαλούνται «περιστέρες».

    Όπως αποκάλυψε λοιπόν χθες η Κριστίν Λαγκάρντ, «γεράκια και περιστέρες» ομονόησαν και ομόφωνα αποφάσισαν το ποσοστό της αύξησης.

    Αυτό που με προβληματίζει είναι το τι μπορεί να «τρόμαξε» τους μετριοπαθείς κεντρικούς τραπεζίτες ώστε να συναινέσουν στην μεγαλύτερη αύξηση του επιτοκίου στην ιστορία της ΕΚΤ.

    Αν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση στην οικονομία να αρχίσουμε να ανησυχούμε από τώρα…

    Για τους δανειολήπτες δεν ρωτάω διότι αυτοί ήδη άρχισαν να κλαίνε.

     

    Dimand και Ισραηλινοί ξανά στη μάχη για το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά 

    Με την υποβολή προσφορών από τους δύο υποψηφίους που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία προχωρά η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimand προσέφερε εκ νέου το κτίριο Δασκαλάκη, ακίνητο 17.000 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Πειραιά, όπου η εισηγμένη δρομολογεί και άλλες επενδύσεις.

    Έτερος διεκδικητής του διαγωνισμού που διενεργεί το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων είναι εταιρεία των Ισραηλινών της Gnosis Investments, που έχουν παρουσιαστεί άλλοτε και μέσω των Golden Horizon ή BZPW Real Estate Development.

    Οι Ισραηλινοί επενδυτές, που έχουν ήδη ρίξει 200 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά και έχουν στην ιδιοκτησία τους 100.000 τ.μ. στο λεκανοπέδιο, πρότειναν να στεγαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά στο ακίνητο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνη, κοντά στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Νικολετοπούλου.

    Το ακίνητο των 30.000 τ.μ., που παραμένει αναξιοποίητο για δύο δεκαετίες και πλέον, απέχει 1.200 μέτρα από το λιμάνι του Πειραιά.

     Οι δύο υποψήφιοι είχαν βρεθεί ξανά συνυποψήφιοι στον διαγωνισμό του ΤΑΧΔΙΚ που ματαιώθηκε.


    Γκρίνια από τους κρεοπώλες για το
    food pass

    Αυτό πάλι που συμβαίνει με την Κυβέρνηση,  να παίρνει ένα μέτρο στήριξης για ευάλωτες ομάδες, και να βρίσκει απέναντι της κάποιες επαγγελματικές ομάδες που θίγονται δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω.

    Πάρτε για παράδειγμα το food pass τα κουπόνια δηλαδή για σούπερ μάρκετ που σχεδιάζει να μοιράζει η Κυβέρνηση σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

    Βγήκε λοιπόν χθες η συμπαθής τάξης των κρεοπωλών και εξεμάνη, διότι από το μέτρο θα ωφεληθούν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων.

    Θεωρούν λοιπόν ότι το  μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων απαξιώνει  για ακόμα μια φορά τον επαγγελματία Κρεοπώλη και εντείνει  τον αθέμιτο ανταγωνισμό εφόσον κατευθύνουν τον καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

    Καλούν λοιπόν τον πρωθυπουργό και τους ιθύνοντες , έρχονται και εκλογές,  εν όψει των εξαγγελιών στη ΔΕΘ να το ξανασκεφθούν και να διευρύνουν τη λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.