• Ο κορσές του Κώστα Αχ. Καραμανλή, τα “μυστικά” σε ΟΤΕ- ΓΕΚΤΕΡΝΑ και 3 “hot” ερωτήματα για τον “Μονεγάσκο” Γιώργο Τράγκα

    Φρένο στις καθυστερήσεις, τις κακοτεχνίες αλλά και στις «λαμογιές» κάθε είδους προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση στο μέτωπο των δημοσίων κατασκευαστικών έργων.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο στενός κορσές του Κ. Αχ. Καραμανλή

    Φρένο στις καθυστερήσεις, τις κακοτεχνίες αλλά και στις «λαμογιές» κάθε είδους προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση στο μέτωπο των δημοσίων κατασκευαστικών έργων.

    Η κυβέρνηση με τα νέα ήθη που φέρνει στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις δεν πρωτοτυπεί αλλά για την Ελλάδα αποτελεί μια παγκόσμια πρώτη.

    Και εξηγούμαι: δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε υπουργός Μεταφορών που να μην απηύδησε με τις καθυστερήσεις στα έργα από την πλευρά των κατασκευαστών.

    Όταν αποχωρούν από το υπουργείο και είναι χαλαροί οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών, Υποδομών όλων των κομματικών αποχρώσεων διηγούμαι άπειρες τέτοιου τύπου ιστορίες… και πάντα καταλήγουν ότι τα συμφέροντα σε αυτό το χώρο είναι πολλά και ισχυρά.

    Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια τάξη και πλέον ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα φτιάξει ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης, στο οποίο θα παρακολουθείται η εκτέλεση των έργων…

    Επίσης, το υπουργείο θα έχει τη δυνατότητα να βάζει penalty σε όσους – εκ των υποψηφίων αναδόχων – υποβάλλουν αβάσιμες προσφυγές και καθυστερούν τους διαγωνισμούς…

    Και έως σήμερα υπάρχουν άπειρες τέτοιες περιπτώσεις, μερικές μάλιστα και σε εξέλιξη!

    Άντε να δούμε αν θα δουλέψει το βαθμολόγιο…, κυρίως όμως τα penalties διότι εκεί είναι το ζουμί…

    Ο Στουρνάρας έφτιαξε την ομάδα του

    Ικανοποιημένος είναι, όπως μαθαίνω, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά την έγκριση της πρότασής του από το υπουργικό για την τοποθέτηση μιας εκ των στενών – επί σειρά ετών – συνεργατών του, της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, στην θέση της υποδιοικήτριας της Τράπεζας.

    Η Χριστίνα έγινε γνωστή στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, κυρίως την περίοδο Σαμαρά, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών.

    Πέραν της τοποθέτησης αυτής καθ` αυτής η κίνηση έχει ενδιαφέρον καθώς ο διοικητής ολοκλήρωσε την δική του ομάδα στελεχών και πλέον μπορεί να διανύσει την δεύτερη θητεία του με ηρεμία…

    Κι αυτό διότι είχε βρεθεί αντιμέτωπος έως σήμερα ουκ ο ολίγες φορές με τον απερχόμενο υποδιοικητή Μητράκο, ο οποίος ήταν το μάτι και το αυτί του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Τράπεζα.

    Το ταμείο της Intralot

    Το ποσό των 16,2 εκατ. ευρώ βάζει στο ταμείο της η intralot μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 20% της θυγατρικής στο Περού.

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης που έχει αναλάβει προσωπικά το στοίχημα της επιβίωσης της Intralot κάνει τα πάντα για να σωθεί η εταιρεία, πουλά assets, αναδιαρθρώνει δανεισμό κλπ κλπ.

    Όσο για την αμερικανική θυγατρική που αποτελεί το πετράδι του στρέμματος έχει πάρει το δρόμο της καθώς είναι το εχέγγυο της συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές… Αλήθεια τι γίνεται με αυτό το project;

    Μαθαίνω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις όσον αφορά την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης από το 90% των ομολογιούχων…

    Υπάρχει, όμως, μια καθυστέρηση.

    Το μοντέλο ΕΛΤΑ κι αλλού

    Δεν πίστευαν στα μάτια τους μαθαίνω στην κυβέρνηση και στο Yπερταμείο με την τεράστια αποδοχή που είχε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στα ΕΛΤΑ. Ήθελαν να φύγουν 2.000 εργαζόμενοι, αιτήθηκαν οικειοθελούς αποχώρησης 1.968.

    Το μοντελάκι της εθελουσίας ακούω ότι θα φορεθεί σύντομα και σε άλλες ΔΕΚΟ, φορείς του ευρύτερου δημοσίου κλπ κλπ.

    Ήδη, εδόθη η σχετική εντολή από την Ηρώδου Αττικού και την οδό Νίκης προς τον επικεφαλής του υπερταμείου Γ. Δημητριάδη να καλέσει τις διοικήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ και να τους ζητήσει να πράξουν ανάλογα…

     Ο Αϊβάζης στην θέση της Φραγκάκη

    Λοιπόν, τα νεότερα από το μέτωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι τα εξής: ο Ιορδάνης Αϊβάζης δεν προτείνεται, όπως πληροφορούμαι, για την θέση του CEO αλλά για την θέση (μέλος διοίκησης) που κατέχει η Μαρίκα Φραγκάκη, η οποία έχει υποβάλλει παραίτηση από την 1η Δεκεμβρίου 2020.

     Τον Αϊβάζη τον προτείνει για την θέση ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

    Τώρα, όπως μου έλεγε η πηγή μου, αν θέλει να κατέβει στον διαγωνισμό για την θέση του CEO μόνο ο ίδιος το ξέρει.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει προταθεί για την θέση της Φραγκάκη.

    Τι συμβαίνει σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ – ΜΥΤΙΛ- ΟΤΕ

    Λοιπόν για να ξέρετε οι χρηματιστηριακοί αναλυτές λένε τώρα ότι τεχνικά οι καλύτερες μετοχές είναι αυτή την στιγμή οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , ΟΤΕ και  Mytilineos.

    Οι ειδήσεις είναι οι εξής:

    1. Ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,64% 13,89 θα δώσει μεγάλο μέρισμα 1 ευρώ.

    2. Στην Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,93% 36,96 μετά από σχεδόν 45 ημέρες ξεκίνησε και πάλι το buy back. Χθες αγοράστηκαν περίπου 20.000 μετοχές από την Piraeus SEC.

    3. Τέλος όσον αφορά την ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,50% 16,14 στην περιοχή των  8,10 ως 8,20 ευρώ μαζεύεται και λέγεται ότι έχει απορροφηθεί  η δυνητική προσφορά. Μάλιστα εάν προσέξατε η μετοχή βρίσκεται στα επίπεδα της προηγούμενης Πέμπτης δηλαδή στα 8,12 ευρώ.

    Φυσικά όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Η στήριξη στην Μενδώνη

    Την στήριξή τους στην προσωπικότητα και το έργο της Λίνας Μενδώνη, της οποίας «την επιστημονική επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει» δηλώνουν με κείμενό τους σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού.

    Πρόκειται για δημιουργούς, καλλιτέχνες, διευθυντές πολιτιστικών φορέων και ακαδημαϊκούς δασκάλους, προσωπικότητες που παίρνουν θέση εναντίον «της εξουσιαστικής βίας» που ασκείται απέναντι στο πιο αδύναμο, ενώ επισημαίνουν όμως, ότι αυτή «δεν έχει πολιτική απόχρωση».

    Πάντως και το Μέγαρο Μαξίμου την στηρίζει 100%. Οπότε τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ αδίκως της την πέφτουν.

    O “Μονεγάσκος” Γιώργος Τράγκας

    Διάβασα χθες ότι ο Άκης Σκέρτσος υπέβαλε μήνυση στον Μονεγάσκο (Monégasque) Γιώργο Τράγκα που οι φίλοι του λένε ότι έχει 2 σπίτια στην Γαλλία ενώ είναι και φορολογικός κάτοικος Μονακό.  Ξέρετε,  εκεί που μένουν οι super Rich του πλανήτη.

    Επίσης δεν ξέρω εάν πια είναι Έλληνας η Μονεγάσκος η Monégasque στα γαλλικά (δηλαδή υπήκοος του Μονακό)

    Ο κ. Σκέρτσος αναφέρει λοιπόν:

    «Υπέβαλα μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που καταφανώς συνιστούν οι αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του μέσω της εκπομπής του, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Crash Radio” ότι δήθεν με «εντολή του Πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

    Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεση του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.”

    Πάντως ο Τράγκας δεν νομίζω να καταλαβαίνει από μηνύσεις και αγωγές.

    Γιατί δεν βγάζετε την φορολογική δήλωση που έκανε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και τους καταθετικούς λογαριασμούς που έχει στο εξωτερικό. Ευτυχώς η ΑΑΔΕ έχει όλες  τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών σε όλες τις χώρες του εξωτερικού για το 2020.

    Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε για ποιο λόγο τσακώθηκε με την εφορία προ ετών και “μετακόμισε” φορολογικά στο Μονακό.

    Ακόμα πως ο Γιώργος αγόρασε τα ακίνητα στην Γαλλία. Με ποιανών λεφτά;

    Και όσοι του έδωσαν τα λεφτά γιατί του τα έδωσαν;

    Η στήλη θα θέσει ένα ερώτημα: Έχει στο εξωτερικό 8,000,000 ευρώ η είναι ψέματα;  Ας μας απαντήσει…

    Γιατί κάπου άκουσα για αυτά τα λεφτά που ήταν στην Ρουμανία ως το 2012 η 2013 που του είχε δώσει κάποιος με τα αρχικά ΛΛ.

    Έτσι αγαπητοί παίζεται το παιχνίδι.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.