• “Πουλάει τρέλα” ο Czurda (ΤΧΣ) και θέλει ένα μισθό, πότε ο Μεγάλου θα πει για την ΑΜΚ και η… ταραχή με την Παγκρήτια Τράπεζα

    Προφανώς ο Martin Czurda νιώθει ότι δεν παραιτήθηκε αυτοβούλως αλλά τον παραίτησαν…

    the wise man
    image
    the wise man

    Τους τρέλανε ο Czurda: Ζητάει το μισθό του Μαρτίου!

    Δεν έχουν τέλος οι «υπέροχες» ιστορίες με πρωταγωνιστή τον μέχρι πριν λίγες ημέρες διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ο Αυστριακός ζήτησε, όπως με πληροφορεί μια έγκυρη πηγή, λεφτά! Και εξηγούμαι: θέλει και τον μισθό του Μαρτίου.

    Ναι καλά διαβάσατε…

    Διότι ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει τον Μάρτιο και επειδή έφυγε νωρίτερα απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση, συγκεκριμένα από το υπουργείο Οικονομικών και τον μισθό του Μαρτίου.

    Μα βρε αδερφέ παραιτήθηκες του απάντησαν από την οδό Νίκης, αλλά αυτός το χαβά του…

    Μα, όταν υποβάλεις παραίτηση δεν πληρώνεσαι για το σύνολο της θητείας σου ακόμη κι αν αυτή λήγει σε ένα μήνα… (του είπαν).

    Προφανώς ο Martin Czurda νιώθει ότι δεν παραιτήθηκε αυτοβούλως αλλά τον παραίτησαν…

    Σημασία, όμως, για τα λογιστήρια έχει το γεγονός και όχι το υπόβαθρο της κάθε παραίτησης αλλά ο Αυστριακός σου λέει να πάρω και τα υπόλοιπα καθώς τόσα χρόνια ο μισθός έπεφτε στην ώρα του εδώ στην μικρή αποικία και άντε τώρα να τον αντικαταστήσει…

    “Πόσο γύφτος” σχολίαζαν σκωπτικά οι ίδιες πηγές της στήλης. Ας πάει στον Πολάκη για να βγάλουν μια ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης, θα συμπλήρωνα εγώ.

     Στις 16 Μαρτίου οι ανακοινώσεις Μεγάλου – Στο 1 δισ. η AMK

    «Κλείδωσε» για τις 16 Μαρτίου πληροφορούμαι η «μεγάλη ημέρα» για την τράπεζα Πειραιώς.

    Τότε, λοιπόν, όπως ακούω η διοίκηση Χρήστου Μεγάλου θα ανακοινώσει: τα αποτελέσματα του 2020, το capital plan – οι κινήσεις δηλαδή ενίσχυσης της κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας, με κορυφαία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ – αλλά και τα δύο πακέτα τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων: ένα ύψους 9 δισ. ευρώ και ένα άλλο 5 δισ. ευρώ.

    Το σχέδιο μαθαίνω ότι ολοκληρώθηκε, οι ελπίδες που γεννούνται από τις επαφές των συμβούλων Goldman Sachs και UBS με τους ξένους επενδυτές όσον αφορά την συμμετοχή τους στην AMK είναι ενθαρρυντικές και τον Απρίλιο θα πατηθεί το κουμπί.

    Στις 16 Μαρτίου ο CEO της Πειραιώς θα μας πει λεπτομέρειες…

    Οπότε οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ βάλτε σηματάκι στην ημερομηνία για να μην ξεχαστείτε…

    «Ξυπνάνε» οι τουρίστες. Το έναυσμα του Μπόρις Τζόνσον

    Οι ξενοδόχοι, παρά το σοβαρό πλήγμα, φαίνεται ότι σιγά-σιγά βγάζουν το κεφάλι από το νερό καθώς την τελευταία εβδομάδα έχει αρχίσει να χτυπά στους υπολογιστές τους ο γνωστός, γλυκός ήχος του mail στο κουτάκι προκρατήσεις.

    Τα καλά νέα έρχονται κυρίως από τους Βρετανούς, οι οποίοι μετά από τρεις μήνες εμβολιασμού βλέπουν ότι η ανοσία χτίζεται και έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

    Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει το exit plan, το χρονοδιάγραμμα της εξόδου της Βρετανίας από το lockdown και την επιστροφή μέχρι τον Μάιο στην κανονικότητα.

    Οι δηλώσεις Τζόνσον αναμένεται να επηρεάσουν και τα χρηματιστήρια καθώς η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο που θα ανοίξει την πόρτα εξόδου από την πανδημία.

    Το θέμα απασχολεί έντονα και το Μέγαρο Μαξίμου και όπως έλεγαν εχθές το απόγευμα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τα καλά νέα από την Μ. Βρετανία επηρεάζουν σημαντικά την Ελλάδα.

    Ο Σάλλας και η Παγκρήτια Τράπεζα “ταράζουν” τα νερά της Κρήτης

    Επιχειρηματίας του νησιού έλεγε στην στήλη ότι η Παγκρήτια Τράπεζα ξαφνικά άρχισε να παίρνει κεφάλι στην τραπεζική αγορά της Κρήτης και αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα περνούν το κατώφλι της τράπεζας.

    Δεν μιλάμε για τα μαμούθ της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά για δραστήριες οικογενειακές επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα – το νησί διαθέτει θησαυρούς – που διψούν για επιπλέον ρευστότητα και απευθύνονται στην Παγκρήτια Τράπεζα.

    Έχει να κάνει και η εμπειρία του βασικού μετόχου της και έμπειρου στην ενίσχυση των επιχειρήσεων Μιχάλη Σάλλα.  Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τα νούμερα για την Παγκρήτια Τράπεζα στο τέλος του έτους.

    Το business story του mr Φρεσκούλη και η τακτική αγοράζω μειοψηφικά πακέτα

    Το fund EOS και το fund Elikonos έριξαν αθροιστικά 11 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Eurocatering, η οποία εμπορεύεται το γνωστές σαλάτες «Φρεσκούλης».

    Ο επιχειρηματίας Χρυσόστομος Μαυρόπουλος συνεχίζει να διατηρεί το πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία.

    Η στήλη πληροφορείται ότι τα δύο ελληνικά funds πρέσαραν εδώ και καιρό την εταιρεία, η οποία διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

    Πάντως η στήλη θα συμπληρώσει ότι συνήθως σε αυτές τις business αγοράζεις πλειοψηφικά πακέτα για να κάνεις κουμάντο αλλά το κυριότερο για να μπορείς να πουλήσεις μετά πιο εύκολα.

    Αυτό τουλάχιστον λέει η  παγκόσμια πρακτική. Και φυσικά όπως κάνουν τα μεγάλα παιδιά και στην Ελλάδα, όπως το CVC  (ΥΓΕΙΑ, VIVARTIA, κλπ), το BC partners κλπ.

    Για ρωτήστε τους γιατί δεν αγοράζουν και αυτοί μειοψηφικά πακέτα;

    Είδατε κανένα από τα big Guys  να πάει να αγοράζει η να διαπραγματεύεται να αγοράσει μειοψηφίες;

    Προφανώς και όχι.

    Η τακτική αγοράζω μειοψηφία είναι μάλλον ελληνικό μοντέλο…

    Τώρα τι  κρύβεται πίσω από αυτό θα σας γελάσω και δεν θέλω…

    Οι γυναίκες στα ΔΣ

    Λοιπόν νομίζω ότι ήλθε η ώρα η κ. Βασιλική Λαζαράκου να αρχίσει να κάνει ελέγχους για να διαπιστώσει από τις εισηγμένες εταιρείες πόσες από αυτές έχουν τοποθετήσει γυναίκες στα διοικητικά τους συμβούλια όπως επιτάσσει η νομοθεσία που η ίδια προώθησε. Για να δούμε εάν την έχουν ακούσει η την έχουν “γειώσει” !!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.