• Γιατί ο Μητσοτάκης δεν τα πάει καθόλου καλά έξω, το τριπλό μυστικό της MYTILINEOS, το μυστικό της ΔΕΗ, οι ώρες αγωνίας για τον Νίκο Σταθόπουλο, ο γάμος του τραπεζίτη και της όμορφης Έλλης και ένα hot εφοπλιστικό κουΐζ

    Δυο μεγάλα πάρτι έγιναν  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο γιος του τραπεζίτη Νίκου Νανόπουλου, Ανδρέας Νανόπουλος, παντρεύτηκε την κόρη της Δάφνης Φουρλή, Έλλη Κωνσταντιλιέρη.

    image

    Έξω δεν τα πάει καθόλου καλά

    Δεν ξέρω εάν μέσα τα πάει καλά, αλλά έξω φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του έχουν χάσει την μπάλα.

    Και προφανώς πρέπει να συνεχίσει τις καρατομήσεις.

    Δεν ξέρω εάν το νέο αφεντικό του γραφείου του Γιάννης Μπρατάκος έχει ευθύνες αν και δεν νομίζω, γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα.

    ΟΙ Financial Times λοιπόν φιλοξένησαν ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών από τον αρθογράφο, Tony Barber.

    «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε άμυνα μετά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας παρακολούθησαν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος ΠΑΣΟΚ.

    Ο Μητσοτάκης αρνείται ότι διέταξε την παρακολούθηση ή ακόμη και ότι γνώριζε γι’ αυτήν — κάτι που, ακόμα κι αν είναι αλήθεια (και τείνω να του δώσω το πλεονέκτημα της αμφιβολίας), είναι λίγο ντροπιαστικό, δεδομένου ότι έθεσε την υπηρεσία πληροφοριών υπό τον άμεσο έλεγχό του αφού έγινε πρωθυπουργός το 2019.

    Οι αποκαλύψεις ώθησαν μερικούς από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κόσμου να δημοσιεύσουν επιθέσεις στην ποιότητα της ελληνικής δημοκρατίας», σημειώνεται στο άρθρο.

    Στήλη γνώμης στους New York Times έκανε λόγο για «τη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας».

    Το Der Spiegel, το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό, μίλησε για «διολίσθηση της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό», εστιάζοντας όχι μόνο στο σκάνδαλο των μυστικών υπηρεσιών αλλά και στην απώθηση των προσφύγων από την Ελλάδα που φτάνουν στα σύνορά της.

    Με λίγα λόγια, έξω δεν πάει καλά.

    Τα μυστικά της ΔΕΗ

    Σχεδόν όλη η Ελλάδα μια μετοχή κοιτάει.

    Την ΔΕΗ.

    Η τιμή της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 βρίσκεται πέριξ των 5,34 ευρώ ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινάει και το buy back.

    Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με το χρηματιστήριο τουλάχιστον ο  1 στους 2 έχει μετοχές ΔΕΗ.

    Επειδή λοιπόν άπαντες ρωτούν πρέπει να σας πω το εξής: Αυτή την στιγμή η ΔΕΗ έχει εγκαταστημένη ισχύ στις ΑΠΕ περίπου 270 MW.

    Τον Μάιο του 2023 θα έχει περίπου 570 MW και στις αρχές του 2024 περίπου 1000ΜW.

    Κάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας.

    Το τριπλό μυστικό της Mytilineos

    Φίλοι αναγνώστες αυτή η εβδομάδα που μας πέρασε έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

    Οι Ρώσοι έκλεισαν τη στρόφιγγα του Nord Stream 1.

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η επενδυτική κοινότητα να πανικοβληθεί και άρχισε να πετάει τις μετοχές της Mytilineos σαν να μην υπάρχει αύριο, προεξοφλώντας ουσιαστικά και τη διακοπή του Turkish Stream.

    Δυστυχώς την εβδομάδα που μας πέρασε η μετοχή της Mytilineos έπεσε κατά -4,99% με τον Γενικό Δείκτη να πέφτει κατά -0,34%.

    Η πλάκα όμως είναι ότι απ´ ότι φαίνεται ο Πούτιν δεν θα κλείσει την στρόφιγγα του Τurkish Stream και όχι μόνο αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει το πρώτο φορτίο LNG στην Ελλάδα από τον σταθμό LNG PORTOVAYA στην ακτή της Βαλτικής– (έκπληξη στην Ευρώπη).

    Αυτό κι αν δεν είναι σκωτσέζικο ντους για τους τρομολάγνους.

    Η μετοχή της Mytilineos δυστυχώς ταλαιπωρείται πάρα πολύ λόγω του φυσικού αερίου.

    Όμως όσοι είστε λίγο παρατηρητικοί θα δείτε ότι ΔΕΝ ιδρώνει ΚΑΘΟΛΟΥ το αυτί του μεγαλύτερου insider της εταιρείας που δεν είναι άλλος από το buy back.

    Φίλοι αναγνώστες το buy back την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αγόρασε 40.000 μετοχές με μια μέση τιμή 14,4455 ευρώ και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου αγόρασε πάλι 40.000 μετοχές με μια μέση τιμή 14,72 ευρώ.

    Τι τελευταίες 9 εργάσιμες ημέρες που έχει αγοράσει το buy back από τις 22 Αυγούστου και μετά, έχει αγοράσει στο σύνολο 192.100 μετοχές, με μια μέση τιμή 15,14 ευρώ, ξοδεύοντας 2.908.000 ευρώ.

    Ο Wiseman σήμερα θα σας δώσει τροφή για σκέψη.

    Γιατί ο Μυτιληναίος αγοράζει ΜΑΝΙΩΔΩΣ Μytilineos;

    Υπάρχει κανείς στην αγορά που να θεωρεί τον Ευάγγελο κορόιδο που δεν ξέρει τι κάνει;

    Εγώ ο Wiseman απλώς αναρωτιέμαι…

    Τι μπορεί να συμβαίνει άραγε;

    Άμυνα ενόψει πιθανής επιθετικής προσέγγισης εξαγοράς;

    Επιχειρηματική (οικονομική) ευκαιρία;

    Ή χρήση των επαναγοραζόμενων μετοχών που έχει ήδη πουλήσει το buy back στα 17 ευρώ τσεπώνοντας τη διαφορά και χρησιμοποιώντας τις μετοχές για νέες ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ εξαγορές σε υψηλότερη τιμή…

    Παραμένω σε αναμονή και στενή παρακολούθηση της Ελληνικής πολυεθνικής και ενημερώνω.

    Όμως αυτό είναι το πρώτο μυστικό για την Mytilineos.

    Το δεύτερο μυστικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman η μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72 θα έχει εισροές κεφαλαίων λόγω της ένταξής της στη μεγάλη κατηγορία του οίκου FTSE Russell.

    Ο λόγος που εκτιμάται ότι η μετοχή της Mytilineos θα έχει εισροές είναι λόγω της αύξησης της ελεύθερης διασποράς της μετοχής, μετά από τα placement στους ξένους θεσμικούς και στους μετόχους της Watt&Volt στα 17 ευρώ.

    Οι αλλαγές αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

    Όμως οι επενδυτές αναμένεται να λάβουν τις θέσεις με βάση τη νέα σύνθεση των δεικτών του οίκου την τρίτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

    Το τρίτο μυστικό για την Mytilineos κρύβεται στο report που έβγαλε η ΝBG Securities την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για την μετοχή της Cenergy.

    Η μετοχή της Cenergy είναι η αγαπημένη μετοχή του Wiseman από όλο τον όμιλο Viohalcο.

    Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η Εθνική έδωσε τιμή στόχο για την Cenergy τα 4 ευρώ.

    Γι αυτό άλλωστε η μετοχή είχε εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 8,32%.

    Με τον ΓΔ να πέφτει κατά -0,34%.

    Το απίστευτο όμως φίλοι αναγνώστες είναι ότι πλέον η Cenergy στα 2,8 ευρώ που έκλεισε την Παρασκευή έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 532,5 εκατ. ευρώ.

    Μεγαλύτερη από αυτήν της Ελβαλχαλκόρ.

    Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

    Η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ έχει υποστεί δυστυχώς τεράστια συντριβή και με την κεφαλαιοποίησή της να έχει φτάσει στο αστείο νούμερο των 483,3 εκατ. ευρώ.

    Προκλητικά τσάμπα.

    Πάμε τώρα να δούμε το report της Εθνικής για την Cenergy γιατί κρύβει λαβράκια.

    CENERGY vs Mytilineos

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Εθνικής, η Cenergy CENER -0,66% 7,52 για το 2022 θα εμφανίσει προσαρμοσμένα EBITDA 123 εκατ. ευρώ, κέρδη 57 εκατ. ευρώ και θα έχει καθαρό δανεισμό στο τέλος του 2022 308 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή στα 2,80 ευρώ που έκλεισε την Παρασκευή παίζει με ένα EV/EBITDA2022e=6,8329 και με ένα P/Ee2022=9,34. Εμείς πιστεύουμε ότι τα αξίζει τα λεφτά της.

    Και καλά κάνει και κοστίζει 532,45 εκατ. ευρώ τώρα.

    Το ερώτημα όμως είναι ότι αν είναι να παίξει η Mytilineos με ένα ΕV/EBITDA2022e=6,8329 το ίδιο δηλαδή με την Cenergy ποια θα είναι η τιμή που θα πρέπει να έχει η Mytilineos ΤΩΡΑ;

    Εάν χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα του report που έβγαλε η Wood στις 2 Αυγούστου, δηλαδή η Mytilineos να έχει EBITDA2022e=628 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 348 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό στο τέλος του 2022 1.025 δις. ευρώ, η τιμή της μετοχής πρέπει να είναι τώρα 22,85 ευρώ.

    Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά…το 2,80 της Cenergy με βάση τις εκτιμήσεις του 2022 είναι το 22,85 της Mytilineos.

    Όμως η μετοχή της Mytilineos παίζει τώρα στα 14,47 ευρώ.

    Δηλαδή, χρειάζεται μια άνοδος της τάξης του 57,91% για να έχει τον ίδιο αριθμοδείκτη EV/ΕBITDA2022e που έχει η Cenergy τώρα στα 2,80.

    Όμως όπως πολλάκις σας έχουμε πει δεν φτάνει μόνο ο δείκτης EV/EBITDA, οι εταιρείες πρέπει να βγάζουν και κέρδη.

    Και μεγάλα κέρδη. Στην περίπτωση της Cenergy με τα 57 εκατ. ευρώ κέρδη που περιμένει ο αναλυτής της Εθνικής η μετοχή της Cenergy παίζει με ένα P/Ε2022e=9,34.

    Για να παίξει η Mytilineos με ένα P/Ε2022e=9,34 με βάση τον αναλυτή της Wood η τιμή της μετοχής θα πρέπει να πάει στα 22,74 ευρώ.

    Η στρέβλωση

    Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστια στρέβλωση στην αποτίμηση της Mytilineos, η οποία κατά την ταπεινή γνώμη του Wiseman είναι απλά θέμα χρόνου και μόνο να διορθωθεί.

    Για να ξέρετε στην τιμή στόχο των 4 ευρώ που έδωσε ο αναλυτής της Εθνικής για την Cenergy η μετοχή θα παίζει με ένα προβλεπόμενο ΕV/EBITDA2022e=8,6882.

    Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει και πρέπει να πάει στην τιμή στόχο η Cenergy.

    Το ίδιο όμως πιστεύουμε και για την Mytilineos.

    Ότι και αυτή αξίζει να παίζει με ένα ΕV/EBITDA2022e=8,6882.

    Η τιμή στόχος που βγαίνει για να παίξει με αυτό τον αριθμοδείκτη είναι τα 31 ευρώ.

    Απίστευτο κι όμως αληθινό.

    Αυτό το νούμερο μπορεί να περιμένει.

    Όμως κατά την ταπεινή άποψη του Wiseman η Mytilineos δικαιούται να παίζει τώρα με το ίδιο ΕV/EBITDA2022e που παίζει η Cenergy.

    Δηλαδή με το που καταλαγιάσει ο φόβος με το φυσικό αέριο ο δρόμος για τα 22,85 ευρώ θα είναι άμεσα επιτεύξιμος.

    Πτήση αγωνίας για Σταθόπουλο 

    Περιπετειώδης ήταν όπως πληροφορούμαι η πρωινή πτήση της περασμένης Παρασκευής για Θεσσαλονίκη.

    Το  συγκεκριμένο αεροπλάνο που ταξίδευε προς τη συμπρωτεύουσα για τη ΔΕΘ στο οποίο επέβαινε και ο πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, ενώ απήχε λίγα μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Μακεδονία, αναγκάστηκε αιφνιδιαστικά  να πάρει απότομα ύψος.

    Όπως ήταν αναμενόμενο στην καμπίνα του αεροσκάφους επικράτησε σχετικό πανδαιμόνιο, μία που τέτοιες μανούβρες όσο νάναι προκαλούν τρόμο στους επιβάτες.

    Τελικά μετά από ελάχιστα λεπτά το αεροσκάφος επανήλθε σε ομαλή πορεία, μαζί με την αδρεναλίνη των επιβατών.

    Η αιτία για τον ελιγμό αυτό όπως εξήγησε ο πιλότος ήταν ένα σμήνος πουλιών που εμφανίστηκε ξαφνικά στην πορεία προς την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους, καθιστώντας επικίνδυνη την προσέγγιση προς το διάδρομο.

    Τελικά τέλος καλό όλα καλά και η συνέχεια ήταν μάλλον ευχάριστη στα events και στα πάρτι της Έκθεσης.

    Πως ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κέρδισε 11 στρέμματα πρασίνου για το Δήμο.

    Μια που αναφερθήκαμε σε πιλότους, μου ήρθε στο μυαλό ένας άλλος πρώην αυτός, ο οποίος απεδείχθη εξίσου ικανός δήμαρχος και … deal maker.

    Aναφέρομαι στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο δήμαρχο των 3Β (Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη.).

    Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας VHPH Properties, για την παραχώρηση συνολικά 11,5 στρεμμάτων στην περιοχή εξοχή, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων αστικού πρασίνου και δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την περιβαντολογική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

    Μετά τη συμφωνία όπως αντιλαμβάνεστε ξεμπλοκάρει το project Voula προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ σε έκταση 71 στρεμμάτων, γνωστή και ως κτήμα Κόνιαρη, την οποία είχε αγοράσει τον Αύγουστο του 2020 η εταιρεία από το Μουσείο Μπενάκη.

    Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος είχε προβάλλει σθεναρή αντίσταση, προσφεύγοντας στο ΣτΕ προκειμένου να αποχαρακτηριστεί η συγκεκριμένη επένδυση ως στρατηγική, διεκδικώντας για τους δημότες ως αντάλλαγμα – το οποίο και τελικά πήρε – την παραχώρηση ενός μέρους της έκτασης για κοινωφελείς σκοπούς.

    Ελληνικά ομόλογα 40 δις. ευρώ κρατάει η Λαγκάρντ

    Μπορούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να εξαγγείλει ένα ακόμη πιο γενναιόδωρο πακέτο από αυτό των 5,5 δις. ευρώ, (χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η μηνιαία επιδότηση του ρεύματος για όλους);

    Επειδή κάποιες επαγγελματικές ομάδες ήδη βγήκαν να γκρινιάξουν θεωρώντας ότι έχουν αποκλειστεί ή κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι υπάρχουν αντοχές για ακόμη περισσότερες κοινωνικές παροχές, ας έχουμε κατά νου ότι ο πραγματικός ρυθμιστής της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι η Κριστίν Λαγκάρντ.
    Αρκεί να λάβει κανείς υπόψιν ότι η ΕΚΤ έχει “σκουπίσει” από την αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 40 δις. ευρώ.

    Δηλαδή το 50% περίπου των ομολόγων που διαπραγματεύονται στην αγορά βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ. Σας θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε το Σάββατο ότι το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια για πάσης φύσεως μέτρα στήριξης (από τον κορονοιό έως την ενεργειακή κρίση) έχει διαθέσει 50 δις. ευρώ.

    Με άλλα λόγια οι παροχές είναι …μία ευγενική χορηγία της ΕΚΤ.

    Μέχρι τώρα η Φρανκφούρτη κάθε ομόλογο που έληγε έσπευδε αμέσως να το “αναπληρώσει” μία πρακτική η οποία φαίνεται ότι σταδιακά θα αποσυρθεί από το τέλος του έτους.
    Με απλά λόγια η ΕΚΤ θ΄αρχίσει να ζητάει τα λεφτά της πίσω, οπότε και θα αρχίσουν τα δύσκολα.

     

    «Σπάει στα δύο η ΕΥ» 

    Να δείτε ότι τώρα που άρχισε να «ξηλώνεται το πουλόβερ» θα έχουμε και συνέχεια.

    Ο λόγος για τις περίφημες ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες για πολλά χρόνια παίζοντας σε δύο ταμπλό, παρέχοντας ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες ταυτοχρόνως,  είχαν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μάτι του κυκλώνα οικονομικών σκανδάλων.

    Πρώτη λοιπόν απ΄όλες η  Ernst & Young ανακοίνωσε  ότι σχεδιάζει να χωρίσει τις μονάδες ελέγχου και συμβούλων της σε δύο εταιρείες, καθώς η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών προσπαθεί να αμβλύνει τις ρυθμιστικές ανησυχίες σχετικά με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

    Οι επονομαζόμενες και Big Four λογιστικές εταιρείες, που περιλαμβάνουν την EY, την Deloitte, την KPMG και την PricewaterhouseCoopers, βρίσκονται υπό ρυθμιστικό έλεγχο εδώ και χρόνια λόγω ανησυχιών ότι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες των εταιρειών θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ικανότητά τους να διεξάγουν ανεξάρτητες αξιολογήσεις.

    Εάν επικυρωθεί από τους εταίρους, η διάσπαση της εταιρείας θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αναταραχή στον κλάδο από την κατάρρευση το 2002 του Άρθουρ Άντερσεν, του ελεγκτή που βυθίστηκε στο σκάνδαλο της Enron και του οποίου η πτώση μείωσε τους “Big Five” σε “Big Four”. .

    Στο σφυρί 100 επώνυμα αλλά «άγονα» στρέμματα της Μυκόνου

    Ακόμα μία ιδιοκτησία της οικογένειας Πατρώνη στη Μύκονο βγαίνει στο σφυρί στα τέλη του μήνα.

    Τα σχεδόν 100 στρέμματα της Ρόδον Ελλάς, όπως ονόμασαν οι ιδιοκτήτες την εταιρεία real estate, κατασχέθηκαν και εκ πλειστηριάζονται από την Intrum στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ αποτελούν τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, της τάξης των 417 στρεμμάτων.

    Η τιμή είναι μάλλον χαμηλή για την περιοχή και την έκταση, καθώς έχει οριστεί στις 705 χιλ. ευρώ, αλλά εξηγείται από το γεγονός ότι το αγροτεμάχιο βρίσκεται στην παραλία Γιαλούδια.

    Για να γίνει πιο σαφές η παραλία βρίσκεται μεν στην Άνω Μερά, αλλά είναι εκτός ορίων οικισμού και εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, άρα δε δίνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να χτίσει ούτε καλύβα στα 100 στρέμματα που θα αγοράσει, αφού από το 2003 ισχύει η διάταξη για αναστολή οικοδομικών αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου.

    O Γάμος και τα γενέθλια

    Δυο μεγάλα πάρτι έγιναν  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

    Ο γιος του τραπεζίτη Νίκου Νανόπουλου, Ανδρέας Νανόπουλος, παντρεύτηκε την κόρη της Δάφνης Φουρλή, Έλλη Κωνσταντιλιέρη.

    Ο Γάμος και το πάρτι, έγιναν στην Αντίπαρο.

    Η χαρισματική Έλλη, απόφοιτος του Μωραΐτη με πολύ καλές σπουδές στις ΗΠΑ, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρησή δηλαδή στην ΦΟΥΡΛΗΣ ΦΡΛΚ -0,96% 4,14 και μαθαίνω ότι τα πάει πολύ καλά.

    Ο νεαρός τραπαζίτης Ανδρέας εργάζεται στην Deutsche Bank.  Την παράσταση, εκτός  από την όμορφη νύφη, έκλεψαν οι πολύ καλές της φίλες Έλενα Μεγάλου και  Μαριάννα Αγιοστρατίτη.

    Επίσης στο ECALI CLUB ο γνωστός «πράσινος» επιχειρηματίας Γιώργος Ρόκας γιόρτασε τα 50 του χρόνια. Ο κ. Ρόκας είναι πρόεδρος και ιδρυτής της r-energy .

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.