• Business

    Intrum: Η κοινοπραξία των Καραμούζη-Brown Hotels-Λασκαρίδη προτιμητέος επενδυτής για τα 68 ξενοδοχεία

    Νίκος Καραμούζης - Θανάσης Λασκαρίδης

    Νίκος Καραμούζης – Θανάσης Λασκαρίδης


    Η Intrum προκρίνει ως προτιμητέο επενδυτή για τα 68 ξενοδοχεία που έχει βγάλει προς πώληση την κοινοπραξίας SMERemediumCap (Smerc) του Νίκου Καραμούζη– του family office του Θανάση Λασκαρίδη- και της Brown Hotels.

    Η πρόταση των τριών έχει πάρει το «πράσινο» φως από τον Γιώργο Γεωργακόπουλο της Intrum και προτείνει την κοινοπραξία των τριών ως προτιμητέο επενδυτή στους ομολογιούχους των τιτλοποιήσεων. Και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

    Όπως είναι γνωστό η Intrum είχε δεχθεί 10 μη δεσμευτικές προσφορές και στη συνέχεια πέντε δεσμευτικές προσφορές από ξένα funds, tour operators, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες για το πακέτο των 68 ξενοδοχείων γνωστό ως project Tethys.

    Αυτό είναι το πρώτο πακέτο ξενοδοχείων που βγαίνει προς πώληση και με δεδομένο ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Ειδικότερα τα ξενοδοχεία που βγάζει προς πώληση η Intrum και τα οποία βαρύνονται με καταγγελμένα δάνεια ύψους 258 εκατ ευρώ περιλαμβάνονται στις τιτλοποιήσεις Sunrise Ι – ΙΙ και Vega II –ΙΙΙ.

    Τα ξενοδοχεία έχουν συνολική δυναμικότητα περίπου 4.000 κλινών, το 60% είναι 5αστερα και 4αστερα και το 1 στα 2 βρίσκονται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, Σκιάθος, Κως, Μύκονος, Κουφονήσι. Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ).



    ΣΧΟΛΙΑ